- Дата и час: 25 Ное 2024, 06:33 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Купуване на апартамент без складово помещение
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
79 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4
Re: Купуване на апартамент без складово помещение
.
Последна промяна probcho на 17 Окт 2010, 18:45, променена общо 1 път
- probcho
- Активен потребител
probcho,
От отговора ти долавям, че не си ме разбрал.
От отговора ти долавям, че не си ме разбрал.
-
Melly - Старши потребител
probcho,в продаването не интелектуална собственост съм се самоиздигнал и самопризнал до ниво "корифей".
Забележка: Под понятието "нтелектуална собственост" в случая разбирам нещо много по-широко от това което е регламентирано в ЗАПСП и сродния Закон за патетентите за изобретения и др.
В духа на забележката, следва да имаш предвид, че в тази област принципа на "търсене и предлагане" има много специфични измерения.
Тук най-вжният фактор е какво самият ivan1967 като купувач на интелектуалната услуга - в случая набор от логично свързани чалъми - е готов да приеме за необходимо с оглед да излезе от кофти позицията в която е попаднал. В същност въпреки, че препоръчах "преговори до дупка" има някои моменти, при които може да се наложи да се действа и със стратегичестите ядрени оръжия. Целият този комплекс от чалъми за капувача на услугите, може да се изглежда с прекалено висока стойност,за да постигне субектевното си усещане за спокоен сън. Може и точно обратното - да прецени, че пасуването може да размие нещата.
Melly като търговец на интелектуални продукти се опитва, чрез популярната поговорка да внуши страх у van1967 и да му склати главата към взимане на решение. Моето лично опасение е,че това за него може да се окаже пагубно. В един момент под влияние на тази психическа преса може да вземе най неправилното за него решение. За разлика от всички обаче ти възприемаш изречената от Mellyпоговорка в буквалния смисъл. Помисли малко
Забележка: Под понятието "нтелектуална собственост" в случая разбирам нещо много по-широко от това което е регламентирано в ЗАПСП и сродния Закон за патетентите за изобретения и др.
В духа на забележката, следва да имаш предвид, че в тази област принципа на "търсене и предлагане" има много специфични измерения.
Тук най-вжният фактор е какво самият ivan1967 като купувач на интелектуалната услуга - в случая набор от логично свързани чалъми - е готов да приеме за необходимо с оглед да излезе от кофти позицията в която е попаднал. В същност въпреки, че препоръчах "преговори до дупка" има някои моменти, при които може да се наложи да се действа и със стратегичестите ядрени оръжия. Целият този комплекс от чалъми за капувача на услугите, може да се изглежда с прекалено висока стойност,за да постигне субектевното си усещане за спокоен сън. Може и точно обратното - да прецени, че пасуването може да размие нещата.
Melly като търговец на интелектуални продукти се опитва, чрез популярната поговорка да внуши страх у van1967 и да му склати главата към взимане на решение. Моето лично опасение е,че това за него може да се окаже пагубно. В един момент под влияние на тази психическа преса може да вземе най неправилното за него решение. За разлика от всички обаче ти възприемаш изречената от Mellyпоговорка в буквалния смисъл. Помисли малко
Последна промяна julyanvonemona на 25 Апр 2010, 21:39, променена общо 1 път
Аз определям какво е моя работа!
-
julyanvonemona - Старши потребител
Някои от нарисуваните в тази тема апокалиптични картини изглеждат повече като бутафорни декори. Да не излезе и целокупният арсенал от стратегически оръжия "на папура дръжки"?
- magodeoz
- Активен потребител
magodeoz, ако не друго поне не сте дете. Сам може да си отговорите!
-
Melly написа:Аз се чудя и на двамата ви - на теб, julyanvonemona, и на anserk, като държа да подчертая и вметвам, че към вас изритвам дълбоко уважение като към професионалисти във вашата си област.
Аз също изпитвам уважение към тях, и не мога да разбера, Вие какво имате против, те да изразят мнение. Направих си труда, да разгледам мненията Ви назад, и повярвайте, в 60 % от тях давате съвет да си намерим краставичар, който да е неотлъчно с нас. Но понеже, ние не купуваме краставици всеки ден, даже не знаем как изглеждат, искаме да ги видим поне на външен вид. Как да повярваме на краставичаря до нас ,че е добър краставичар, и не иска да ни пробута своята крива краставица, като нямаме база за сравнение. Повярвайте ми, julyanvonemona и anserk вдъхват повече доверие и респект, като се опитват да внесат яснота в положението, което е изпаднал човека. С това което правите, ако мислите че помагате на гилдията си, определено грешите. Не бих се доверил на краставичар, който търси възмездие за всяко свое движение.
- fbr65
- Потребител
.
Последна промяна probcho на 17 Окт 2010, 18:49, променена общо 1 път
- probcho
- Активен потребител
Прав си! Тук е абсурда на казуса - банката с нейните "юристи" и "нотариус"!probcho написа:Казуса поставен в тази тема меко казано е абсурден!...
....В основата на всичко лежи "факта", че юриста в банката ( вкл. нотариуса, с който действат) излезе най-големия стожер на спазването на ЗУТ!....
Ако ivan1967 не беше опрял до кредит, то всеки друг нотариус би му изготвил НА - има всичко необходимо. Ама нямало мазе, или таван, или склад, или гаражите са по-малко, или светлата височина на магазина не била 3,20...Има одобрен проект (даже и да е без мазета), има и Разрешение за ползване
Тия в банката като какви се вживяват Тълкуване на ИАА
Лошото е, че те са като "свински черва" и никоя банка няма да му отпусне кредит по тази причина! Тия складове витаят в техния облак от преди близо две години.
И адвокат му е необходим за преговорите за капарото, защото ако няма кеш пари да плати, заем няма да вземе, а поне капарото да му върнат
А предприемача /нали са самата коректност/ се е затичал в банката с книжата, ама май този път нещо се е объркало (криза е и в %)
- anserk
- Активен потребител
Колеги форумци.Чрез изявите си по темата до тук, точно този тип анализи исках да избегна и не с цел да попреча на питащия да стигне до някакво решение, а защото съвършено ясно е, че живеем в една всеобща некадърност, която размива границите на почтенността. Но като сте почнали давайте! "Е па да видим к'во че стане!", както е казал един шоп от Горни Окол - преди сраженията при Драва - Соболоч.
-
Здравейте,
Днес говорих с инвеститора. Той каза че втората тоалетна ще стане на складово помещение и така ще се оправи проблема. Бил говорил с банката и те се съгласили. По проект втората тоалетна била складово помещение, но после я били променили на тоалетна.
Днес ще говоря и с адвокат. Да видим той какво ще каже за тази каша.
Апартамента в момента се води: спалня, дневна, кухня, баня+WC, WC.
ако го променят на: спалня, дневна, кухня, баня+WC, склад, то ще отговаря ли на закона? Има ли изискване за броя на тоалетните?
Тази промяна за която говори продавача в какво ще се изрази? С какви документи/служби е сврзана? Аз все още не съм виждал плана/чертежа и незная кое помещение как се води по него.
Благодаря!
Днес говорих с инвеститора. Той каза че втората тоалетна ще стане на складово помещение и така ще се оправи проблема. Бил говорил с банката и те се съгласили. По проект втората тоалетна била складово помещение, но после я били променили на тоалетна.
Днес ще говоря и с адвокат. Да видим той какво ще каже за тази каша.
Апартамента в момента се води: спалня, дневна, кухня, баня+WC, WC.
ако го променят на: спалня, дневна, кухня, баня+WC, склад, то ще отговаря ли на закона? Има ли изискване за броя на тоалетните?
Тази промяна за която говори продавача в какво ще се изрази? С какви документи/служби е сврзана? Аз все още не съм виждал плана/чертежа и незная кое помещение как се води по него.
Благодаря!
- ivan1967
- Младши потребител
ivan1967 написа:По проект втората тоалетна била складово помещение, но после я били променили на тоалетна. И в кой джоб е този одобрен чертеж ?
Тази глупост предприемача малко трудно ще я "изхрачи" на мен или на адвокат!!! Става все по-интересно (за нас разбира се, не за ivan1967)
От срещата на "4 очи" се подрабира,че капарото - забравете! Този улов в тия гладни години не се изпуска, колкото и да се мята рибата
ivan1967 написа:Тази промяна за която говори продавача в какво ще се изрази? С какви документи/служби е сврзана? Аз все още не съм виждал плана/чертежа и незная кое помещение как се води по него.
Няма и да го видиш! Още веднъж - евала на коректния предприемач
Сега може да стане интересно в общината. Предстои отчитане пред главния архитект на общината, за да не се прояви като заинтересовано лице Дано да не стане това, което пророка julyanvonemona загатна в единия си пост
- anserk
- Активен потребител
Не съществува изискване за повече от една тоалетна в едно жилище. Интересно е как е записано в одобрените проекти. Възможно е да е посочено като мокро помещение, перално. Такова помещение може да се използва и като склад.
- magodeoz
- Активен потребител
Добро утро г-н magodeoz, а ако не е записано продължи да си спинкаш няма страшно и кафето ще си изпиеш като се събудиш
-
magodeoz написа:Интересно е как е записано в одобрените проекти.
Одобрените проекти са без склад в апартамента, защото ако имаше преодобрен проект, щеше да е в банката и нямаше да плачат! Трябва да си луд да преодобряваш от склад в одобрен проект във "WC+баня"
И предприемача е наясно с това, затова се е затичал в банката (един вид да помогне с каквото може на клиента), но ivan1967 се качва сам на тепиха, без "придружител", и затова се опитват да му прилагат непозволени схватки и да го омайват
- anserk
- Активен потребител
anserk, в догатките си 90% сигурно ще се окажеш прав. Само, че аз неразбирам защо участниците във форума трябваше да извършим толкова сложен родилен процес за да се достигне до очевидни истини
-
julyanvonemona написа:Само, че аз неразбирам защо участниците във форума трябваше да извършим толкова сложен родилен процес за да се достигне до очевидни истини
Защото ivan1967 е средностатистическия българин , който както отбеляза ти - даже не е и "андрешко". И докато не се научим, когато придобиваме собственост за .....лева, да отделим известна сума за "краставичари", ще се налага да се обяснява по форуми. Не е и до липса на пари, а до манталитет.
Явно, че с гледане на филми с "моя и твоя адвокат", у нас не става
А и чувството за частна собственост тепърва ще се възпитава и предава
- anserk
- Активен потребител
Ще чакам, докато си пия кафето, още някой да хвърли боб (или каквото там хвърля) - с надеждата истината да излезе наяве, и да се разбере е ли клозетът склад, или, vice versa, складът - клозет.
- magodeoz
- Активен потребител
Преди 5 години пак купувах жилище с ипотечен кредит. Тогава не съм се консултирал/наемал адвокат и нещата някак си са минали на магия ...
Този път реших да се консултирам, въпроса не беше в парите, а всичко да е наред. Ходих при адвокат, видя проекта за преварителен договор, направи някои промени които продавача прие. Питах го дали нещо за имота трябва да се провери, дали има нужда да идва с мен при подписване на предварителния договор, съответно като за всичко ще си платя. Той каза че няма нужда. В банката щели да проверят когато се прави ипотеката.
Така че приказките ви за "с краставичар", "въпрос на манталитет" и ... не са съвсем точни. Аз имах желание да наема краставичар и да платя, той каза че няма нужда.
Нямам дори един познат който да се е консултирал с адвокат преди покупка на НИ, и при тях някак нещата минаха без проблем. Аз се консултирах и има проблем. Според статистиката това оначава че 100% от тези които се консултират с адвокати ще имат проблем, а 100% от тези които не са консултирали няма да имат проблем . Шегичка, то работата не е много за шеги ....
Вечерта ми е срещата с адвокат.
Днес ходих и в банката, да питам какво става. Казаха че продавача ще им носи някакви нови документи. Да не се притеснявам , всичко щяло да нъде наред, ще направят толаетната на склад и ще ми отпуснат кредита. Аз питах дали всичко ще си е изрядно, дали по скица в общината ще се води склад и дали в НА ще пише склад. Казаха че щом банката го приеме за обезпечение по кредита то няма начин да не е наред и че в НА ще пише склад. Аз се направих че им вярвам.
Този път реших да се консултирам, въпроса не беше в парите, а всичко да е наред. Ходих при адвокат, видя проекта за преварителен договор, направи някои промени които продавача прие. Питах го дали нещо за имота трябва да се провери, дали има нужда да идва с мен при подписване на предварителния договор, съответно като за всичко ще си платя. Той каза че няма нужда. В банката щели да проверят когато се прави ипотеката.
Така че приказките ви за "с краставичар", "въпрос на манталитет" и ... не са съвсем точни. Аз имах желание да наема краставичар и да платя, той каза че няма нужда.
Нямам дори един познат който да се е консултирал с адвокат преди покупка на НИ, и при тях някак нещата минаха без проблем. Аз се консултирах и има проблем. Според статистиката това оначава че 100% от тези които се консултират с адвокати ще имат проблем, а 100% от тези които не са консултирали няма да имат проблем . Шегичка, то работата не е много за шеги ....
Вечерта ми е срещата с адвокат.
Днес ходих и в банката, да питам какво става. Казаха че продавача ще им носи някакви нови документи. Да не се притеснявам , всичко щяло да нъде наред, ще направят толаетната на склад и ще ми отпуснат кредита. Аз питах дали всичко ще си е изрядно, дали по скица в общината ще се води склад и дали в НА ще пише склад. Казаха че щом банката го приеме за обезпечение по кредита то няма начин да не е наред и че в НА ще пише склад. Аз се направих че им вярвам.
- ivan1967
- Младши потребител
anserk написа:Защото ivan1967 е средностатистическия българин , който както отбеляза ти - даже не е и "андрешко". И докато не се научим, когато придобиваме собственост за .....лева, да отделим известна сума за "краставичари", ще се налага да се обяснява по форуми.
Със сигурност проблема има две (ако не и повече) страни. Аз си признавам че съм от тези, ненаучените, но и краставичарите не допринасят съществено за подобряване на това положение. Да обясниш защо правиш едно нещо, понякога е по-сложно, отколкото да го направиш, но това важи не само във Вашата област. Така че, бъдете по-снизходителни към нас. Както се казва: Клиента винаги има право.
- fbr65
- Потребител
Говорих с адвокат. Обясних му ситуацията. Според него няма проблем. Продавача можел лесно да смени предназначението на някое от помещенията. Това изискване почти никой не го спазвал. А и щом в НА ще пише склад, то нямало да има проблем и при бъдеща продажба.
Във форума се предричаха много апокалиптични картини, но хората (инвеститор, банка, адвокат) с които говорих днес казаха че всичко е наред и ще се оправи лесно.
До преди няколко дена това складово помещение беше голям проблем за банката. Днес вече не е такъв голям проблем.
Във форума се предричаха много апокалиптични картини, но хората (инвеститор, банка, адвокат) с които говорих днес казаха че всичко е наред и ще се оправи лесно.
До преди няколко дена това складово помещение беше голям проблем за банката. Днес вече не е такъв голям проблем.
- ivan1967
- Младши потребител
79 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4
Назад към Строителство и регулация
|
|