начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Купуване на апартамент без складово помещение

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: Купуване на апартамент без складово помещение

Мнениеот anserk » 26 Апр 2010, 17:53

ivan1967 написа: Говорих с адвокат. Обясних му ситуацията. Според него няма проблем. Продавача КОЙ?можел лесно Колко лесно каза ли ? да смени предназначението на някое от помещенията. Това изискване почти никой (сигурно се отнася за нотариусите, без тези , които работят за банките) не го спазвал.

Ало, адвокатите от форума, я си вижте колегите-краставичари: :roll: По обяснения, ПД (дали го е погледнал), без документи, без да се види с предприемача, или с адвоката на банката, отсича: няма проблем! Не го искам за МОЙ адвокат :mrgreen:
ivan1967 написа:До преди няколко дена това складово помещение беше голям проблем за банката. Днес вече не е такъв голям проблем. :?:
Защо ли :roll: Евала на предприемача! Може и като ПРУ (противоатомно укритие) да изкара някоя от стаите, щом е толкова лесно :D
Дано всичко да мине по вода :D
anserk
Активен потребител

Мнениеот julyanvonemona » 26 Апр 2010, 18:07

anserk, малко и бано но затова пък мъчително работата се приближава към интердисциплинарният екип за който споменах преди
Последна промяна julyanvonemona на 26 Апр 2010, 18:22, променена общо 1 път
Аз определям какво е моя работа!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот magodeoz » 26 Апр 2010, 18:17

Поредната порция боб (или каквото там се ползва) биде разпиляна върху работната повърхност – да видим какво ще се материализира... Всъщност, може би сме свидетели на отмирането на една изживяла времето си правна норма – и без това начините за заобикалянето и са станали повече от предпоставките за спазването.
magodeoz
Активен потребител

Мнениеот julyanvonemona » 26 Апр 2010, 18:28

magodeoz, всъщност може да се окажеш прав, само ако си Министър на регионалното развитие и благоустройството. Дори и да си силно се съмнявам дали долният цитат е издържан в духа на правото. Аз не съм юрист. Да му мислят юристите.
"Всъщност, може би сме свидетели на отмирането на една изживяла времето си правна норма – и без това начините за заобикалянето и са станали повече от предпоставките за спазването."
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот magodeoz » 26 Апр 2010, 18:36

Всяка правна норма минава, най-общо казано, през три етапа: установяване, прилагане и отменяване (според мен - по-правилно е да се каже "отменяне", но правото изобилства със словесна плява, маскирана като терминология). Та това е - сега сме на финалната права преди последния етап - мазета, входни преддверия и т. н. На дневен ред излизат гаражите, паркоместата, покривните тераси. От едно залитане - в друго, но - какво да се прави: обществена необходимост.
magodeoz
Активен потребител

Мнениеот Melly » 26 Апр 2010, 18:47

anserk написа:
ivan1967 написа: Говорих с адвокат. Обясних му ситуацията. Според него няма проблем. Продавача КОЙ?можел лесно Колко лесно каза ли ? да смени предназначението на някое от помещенията. Това изискване почти никой (сигурно се отнася за нотариусите, без тези , които работят за банките) не го спазвал.

Ало, адвокатите от форума, я си вижте колегите-краставичари: :roll: По обяснения, ПД (дали го е погледнал), без документи, без да се види с предприемача, или с адвоката на банката, отсича: няма проблем! Не го искам за МОЙ адвокат :mrgreen:
ivan1967 написа:До преди няколко дена това складово помещение беше голям проблем за банката. Днес вече не е такъв голям проблем. :?:
Защо ли :roll: Евала на предприемача! Може и като ПРУ (противоатомно укритие) да изкара някоя от стаите, щом е толкова лесно :D
Дано всичко да мине по вода :D

:roll: :roll: :roll: Ами..., ivan1967 май е попаднал на булка, но пък се оказва... "ялова булка". :wink:

Ваньо, от мен съвет - бЕгай далече от този имот. Минимизирай си загубите! :idea:
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот julyanvonemona » 26 Апр 2010, 18:53

Отново ще цитирам "великия" литературен апологет - Пантелей Зарев.
няма нищо по живо от живеенето в живия живот
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот magodeoz » 26 Апр 2010, 18:55

Значи ли това, че няма нищо по-умряло от живеенето във "вечния живот"?
magodeoz
Активен потребител

Мнениеот julyanvonemona » 26 Апр 2010, 19:21

Колеги форумци "За почест пред етиката на Melly". Докато ние мъжкарите си ги мерим, несъмнено тя даде най правилното решение за ivan1967 без да я е наел за защитник. Ако по въпрос извън устройството на територията ми се наложи да ползвам адвокат Melly". това си ти.
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот magodeoz » 26 Апр 2010, 21:12

julyanvonemona написа:Ако по въпрос извън устройството на територията ми се наложи да ползвам адвокат Melly". това си ти.

Тук е разковничето! По други въпроси и аз ще "бЕгам" натам!
magodeoz
Активен потребител

Мнениеот julyanvonemona » 26 Апр 2010, 21:35

magodeoz, все пак без да подценявам интелигентността ти си мисля, че трябва да посоча аргумент. И така: Няма универсални специалисти . Даже шаманите са профилирани в отделни сектори на заклинанията и магията. Това с което Melly привлича е, че ако нещо не разбира и не може да схване, със сигурност ще те насочи където трябва. В смисъл, при свой колега специалист по материята. Затова - нека си послужа с жаргон - "еваларка и редим"
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот magodeoz » 26 Апр 2010, 21:44

Ти си знаеш. Аз нЕмам навика да бЕгам накъдето ме ръчнат с остена. А шаманите са универсални специалисти - като някои в този форум, например. Не знаеш ли, че правилно хвърленият боб (или каквото там се хвърля) дава отговор на всички житейски въпроси (освен на онези, за които се бЕга при адвокат).
magodeoz
Активен потребител

Мнениеот julyanvonemona » 26 Апр 2010, 22:00

Аз нЕмам навика да бЕгам накъдето ме ръчнат с остена

magodeoz, любопитен съм, да видя дебелината на мазолите по хълбоците ти - от остена имам предвид. Пък нека ти припомня, че хидроцефалите имат най-тежки мозъци!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот magodeoz » 26 Апр 2010, 22:15

Нямам мазоли там - бързо бЕгам. За сведение - хидроцефалията е много сериозно увреждане на централната нервна система (не точно на мозъка) - тежка болест е, и, надявам се, не ми я пожелаваш. Ако пък желаеш да ме обидиш - дай с нещо по-простичко, мазолите са ми другаде.
magodeoz
Активен потребител

Мнениеот probcho » 26 Апр 2010, 22:20

.
Последна промяна probcho на 17 Окт 2010, 18:54, променена общо 1 път
probcho
Активен потребител

Мнениеот magodeoz » 26 Апр 2010, 22:24

Ще ме прощавате, probcho, ама... Още един кандидат - шаман. Вие какъв зеленчук хвърлихте?
magodeoz
Активен потребител

Мнениеот probcho » 26 Апр 2010, 22:33

.
Последна промяна probcho на 17 Окт 2010, 18:54, променена общо 1 път
probcho
Активен потребител

Мнениеот julyanvonemona » 26 Апр 2010, 22:34

magodeoz, най-официялно моля да бъда извинен. В никакъв случай не ти пожелавам хидроцефалия. Използвах този вид наистина ужасно заболяване за да създам алюзия, наистина с агресивно към теб намерение. Прекалих моля за прошка .
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот andrianivanov » 21 Юни 2010, 23:06

при мен има подобен проблем Когато купувах апартамента неуточних ме мазе. Имах парите но реално оставах на нула и плана ми беше след време да го купя Така за 25 500 купувам през февруари апартамента През периода март и април се продава др с моята квадратура на цена 26 000 с мазе? Няма да коментирам в моя период цените бяха ниски проблема е следния В кооперацията има 12 апартамента по 4 на етаж следователно етажите са 4 с приземния където са мазетата (гаражите и магазините) а те са както следва 4 малки и 3 големи Същите неотговарят по брой на апартаменти както и по обща квадратура Някой ще ми каже ли това нормално ли е? не че ми е тумнало но както върви няма да мога да се здобия с такова - от към финансова гледна точка в момента съм затруднент а жилищата с мазета се продават въпреки че имам запазено 1 при брокер едва ли ще остане
andrianivanov
Младши потребител

Мнениеот Melly » 21 Юни 2010, 23:32

andrianivanov написа:при мен има подобен проблем Когато купувах апартамента неуточних ме мазе. Имах парите но реално оставах на нула и плана ми беше след време да го купя Така за 25 500 купувам през февруари апартамента През периода март и април се продава др с моята квадратура на цена 26 000 с мазе? Няма да коментирам в моя период цените бяха ниски проблема е следния В кооперацията има 12 апартамента по 4 на етаж следователно етажите са 4 с приземния където са мазетата (гаражите и магазините) а те са както следва 4 малки и 3 големи Същите неотговарят по брой на апартаменти както и по обща квадратура Някой ще ми каже ли това нормално ли е? не че ми е тумнало но както върви няма да мога да се здобия с такова - от към финансова гледна точка в момента съм затруднент а жилищата с мазета се продават въпреки че имам запазено 1 при брокер едва ли ще остане

Вие кога ще се научите, че някои от брокерите за нищо не стават. 8) Какви глупости са ви наблъскали в главицата? Пазело ви се едно мазе, ама дали щяло да остане - тинтири-минтири.
Я по-добре си прочетете старателно ред по ред Нотариалния акт - почти съм сигурна, че там, в описанието на апартамента ви има освен кухня/трапезария, дневна, спалня/и и баня с или отделно WC, и СКЛАДОВО ПОМЕЩЕНИЕ/КИЛЕР.
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Строителство и регулация