начало

Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС

Заградена улица и отказ за присъединяване към ел.разпр.друж.

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: Заградена улица и отказ за присъединяване към ел.разпр.друж.

Мнениеот ellibelli » 19 Ное 2010, 01:43

magodeoz написа: Те няма да се занимават с прилагането / неприлагането на регулацията и с тям подобни подробности, а просто ще наврат един микрофон в муцуната на съответния кмет, за да го питат как така, аджеба, хорицата живеят без ток и улица в подопечната му община, пък той, ако ще, да се обяснява кое и как.

Доста време ще го търсят за да му "наврат един микрофон". Кметът напоследък доста боледува... Заместник Кметът пък е много любезен и много иска да ми помогне, но все не улучвам подходящ момент - винаги е много зает с много важни срещи, работи...
Последна промяна ellibelli на 27 Фев 2011, 20:08, променена общо 1 път
ellibelli
Младши потребител

Мнениеот julyanvonemona » 19 Ное 2010, 09:38

Не се занимавайте с медии! След като регулацията, както твърдите е приложена, направете две неща:
1.Поискайте от съответната РДНСК да издаде Заповед за премахване на незаконните огради. В жалбата си обаче обезателно посочете, че оградите освен без разрешение за строеж, са направени и не по уличнорегулационните линии, което ги прави незаконни строежи едновременно по чл.225 ал.2 т.1 и по т.2 ЗУТ защото уличнорегулационната линия е елемент от плана за регулация, който по смисъла на чл.110 ал.1 т.2 ЗУТ е подробен устройствен план (ПУП).
2. На базата на одобрените строителни книжа за Вашата вила поискайте от EVN да изгради мрежата по улицата и да ви сложи кутия с електромер. В случай че двора Ви не е застроен поискайте от тях електрозахранване като посочите че ползвате електрическа помпа за напояване и питейна вода и електрически уреди - косачка и резачка на дърва.
След като получите отговорите питайте пак.
Аз определям какво е моя работа!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот ellibelli » 19 Ное 2010, 12:17

julyanvonemona,
Благодаря Ви за съветите.
Получих писменият отговор на жалбата ми до РДНСК. Издадена Заповед няма нито от Общината, нито от РДНСК. Извинете ме, че вероятно досаждам с питанията си, но моля, кажете ми, тъй като вече съм пускала жалби и в Общината и в РДНСК, следваща ми до кого от тях да е? Ако има значение, ето цитат от отговора на РДНСК : "...При неизпълнение на предписанията Община В. да образува административно производство с актове по ЗАНН и разпореди премахването на неподходящите по местонахождение огради, навлизащи в публична общинска собственост. За резултатите от предприетите действия, Община В. да уведоми в 10 дневен срок на Сектор П., РДНСК и заинтересуваните лица." Този отговор сме получили на 12.11.2010. Не ми стана ясно от кога започва броенето на 10-дневния срок.
За вилата ни - тя е построена. Искане за проучване условията за присъединяване към EVN сме подали (подавали сме и през 2004). През Октомври 2010 ни предложиха проект на Договор. Ние не го подписваме, понеже не ни удовлетворява електромера ни да е някъде на 300м от имота ни. Възразихме срещу това условие. Именно тогава EVN ни отговори, че "В предвид действащите строителни норми към настоящия момент липсва основание и възможност за изграждане на ново въздушно отклонение. Въздушното отклонение ще може да бъде изградено след реализиране на улицата-тупик". Не съм се отказала и ще продължавам да "преговарям" с EVN за условията на присъединяване за да подпишем Договора и преминем на следващия етап - изготвяне на инвестиционен проект за въздушно отклонение НН.
ellibelli
Младши потребител

Мнениеот petko_a » 19 Ное 2010, 12:28

julyanvonemona написа:magodeoz ! Съвсем сериозно считам че медийте, като започнем с CNN и завършим с "Мадан днес" страдат от един и същ генетично закодиран порок - хромозомата на всеобщата некомпетентност. Твърде нехуманно е да хвърляте ellibelli в тази "геана огнена"

julyanvonemona, честичко давате примери от родният ми край. Не сме последна дупка на кавала, моля Ви, макар и да не сме на Черноморието. :wink:
petko_a
Потребител

Мнениеот julyanvonemona » 19 Ное 2010, 14:39

petko_a ! От няколкото поста с които сте коментирали разни теми съм преценил, че Вие самият съвсем не сте последна дупка на кавала. Трябва ли да прехвърля мнението си за Вас самия, върху цялята съвкупност от елементи съставляващи Вашия роден край?
Апропо! Самият аз, макар че живея в Емона - Бургаска област съм роден недалече от Орлов мост - София. Баща ми е от едно село до Мездра, но това нищо не значи. Бих заменил медията "Мадан днес" с съответната локална медия в Мездра, само че не знам името и? Би трябвало да се ласкаете, че съизмервам медията от родния Ви край с CNN!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот magodeoz » 19 Ное 2010, 14:45

@ellibelli: Това, което сте подала в общината и РДНСК, по принцип не е жалба, а сигнал. Затова и от РДНСК са издали, както пишете, предписание за образуване на административно производство по ЗАНН. 10-дневният срок тече от датата на получаване на уведомлението, т. е. от 12.11. нататък. Оттук насетне, ако общината не предприеме съответните действия по установяване и санкциониране на незаконното строителство, можете да подадете жалба относно бездействието на общината във връзка с Вашия сигнал. И ако не Ви отговорят на тази жалба в законно установения срок (едномесечен, ако не се лъжа) – можете да обжалвате мълчаливия им отказ в районния административен съд.
Що се отнася до взаимоотношенията Ви с електроразпределителното дружество – за построяването на вилата Ви би следвало да имате сключен предварителен договор (това е изискване по чл. 143 (1) от ЗУТ) за присъединяване. Там трябва да пише как точно EVN ще присъедини Вашия строеж, а също и за чия сметка ще се извърши присъединяването.
magodeoz
Активен потребител

Мнениеот petko_a » 19 Ное 2010, 16:03

Шегувам се, разбира се, julyanvonemona. :) Интересно ми е все пак, откъде е този интерес у Вас към този дял от Родопите.
petko_a
Потребител

Мнениеот julyanvonemona » 19 Ное 2010, 16:12

И ако не Ви отговорят на тази жалба в законно установения срок (едномесечен, ако не се лъжа) – можете да обжалвате мълчаливия им отказ в районния административен съд.

magodeoz! Аз не знам в BG да има районен административен съд. Ти к'во ще ка'еш?
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот julyanvonemona » 19 Ное 2010, 16:18

Към petko_a , Преди деноминацията на екс. премиера Костов реших да заровя малко пари в имот в община Чепеларе. От там завързах връзки и в Неделино и в Мадан и в Хвойна. Такива ми ти работи.
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот magodeoz » 19 Ное 2010, 16:21

Имах предвид административния съд по местонахождението на имота (в съответния съдебен район).
magodeoz
Активен потребител

Мнениеот petko_a » 19 Ное 2010, 16:22

Аааа, ясно. Там е гората?
petko_a
Потребител

Мнениеот petko_a » 19 Ное 2010, 16:35

ellibelli, каква е тази лицензирана геодезическа фирма поддържаща общината. Нали не става дума за земеделска земя? И това Кмета ви го е написал като официален отговор?
petko_a
Потребител

Мнениеот julyanvonemona » 19 Ное 2010, 16:52

petko_a. Човек не може да се надява че всичките му житейски оперативни планове ще се осъществят без проблеми. Местото ми е в регулация на високопланинско село. Има и гора и поляни с клек и трева . Виждам едновременно и Снежанка и Роженската обсерватория. нищо не съм построил там, но сега едното от децата ми ще почва. С една от горите които придобих целево се набутах. Тя е в ловешко и си остана вечно моя. Хвана ме мораториума и не успях да я заменя. Другата успях и после продадох. Не се притеснявам! Притежател съм на разкошна дъбова гора. За този материал те първа ще има пазар.
Последна промяна julyanvonemona на 19 Ное 2010, 16:58, променена общо 1 път
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот petko_a » 19 Ное 2010, 16:54

Да, така е julyanvonemona, прав сте! :)
petko_a
Потребител

Мнениеот ellibelli » 19 Ное 2010, 16:55

magodeoz написа:@ellibelli: Това, което сте подала в общината и РДНСК, по принцип не е жалба, а сигнал. Затова и от РДНСК са издали, както пишете, предписание за образуване на административно производство по ЗАНН.

Да - сигурно е точно, както го описвате! Не искам да се оправдавам, но за първи път ми се налага да пиша жалба. В училище не са ме учили на това, а само как се пишат молби. За да не ме упрекне някой, ще кажа, че потърсих помощ от 2-ма адвоката за написването на жалбите. Общо взето ми казаха да не го мисля толкова и да си напиша жалба свободен текст.

magodeoz написа:@ellibelli: Що се отнася до взаимоотношенията Ви с електроразпределителното дружество – за построяването на вилата Ви би следвало да имате сключен предварителен договор (това е изискване по чл. 143 (1) от ЗУТ) за присъединяване. Там трябва да пише как точно EVN ще присъедини Вашия строеж, а също и за чия сметка ще се извърши присъединяването.

Има предистория: През 2004г. подадохме първото искане за проучване условията за присъединяване. С тяхно становище ни отговориха, че може да ни присъединят след търговския електромер на имот в съседен квартал. И подписахме Договор за присъединяване с ел.дружество. От тогава периодично се интересуваме за възможност да ни привържат по нормалния начин. Тези разговори стават в периода 2007-2009. Обичайно ми отговаряха, че няма възможност.
Това лято (2010) получихме уведомително писмо от собственика, след чийто търговски електромер сме присъединени, че в края на септември 2010г. ще прекъсне захранването. ... По това време се разбра и, че всъщност винаги през годините след 2004, е имало възможност да електрозахранят квартала ни директно, не през чужд електромер. Целенасочено не е правено за да може един от проблемните ни съседи да ползва електричество почти безплатно.
И сега започваме пак отначало - така ни обясниха от EVN.
Последна промяна ellibelli на 27 Фев 2011, 20:25, променена общо 2 пъти
ellibelli
Младши потребител

Мнениеот ellibelli » 19 Ное 2010, 17:02

petko_a написа:ellibelli, каква е тази лицензирана геодезическа фирма поддържаща общината. Нали не става дума за земеделска земя? И това Кмета ви го е написал като официален отговор?

Да, цитата е точно както е в писмото. Имота не е бил земеделска земя (поне от 60-те години на миналия век насам).
ellibelli
Младши потребител

Мнениеот petko_a » 19 Ное 2010, 17:06

Хм, досега не бях чувал за поддържаща геодезическа фирма за урбанизирани територии.
petko_a
Потребител

Мнениеот ellibelli » 19 Ное 2010, 17:17

petko_a написа:Хм, досега не бях чувал за поддържаща геодезическа фирма за урбанизирани територии.

Накархте ме да се усъмня в себе си и затова отново изрових писмото. И да - не съм сгрешила с цитата, точно така пише: "... ще бъде извършено трасиране на улица-тупик с о.т.***-о.т.***, кв.***, по плана на село *** от лицензираната геодезическа фирма поддържаща Община В."
Последна промяна ellibelli на 27 Фев 2011, 20:26, променена общо 1 път
ellibelli
Младши потребител

Мнениеот petko_a » 19 Ное 2010, 19:59

Поддържащи геодезически фирми има по землища за картата на възстановената собственост, спечелили си това право по реда на обществените поръчки. В урбанизирани територии обаче всяка правоспособна фирма или всяко правоспособно лице за дейности по кадастъра може да извършва трасиране на имотни граници. Регистъра им е публичен и можете да го откриете на страницата на Агенцията по геодезия, картография и кадастър - http://www.cadastre.bg
petko_a
Потребител

Мнениеот ellibelli » 19 Ное 2010, 20:35

petko_a написа:Регистъра им е публичен и можете да го откриете на страницата на Агенцията по геодезия, картография и кадастър - http://www.cadastre.bg

Обърнах се към една от местните лицензирани фирми. Едно от нещата, които ми поискаха е нотариални актове на всички от квартала. Селото не е оцифрявано. Разлики в площите по н.а. и по граф.изчисление със сигурност ще има.

Неместни геодезични фирми са ми отказвали да работят там.
ellibelli
Младши потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Строителство и регулация