- Дата и час: 25 Ное 2024, 11:35 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Самоволно спиране на ел. захранване
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
23 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Самоволно спиране на ел. захранване
Здравейте,
Може ли някой да ми каже към кого трябва да се обърна при самоволно прекъсване на електрическото захранване от страна на съсобственик. От 40 години притежаваме 2-ри етаж от къща, първият бе скоро закупен от други собственици. Те започнаха ремонт и унищожиха ел. кабели, които минават през техния двор и имот и свързват нашия етаж. Казаха ни, че трябва да си прекараме нов кабел директно от стълба. Ние имаме узаконен електромер, изнесен на улицата и само от там може да мине кабела. От ЦЕЗ София не се интересуват от нашия проблем. Те отговарят само за тока до електромера. Дали някой е запознат с подобен случай. Обърнах се и към полицията, но за сега нямаме отговор.
Благодаря Ви много.
Може ли някой да ми каже към кого трябва да се обърна при самоволно прекъсване на електрическото захранване от страна на съсобственик. От 40 години притежаваме 2-ри етаж от къща, първият бе скоро закупен от други собственици. Те започнаха ремонт и унищожиха ел. кабели, които минават през техния двор и имот и свързват нашия етаж. Казаха ни, че трябва да си прекараме нов кабел директно от стълба. Ние имаме узаконен електромер, изнесен на улицата и само от там може да мине кабела. От ЦЕЗ София не се интересуват от нашия проблем. Те отговарят само за тока до електромера. Дали някой е запознат с подобен случай. Обърнах се и към полицията, но за сега нямаме отговор.
Благодаря Ви много.
- velys
- Младши потребител
Re: Самоволно спиране на ел. захранване
Аз имах подобен случай преди около 5 години. Пуснахме жалба в полицията.
- fighter
- Потребител
Претполагам че ел.захранването ви е въстановено ако не е обадете се на тел.9286140 0898586154
- lotosi
- Нов потребител
velys написа:...които минават през техния двор и имот и свързват нашия етаж...
Вие освен етажа от къщата нямате ли дял от двора (имота)?
Трхническото решение за ел. захранването на къщата е в зависимост от собствеността на имота.
- anserk
- Активен потребител
http://www.cez-rp.bg/bg/uslugi/vidove-uslugi.html
И щом са две жилища - два електромера две партиди.
А кой на кого е син или ..., си е ваша работа, а не на разискване във форум!
И щом са две жилища - два електромера две партиди.
А кой на кого е син или ..., си е ваша работа, а не на разискване във форум!
- anserk
- Активен потребител
Моля да бъда извинен че поствам извън темата, но аз съм от тези които пряко пострадаха от спирането на ел.захранването по южното черномрие. Вследствие честите пускания и спирания на тока и токовите удари свързани с това,ми изгърмяха моторните защити на трифазните ми двигателели на машините които имам и даже имам съмнение, че е изгорял един трифазен двигател на помпа "Grundfos"което ако се окаже така ще ме хвърли в разходи. EVN или НЕК са тези срещу които мога да отправя иск за вредите които са ми нанесли, или както е казано в един сръбски виц, " пружете десно руку напред, турете лево преко десно, па клатете"
Аз определям какво е моя работа!
-
julyanvonemona - Старши потребител
Здравей @julyanvonemona !
Предполагам, че не очакваш отговор "бегом при адвокат" (но ако решиш, виж някой от форума , дано да ти смъкне от тарифата )
Но би трябвало да знаеш, че има и техническо решение на проблема ти, свъзрзано с капиталовложения.
Такова е и решението на двата по-горе постинга (единия е изтрит) и едва след като се консултират първо по вариантите на техническата част, след това могат да поискат и правна помощ във форума (ако имат проблем със съсобствениците).
Предполагам, че не очакваш отговор "бегом при адвокат" (но ако решиш, виж някой от форума , дано да ти смъкне от тарифата )
Но би трябвало да знаеш, че има и техническо решение на проблема ти, свъзрзано с капиталовложения.
Такова е и решението на двата по-горе постинга (единия е изтрит) и едва след като се консултират първо по вариантите на техническата част, след това могат да поискат и правна помощ във форума (ако имат проблем със съсобствениците).
- anserk
- Активен потребител
Момчета отскоро съм в тая ваша дискусия!!! аз се занимавам с ток мога да помагам и написах но никой нищо не ми одговори и затова немисля да пиша по темата!
- lotosi
- Нов потребител
Мога да одговоря на всички ваши въпроси стига да питате даже как да контролирате расходите си за да плащате по малко ток.
- lotosi
- Нов потребител
anserk, техническото решение вече ми е известно (пост фактум) и ще го постигна, въпреки че ще дам някой лев "това е втория акъл на българина", ама ми се ще да дръпна малко пари от тези гиганти монополисти, които само смучат и нищо не дават, защото къде е записано че час по час могат да превключват фазите на ммрежата за да подсигурят големите хотели в Сл. бряг, а ние останалите от малките населени места да духаме супата и да търпим загуби от токовите удари и другитуе електичарски издънки. Аз съм равнопоставен потребител точно толкова, колкото е и "Victoria pallas".
-
Кое ще стане неразбирам кое всичко идва! Събралистесе одбор юнаци!
- lotosi
- Нов потребител
lotosi написа:Момчета отскоро съм в тая ваша дискусия!!! аз се занимавам с ток мога да помагам и написах но никой нищо не ми одговори и затова немисля да пиша по темата!
Разбрах в малките часове на нощта, че си техничар !
Но, това е правен форум, а не на предприемачи (така и няма сериозен такъв) и
правилата на този форум изключват реклама и ограничения в дискусиите по техническата част на инвестиционния процес
Това е положението и ние се съобразяваме с това - биеме спирачки
- anserk
- Активен потребител
anserk, няма лошо lotosi да рекламира дейността си, само, че бих искал да го попитам, ако Grundfos откаже да ме обслужи в гаранционния срок, поради това че гаранцията не обхваща токовите удари в мрежата (което те първа ще установя) ще мога ли в един съдебен процес при предявен иск С/У EVN или НЕК, да се надявам на успех да ми платят ремонта на помпата ( а не е само тя). След като lotosi се похвали че може да даде акъл за икономии и осчетоводяване на харчовете по тока, би следвало да е светнат и за това.
-
Потребителите в този форум явно се занимават с съдебни дела ето исках да помогна и мога но забравете че съм написал нещо немисля да си правя реклама мислех да помагам но щом така мислите няма проблем! и даже ще си махна телефоните...
- lotosi
- Нов потребител
до-lotosi по принцип тук наистина се говори повече за адвокатски неща и съвети от правен характер защо не си включиш ЛС и там които се интересува от твойте неща да те пита лично така ще си спестиш много критика и злоба от доста присъстващите тук компетентни
Задължение на българският гражданин е да зачита правата и законните интереси на другите
- toni_sf
- Активен потребител
ако има злоба я търси при теб как можеш да си адвокат на някого слет като си егоист!
- lotosi
- Нов потребител
ако беше умно момче щеше да разбереш вместо да се правиш на адвукат написах нещо защото човека искаше съвет!!!
- lotosi
- Нов потребител
до-lotosi явно не си ме разбрал аз не съм адвокат нещо подобно като теб съм исках просто да ти кажа че е по лесно това да направиш защото с това което се занимавам аз си ме нападат
Задължение на българският гражданин е да зачита правата и законните интереси на другите
- toni_sf
- Активен потребител
Кое е онова нещо, подобно на адвокат, но не същото? И на какво е подобна креатурата на toni_sf? Все въпроси, загубени в превода...
- magodeoz
- Активен потребител
до-magodeoz веднага мога да ти отговоря ед/ин/на ,няма да цитирам си е направила три или четири профила тук в сайта и си пуска теми и си дискутира по тях с всеки профил и чака някой да захапе но е за съжаления е така свободно нет пространство
- toni_sf
- Активен потребител
23 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Назад към Строителство и регулация
|
|