начало

Съдът: Прокуратурата трябва да продължи разследването срещу Иван Портних за Варненското езеро Съдът: Прокуратурата трябва да продължи разследването срещу Иван Портних за Варненското езеро

Въпрос: Какъв е типа на долуописаната сграда?

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Въпрос: Какъв е типа на долуописаната сграда?

Мнениеот isena » 01 Юли 2010, 17:18

Става въпрос за двуетажен жилищен блок построен през 1958г. в гр. Пловдив, с четири апартамента. Блокът е с тухлена конструкция, има СТБ плочи между избеното помещение и първи етаж, и между първи етаж и втори етаж. Конструкцията между втори етаж и покрива е каратаван. Какъв е типа на сградата като цяло(монолитна масивна полумасивна), и в частност за апартаментите на втория етаж заради каратавана?
Ако не мога да получа отговор, моля, насочете ме към коя институция да се обърна.
Благодаря
isena
Нов потребител

Re: Въпрос: Какъв е типа на долуописаната сграда?

Мнениеот anserk » 01 Юли 2010, 21:04

isena написа:Какъв е типа на сградата като цяло(монолитна масивна полумасивна),

На база описанието ви и за целите на данъчна декларация (предполагам) - масивна, монолитно изпълнение.
anserk
Активен потребител

Мнениеот isena » 02 Юли 2010, 12:37

Да, за данъчна декларация става въпрос.
Но това което сте дали като отговор, педполагам, се отнася за цялата сграда. А за апартаментите на втория етаж същото ли важи, защото те са с каратаван с камъш (конкретно за тях ме интересува). Оттам идва проблемът ми и объркването със съставянето на документите.
isena
Нов потребител

Мнениеот anserk » 02 Юли 2010, 13:18

Същото!
Апартамента ви има под (ст.б.плоча) и покрив (дървена конструкция, предполагам), а какъв е тавана ("кара" или "хънтър", или....) не е важно за целите на декларацията.
Опитах да го обясня по-просто.
Дано сте ме разбрала :D
anserk
Активен потребител

Мнениеот isena » 02 Юли 2010, 13:24

Разбрах, много ви благодаря :)
isena
Нов потребител

Назад към Строителство и регулация