Здравейте. Дали можете да вземете отношение по следния въпрос: бащата на детето ми е чужденец от ЕС. Има трудов стаж в Б-я 11 години, а преди да дойде тука е работил в много други държави - САЩ, Великобритания, Франция, Чад, Тунис, Русия - има около 15 год. трудов стаж там. Въпросът ми е : оттука чрез НОИ /формуляр Е 207/ ли да изискам наследствена пенсия /казаха, че може да се направи, но само за държавите, с които имаме сключени договори, и че ще отнеме доста време/ или директно от родната държава на съпруга ми. Дали ще има някаква разлика в размера на сумата, а и откъде ще бъде по-разумно или по-лесно. Консултирах се с адвокати и тука, и в чужбине, и май не е много ясно.
Дано някой от вас да може да ме насочи. Благодаря.
- Дата и час: 22 Ное 2024, 23:25 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
наследствена пенсия за дете на чужденец
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
4 мнения
• Страница 1 от 1
Re: наследствена пенсия за дете на чужденец
Много моля за мнения по въпроса ми.
- vesselina11
- Младши потребител
Не съм много сигурна, но определено по-лесно би било да изискате справка от държавата чийто гражданин е съпругът ви, ако съответно тр. стаж от изброените държави му е бил признат или е получавал съответната пенсия от там.
http://www.save-darina.org ...Остава аромат и в ръката, подарила розата! http://vbox7.com/play:cb237e95
-
diaida - Активен потребител
Благодаря. Не е получавал пенсия, защото не е бил пенсионер. И при положение, че не е живял там от 20 години, се чудя това дали променя нещата за определянето на пенсия оттам.
Много моля всички, които имат опит или идея, да ми пишат.
Много моля всички, които имат опит или идея, да ми пишат.
- vesselina11
- Младши потребител
4 мнения
• Страница 1 от 1
|
|