начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

На каква основна заплата трябва да бъда усигурен

Дискусии и казуси в областта на данъчното право
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

На каква основна заплата трябва да бъда усигурен

Мнениеот dracata » 13 Фев 2010, 11:53

Работя като шофьор на ТИР-в страната и чужбина.На каква основна заплата трябва да ме oсигуряват,и коя категория труд ми се зачита.Карам композиция(влекач+полуремарке)-обща маса с товара 40000кг.
Последна промяна dracata на 07 Апр 2010, 14:51, променена общо 1 път
dracata
Потребител

Re: На каква основна заплата трябва да бъда усигурен

Мнениеот dracata » 06 Апр 2010, 08:19

Втора категория труд ли е това или първа,и на каква заплата би трябвало да ме осигуряват???
dracata
Потребител

Мнениеот freelance » 07 Апр 2010, 10:30

Здравейте,
Втора категория труд. Следва да ви осигуряват на договореното, но не по-малко от минимално установения осигурителен доход за съответната икономическа дейност за 2010г.
freelance
Младши потребител

Мнениеот samoten_agent » 07 Апр 2010, 11:30

Пише се "усигорен".
...на мен честно казано ми писна да се разправям с хора, които говорят "на някакъв странен език"...
____
Какви юристи са, бе, та те не знаят как да съчетават яденeто с питието (например вино и картофи).
samoten_agent
Младши потребител

Мнениеот dracata » 07 Апр 2010, 11:57

Сега трудовият ми договор е на 250лв.,но никъде не виждам 2(втора)категория труд.Къде мога да направя справка дали ме oсигуряват правилно според труда ми.
Последна промяна dracata на 07 Апр 2010, 14:50, променена общо 1 път
dracata
Потребител

Мнениеот inesgerero » 07 Апр 2010, 12:23

До samoten_agent: завършил ли си средно, бе драги/а/? Марш обратно в училище. Пише се "ОСИГУРЕН". Мале-мале, и някой се надява тук да намери юридическа помощ от неграмотници...
inesgerero
Младши потребител

Мнениеот frog9 » 09 Апр 2010, 12:10

Щом трудовият Ви договор е на 250 лева, значи Ви осигуряват на тази сума. Това е минималният праг на осигуряване за длъжността шофьор по новият регистър. За да се промени това, ръботодателя трябва да изготви и подпише допълнително споразумение към договора, където да увеличи прага на осигуряването Ви.

п.п. Дори и да се изготви допълнителното споразумение, ако ръботодателят не е внасял редовно осигуровките Ви и ако Ви предсои пенсиониране не се надявайте да вземете пенсия по-голяма от минималната.
frog9
Младши потребител

Мнениеот microfinance » 09 Апр 2010, 14:02

frog9 написа:п.п. Дори и да се изготви допълнителното споразумение, ако ръботодателят не е внасял редовно осигуровките Ви и ако Ви предсои пенсиониране не се надявайте да вземете пенсия по-голяма от минималната.

Това дали работодателя внася редовно или не осигуровките на служителите си е негов проблем и последствията от невнасяне на дължими осигурителни вноски са изцяло негови. Щом е назначен на работа, значи всеки месец работодателя е длъжен да му начислява осигуровки поне върху минималния праг.. А щом са дължими и начислени, осигуровките му вървят, независимо дали са платени...
microfinance
Потребител

Назад към Данъчно право