начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Помощ за ЕТ

Дискусии и казуси в областта на данъчното право
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Помощ за ЕТ

Мнениеот sledy » 25 Фев 2010, 23:40

Здравейте, имам регистрирано ЕТ, което към момента не едействащо и никога не действало. Искам да започна работа в няколко застрахователни дружества, като застрахователен агент, но не ми е ясно ако обявя дейност в данъчното колко % от минималния осигурителен доход трябва да внасям месечно и какви са като цяло разходите по дейността на едно ЕТ. Работя на пълен работен ден в друга фирма и съм осигурен.
Чудя се дали ако сключа договор за поредичество (граждански договор) с дружествата и не внасям допълнително осигуровки и данък върху получената комисионна (като ФЛ) дали ще имам проблеми с това?

Ще бъда благодарен ако някой ми помогне в този казус.

Благодаря предварително!
sledy
Нов потребител

Re: Помощ за ЕТ

Мнениеот martinela_m » 26 Фев 2010, 00:50

сбъркали сте форума! Въпросът Ви е счетоводен, така че по-добре питайте счетоводителите - http://www.odit.info Те са словоохотливи, сигурно ще Ви отговорят много изчерпателно
martinela_m
Младши потребител

Re: Помощ за ЕТ

Мнениеот sledy » 27 Фев 2010, 23:03

Благодаря ви за отговора.
sledy
Нов потребител

Назад към Данъчно право