начало

След пет отвода, ВСС прекрати „безвремието“, т.е. конкурса за търговските отделения на апелативните съдилища След пет отвода, ВСС прекрати „безвремието“, т.е. конкурса за търговските отделения на апелативните съдилища

Район на действие на съдебен изпълнител

Район на действие на съдебен изпълнител

Мнениеот galinamircheva » 17 Мар 2010, 15:42

Здравейте,
Въпросът ми е следният.Аз съм от Благоевград.Имам сключен договор за лизинг с Райфайзен лизинг клон Благоевград.Имам просрочени 3 вноски и лизинга са завели изпълнително дело в Районен съд Благоевград.След като Районен съд Благоевград им издава изпълнителен лист,те са го предоставили на Софийски частен съдебен изпълнител.Въпросът ми е има ли право Софийски частен съдебен изпълнител да ми налага възбрани и запори,при положение че материалният интерес /т.е. автомобилът е регистриран в Благоевград/,аз съм от Благоевград,а и изпълнителният лист е издаден от РС Благоевград.
Благодаря Ви предварително!
galinamircheva
Нов потребител

Re: Район на действие на съдебен изпълнител

Мнениеот palimsest » 17 Мар 2010, 16:10

Чл. 427. (1) Молбата за изпълнение се подава до съдебния изпълнител, в чийто район се намират:

1. движимите или недвижимите вещи, върху които е насочено изпълнението;

2. постоянният адрес или седалището на третото задължено лице, когато изпълнението е насочено върху вземания на длъжника към него;

3. местоизпълнението на задълженията за действие или бездействие, когато се иска изпълнение на такива задължения;

4. постоянният или настоящият адрес на взискателя или длъжника - по избор на взискателя по вземане за издръжка.

(2) Взискателят(т.е. Райфайзен лизинг) може да поиска от съдебния изпълнител по своя постоянен адрес налагане на запор или възбрана върху вещи и вземания на длъжника, независимо че по правилата на ал. 1 изпълнителните действия подлежат на извършване от друг съдебен изпълнител. След налагане на запора или възбраната съдебният изпълнител препраща изпълнителното дело на надлежния съдебен изпълнител, който да извърши опис и продан на вещите.

(3) Когато изпълнението е насочено към парични вземания на длъжника от трето задължено лице с постоянен адрес или седалище в друг съдебен район, изпълнителното дело не се препраща.
[b]Може би не знаете, но вечер Боко Тиквата се прибира самотен от работа, сваля уморено костюма си и влиза в топла вана, с томче на Лилиев в ръка. И плаче, плаче… Така му се иска да разбира това, което чете![/b]
Аватар
palimsest
Активен потребител

Мнениеот galinamircheva » 17 Мар 2010, 16:22

Благодаря Ви много!
galinamircheva
Нов потребител

Мнениеот galinamircheva » 17 Мар 2010, 16:32

И още нещо ,ако мога да попитам.Къде трябва да обжалвам този запор,тъй като аз не съм уведомена че същият ми е наложен.Разбрах за запора след като ми спряха половината заплата.А според мен запорът ми е наложен неоснователно тъй като автомобилът ,който е обект на лизинга ми беше откраднат и вече една година застрахователите си траят,нито отказват да изплатят обезщетение нито го изплащат,а Райфайзен лизинг искат от мен да продължавам да си плащам вноските по лизинга.Така вече година се въртя в омагьосан кръг.
galinamircheva
Нов потребител

Мнениеот Sahiba » 24 Мар 2010, 11:21

Не смятам, че запора ви е наложен незаконосъобразно...

Просто когато сте сключвали договора за лизинг не сте го прочели...

А неизплащането на застрахователното обезщетение по Каско е съвсем различен въпрос...
Sahiba
Потребител

Назад към Изпълнително и обезпечително производство