начало

Съдът: Прокуратурата трябва да продължи разследването срещу Иван Портних за Варненското езеро Съдът: Прокуратурата трябва да продължи разследването срещу Иван Портних за Варненското езеро

Самоволно спиране на ел. захранване

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Самоволно спиране на ел. захранване

Мнениеот velys » 22 Юни 2010, 11:50

Здравейте,

Може ли някой да ми каже към кого трябва да се обърна при самоволно прекъсване на електрическото захранване от страна на съсобственик. От 40 години притежаваме 2-ри етаж от къща, първият бе скоро закупен от други собственици. Те започнаха ремонт и унищожиха ел. кабели, които минават през техния двор и имот и свързват нашия етаж. Казаха ни, че трябва да си прекараме нов кабел директно от стълба. Ние имаме узаконен електромер, изнесен на улицата и само от там може да мине кабела. От ЦЕЗ София не се интересуват от нашия проблем. Те отговарят само за тока до електромера. Дали някой е запознат с подобен случай. Обърнах се и към полицията, но за сега нямаме отговор.

Благодаря Ви много.
velys
Младши потребител

Re: Самоволно спиране на ел. захранване

Мнениеот fighter » 28 Авг 2010, 11:02

Аз имах подобен случай преди около 5 години. Пуснахме жалба в полицията.
fighter
Потребител

Мнениеот lotosi » 28 Авг 2010, 11:36

Претполагам че ел.захранването ви е въстановено ако не е обадете се на тел.9286140 0898586154
lotosi
Нов потребител

Мнениеот anserk » 28 Авг 2010, 12:16

velys написа:...които минават през техния двор и имот и свързват нашия етаж...

Вие освен етажа от къщата нямате ли дял от двора (имота)?
Трхническото решение за ел. захранването на къщата е в зависимост от собствеността на имота.
anserk
Активен потребител

Мнениеот anserk » 28 Авг 2010, 14:01

http://www.cez-rp.bg/bg/uslugi/vidove-uslugi.html
И щом са две жилища - два електромера :arrow: две партиди.
А кой на кого е син или ..., си е ваша работа, а не на разискване във форум!
anserk
Активен потребител

Мнениеот julyanvonemona » 29 Авг 2010, 17:10

Моля да бъда извинен че поствам извън темата, но аз съм от тези които пряко пострадаха от спирането на ел.захранването по южното черномрие. Вследствие честите пускания и спирания на тока и токовите удари свързани с това,ми изгърмяха моторните защити на трифазните ми двигателели на машините които имам и даже имам съмнение, че е изгорял един трифазен двигател на помпа "Grundfos"което ако се окаже така ще ме хвърли в разходи. EVN или НЕК са тези срещу които мога да отправя иск за вредите които са ми нанесли, или както е казано в един сръбски виц, " пружете десно руку напред, турете лево преко десно, па клатете"
Аз определям какво е моя работа!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот anserk » 29 Авг 2010, 17:42

Здравей @julyanvonemona !
Предполагам, че не очакваш отговор "бегом при адвокат" (но ако решиш, виж някой от форума , дано да ти смъкне от тарифата ) :D
Но би трябвало да знаеш, че има и техническо решение на проблема ти, свъзрзано с капиталовложения.
Такова е и решението на двата по-горе постинга (единия е изтрит) и едва след като се консултират първо по вариантите на техническата част, след това могат да поискат и правна помощ във форума (ако имат проблем със съсобствениците).
anserk
Активен потребител

Мнениеот lotosi » 29 Авг 2010, 17:48

Момчета отскоро съм в тая ваша дискусия!!! аз се занимавам с ток мога да помагам и написах но никой нищо не ми одговори и затова немисля да пиша по темата!
lotosi
Нов потребител

Мнениеот lotosi » 29 Авг 2010, 17:51

Мога да одговоря на всички ваши въпроси стига да питате даже как да контролирате расходите си за да плащате по малко ток.
lotosi
Нов потребител

Мнениеот julyanvonemona » 29 Авг 2010, 17:53

anserk, техническото решение вече ми е известно (пост фактум) и ще го постигна, въпреки че ще дам някой лев "това е втория акъл на българина", ама ми се ще да дръпна малко пари от тези гиганти монополисти, които само смучат и нищо не дават, защото къде е записано че час по час могат да превключват фазите на ммрежата за да подсигурят големите хотели в Сл. бряг, а ние останалите от малките населени места да духаме супата и да търпим загуби от токовите удари и другитуе електичарски издънки. Аз съм равнопоставен потребител точно толкова, колкото е и "Victoria pallas".
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот lotosi » 29 Авг 2010, 18:07

Кое ще стане неразбирам кое всичко идва! Събралистесе одбор юнаци!
lotosi
Нов потребител

Мнениеот anserk » 29 Авг 2010, 18:49

lotosi написа:Момчета отскоро съм в тая ваша дискусия!!! аз се занимавам с ток мога да помагам и написах но никой нищо не ми одговори и затова немисля да пиша по темата!

Разбрах в малките часове на нощта, че си техничар !
Но, това е правен форум, а не на предприемачи (така и няма сериозен такъв) и
правилата на този форум изключват реклама и ограничения в дискусиите по техническата част на инвестиционния процес :!:
Това е положението и ние се съобразяваме с това - биеме спирачки :D
anserk
Активен потребител

Мнениеот julyanvonemona » 29 Авг 2010, 19:00

anserk, няма лошо lotosi да рекламира дейността си, само, че бих искал да го попитам, ако Grundfos откаже да ме обслужи в гаранционния срок, поради това че гаранцията не обхваща токовите удари в мрежата (което те първа ще установя) ще мога ли в един съдебен процес при предявен иск С/У EVN или НЕК, да се надявам на успех да ми платят ремонта на помпата ( а не е само тя). След като lotosi се похвали че може да даде акъл за икономии и осчетоводяване на харчовете по тока, би следвало да е светнат и за това.
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот lotosi » 30 Авг 2010, 02:41

Потребителите в този форум явно се занимават с съдебни дела ето исках да помогна и мога но забравете че съм написал нещо немисля да си правя реклама мислех да помагам но щом така мислите няма проблем! :D :oops: :roll: и даже ще си махна телефоните... :oops: :!: :?:
lotosi
Нов потребител

Мнениеот toni_sf » 30 Авг 2010, 10:33

до-lotosi по принцип тук наистина се говори повече за адвокатски неща и съвети от правен характер защо не си включиш ЛС и там които се интересува от твойте неща да те пита лично :D така ще си спестиш много критика и злоба от доста присъстващите тук компетентни
Задължение на българският гражданин е да зачита правата и законните интереси на другите
toni_sf
Активен потребител

Мнениеот lotosi » 30 Авг 2010, 10:45

:D ако има злоба я търси при теб как можеш да си адвокат на някого слет като си егоист!
lotosi
Нов потребител

Мнениеот lotosi » 30 Авг 2010, 10:49

ако беше умно момче щеше да разбереш вместо да се правиш на адвукат написах нещо защото човека искаше съвет!!!
lotosi
Нов потребител

Мнениеот toni_sf » 30 Авг 2010, 10:57

до-lotosi явно не си ме разбрал аз не съм адвокат нещо подобно като теб съм исках просто да ти кажа че е по лесно това да направиш :D защото с това което се занимавам аз си ме нападат
Задължение на българският гражданин е да зачита правата и законните интереси на другите
toni_sf
Активен потребител

Мнениеот magodeoz » 30 Авг 2010, 19:46

Кое е онова нещо, подобно на адвокат, но не същото? И на какво е подобна креатурата на toni_sf? Все въпроси, загубени в превода...
magodeoz
Активен потребител

Мнениеот toni_sf » 31 Авг 2010, 09:28

до-magodeoz веднага мога да ти отговоря :D ед/ин/на ,няма да цитирам си е направила три или четири профила тук в сайта и си пуска теми и си дискутира по тях с всеки профил и чака някой да захапе :D но е за съжаления е така свободно нет пространство
toni_sf
Активен потребител

Следваща

Назад към Строителство и регулация