начало

ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си

Малко помощ

Дискусии и казуси в областта на данъчното право
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Малко помощ

Мнениеот senator » 15 Юни 2010, 07:51

Здравейте, имам следния въпрос и се надявам някой да ми помогне и да ми даде съвет. В момента работя на трудов договор в една фирма с 5 дн. работна седмица с 8 часов работен ден. В същото време регистрирам ЕООД. По закон трябва като собственик на ЕООД -то трябва да започна да се осигурявам, но в този случай се получава двойно осигуряване. Въпроса ми е как да го избегна това. Във фирмата в която работя има вариант договора ми да се промени на 4 часов работен ден, а като собственик да си остана на 8. Но по този начин се получава 60 часова работна седмица. В наредбата за работното време и почивките както и в КТ е посочено 48 часова работна седмица, но може да стигне до 60, но не заповече от 4 месеца. Така, че съм в голямо затруднение. Благодаря предварително на отзовалите се.
senator
Младши потребител

Re: Малко помощ

Мнениеот microfinance » 15 Юни 2010, 21:10

От момента в който дружеството ти започне дейност /не е задължително това да е момента на регистрацията както много хора се подвеждат /идва и задължението да се осигуряваш – на минимален праг 420 лв. ако си избрал варианта да се самоосигуряващ, или на 790, ако си и избрал варианта да е по договор за управление и контрол /и управителя си ти разбира се/.
Максималния осигурителен доход е 2000 лева, ако на трудов договор те осигуряват на толкова, тогава няма проблеми. В противен случай ще се наложи да внасяш още осигуровки поне на минималния праг.
microfinance
Потребител

Re: Малко помощ

Мнениеот microfinance » 15 Юни 2010, 21:11

Дали е справедливо всичко това с минималните осигурителни прагове за самоосигуряващите се лица – това е друг болезнен въпрос, който сега няма да коментирам.
microfinance
Потребител

Назад към Данъчно право