Здравейте.
Напоследък се замислих какво е необходимо като разрешения за изграждане на футболно мини-игрище с изкуствена трева.
Нямам и бегла идея дали има някакви изисквания, но ми е изключително любопитно. Бих се радвал ако има някой, който е запознат необходимата документация и съответния орган, където би следвало да бъде подадена същата.
Предварително благодаря на всеки, изразил компетентно мнение по въпроса.
- Дата и час: 29 Ное 2024, 05:51 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Футболно игрище. Разрешения и др. документация?
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
11 мнения
• Страница 1 от 1
Футболно игрище. Разрешения и др. документация?
ЛЕСНО се галят момите, мъчно се дялкат гредите.
ГРЪМНАЛ слепият, та убил заек, а куцият припнал и го уловил.
ЖИВОТЪТ е стълба: едни се качват, други слизат.
- alexander_
- Младши потребител
Re: Футболно игрище. Разрешения и др. документация?
alexander_ написа:Напоследък се замислих какво е необходимо като разрешения за изграждане на футболно мини-игрище с изкуствена трева.
Качи се при някой АРХитект за консултация, да ти задоволи любопитството
- anserk
- Активен потребител
alexander_ , Ритай топката на воля, иначе както си се замислил, така и ще си продължиш да мислиш! Накрая само мисленето ще ти остане!
Аз определям какво е моя работа!
-
julyanvonemona - Старши потребител
Хм, интересни мнения Ще се радвам и на други подобни
Защо ли обаче архитект си мисля, че няма да ми даде необходимата информация
julyan... не знам си какво - имай предвид, че по-добре да помислиш преди да направиш нещо, отколкото да я втасаш и после да я мислиш
Защо ли обаче архитект си мисля, че няма да ми даде необходимата информация
julyan... не знам си какво - имай предвид, че по-добре да помислиш преди да направиш нещо, отколкото да я втасаш и после да я мислиш
- alexander_
- Младши потребител
alexander_ написа:Защо ли обаче архитект си мисля, че няма да ми даде необходимата информация
Обърни се тогава към адвокат или доктор
Дано уцелят размерите на игрището, аксесоарите (вкл.свирката на рефера) и типа на изкуствената трева, дето може да покрие евентуално появилите се дупки под нея
Знам ли вече кой с какво допълва практиката си за отмора
- anserk
- Активен потребител
alexander_, Щом си решил да мислиш, нека започнем с:
"§5 т.38. (изм. - ДВ, бр. 65 от 2003 г., доп. - ДВ, бр. 61 от 2007 г., в сила от 27.07.2007 г., изм. - ДВ, бр. 19 от 2009 г., в сила от 10.04.2009 г.) "Строежи" са надземни, полуподземни, подземни и подводни сгради, постройки, пристройки, надстройки, укрепителни, възстановителни, консервационни и реставрационни работи по недвижими културни ценности, огради, мрежи и съоръжения на техническата инфраструктура, благоустройствени и спортни съоръжения, както и техните основни ремонти, реконструкции и преустройства с и без промяна на предназначението."Което значи че ще ти трябва разрешение за строеж, а съгласно чл.147 ЗУТ ще ти трябват и проекти (защото твоя вид строителство, не влиза в посочените там изключения. Толкова за сега, а за домашно - виж дали имота където си я замислил попада в регулация и за какво е предназначен. Тогава мисленето може много да ти се увеличи, ама дерзай, аз съм тук.
"§5 т.38. (изм. - ДВ, бр. 65 от 2003 г., доп. - ДВ, бр. 61 от 2007 г., в сила от 27.07.2007 г., изм. - ДВ, бр. 19 от 2009 г., в сила от 10.04.2009 г.) "Строежи" са надземни, полуподземни, подземни и подводни сгради, постройки, пристройки, надстройки, укрепителни, възстановителни, консервационни и реставрационни работи по недвижими културни ценности, огради, мрежи и съоръжения на техническата инфраструктура, благоустройствени и спортни съоръжения, както и техните основни ремонти, реконструкции и преустройства с и без промяна на предназначението."Което значи че ще ти трябва разрешение за строеж, а съгласно чл.147 ЗУТ ще ти трябват и проекти (защото твоя вид строителство, не влиза в посочените там изключения. Толкова за сега, а за домашно - виж дали имота където си я замислил попада в регулация и за какво е предназначен. Тогава мисленето може много да ти се увеличи, ама дерзай, аз съм тук.
Последна промяна julyanvonemona на 04 Окт 2010, 11:49, променена общо 1 път
Аз определям какво е моя работа!
-
julyanvonemona - Старши потребител
Строежът на футболно игрище по нищо не се различава от който и да е друг вид строеж, описан в §5, т. 38 от ДР на ЗУТ. Ако очаквате, че има някаква облегчена процедура - няма такава, освен ако не става въпрос за временен строеж по смисъла на чл. 55 от ЗУТ. С други думи - в общия случай са необходими устройствена основа, одобрен инвестиционен проект и разрешение за строеж. След това следва и въвеждане в експлоатация. Така описаното игрище ще попадне в пета категория, май, ако има площ до 1000 кв. м, и е предназначено за до 100 посетители.
- magodeoz
- Активен потребител
Здравейте съфорумци
Преди две седмици се въведоха с ДПК подобни спортни съоръжения и покрай тях куп прилежащи благоустройствени и градоустройствени изисквания.
@ alexander_ май очкава отговор от сорта "направи си сам" тип "игрище"
Така че от мен - без коментар повече!
Преди две седмици се въведоха с ДПК подобни спортни съоръжения и покрай тях куп прилежащи благоустройствени и градоустройствени изисквания.
@ alexander_ май очкава отговор от сорта "направи си сам" тип "игрище"
Така че от мен - без коментар повече!
- anserk
- Активен потребител
anserk - добре си го измислил, така или иначе полза от твоите коментари е трудно да бъде забелязана
на magodeoz бих искал да благодаря за правилната насока (именно това целях със задаването на въпроса си)
до julyanvonemona - оценявам участието Ви в инициираната от мен дискусия и с удоволствие в бъдеще бих се обърнал за съвет като продължение на размислите ми - пък току виж съм измислил нещо... (никой не се е родил научен все пак )
на magodeoz бих искал да благодаря за правилната насока (именно това целях със задаването на въпроса си)
до julyanvonemona - оценявам участието Ви в инициираната от мен дискусия и с удоволствие в бъдеще бих се обърнал за съвет като продължение на размислите ми - пък току виж съм измислил нещо... (никой не се е родил научен все пак )
- alexander_
- Младши потребител
Здравей alexander_ и аз като теб се позамислих върху изграждането на мини футболно игрище, прочетох това онова из интернет, но най-добре както се казва "не питай старило, питай патило", ще съм ти благодарен ако драснеш някой друг ред за това което си направил (надявам се да си), за да знам и аз дали има някакъв смисъл в изграждането на игрището, благодарско редварително... Ако ти е по-удобно може да ми пишеш на darin.donchev@abv.bg
- vedbal00
- Нов потребител
magodeoz написа:....Така описаното игрище ще попадне в пета категория, май, ако има площ до 1000 кв. м, и е предназначено за до 100 посетители.
Четвърта категория, буква "г" ако е с площ до 1 хА - след април 2011 г. Така че няма да се размине и без надзорник по време на строителството.
...но най-добре както се казва "не питай старило, питай патило"...
Ама и ние имаме едни поговорки... Всеки адвокат или архитект със сравнително не голяма клиентела може с часове да ти разказва и за "старили" и за "патили", които са се парили, опитвайки се да спазват тази поговорка. Така че аз ще си позволя леко да я видоизменя- питай "знаило".
- bgarch
- Потребител
11 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Строителство и регулация
|
|