- Дата и час: 25 Ное 2024, 08:12 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Въпрос за тавански етаж
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
24 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Въпрос за тавански етаж
Мога ли да използвам тавански етаж за живеене, без да правя "преустройство на тавански етаж в жилищен"? Въпросния етаж е с нормална височина (2.60м) и си е пригоден за живеене (има си стаи, тераса и т.н.)
- petko_1900
- Нов потребител
Re: Въпрос за тавански етаж
petko_1900 написа:Мога ли да използвам тавански етаж за живеене, без да правя "преустройство на тавански етаж в жилищен"? Въпросния етаж е с нормална височина (2.60м) и си е пригоден за живеене (има си стаи, тераса и т.н.)
Така е.
Сега, трябва да измислиш къде все пак да преживяваш.... Защото отдаваш под наем жилището си за офис, нали?
-
Melly - Старши потребител
Можете да използвате за живеене и землянка в гората, стига да се примирите с неизбежния дискомфорт. Ако пък въпросът Ви е дали е законосъобразно да използвате за жилище таванското си складово помещение, отговорът би бил отрицателен.
- magodeoz
- Активен потребител
Melly,копче не може да се каже! Права си! Борбата за живот е по силна от всяка догма!
Аз определям какво е моя работа!
-
julyanvonemona - Старши потребител
petko_1900 написа:Мога ли да използвам тавански етаж за живеене, без да правя "преустройство на тавански етаж в жилищен"? Въпросния етаж е с нормална височина (2.60м) и си е пригоден за живеене (има си стаи, тераса и т.н.)
Зависи какво разбираш под словосъчетанието "мога ли". Физически- сигурно можеш, ако не става течение. Но юридически- няма как, според ЗУТ, по точно чл. 178, ал. 4 строежи и части от тях се ползват само по предназначението си.
- bgarch
- Потребител
Благодаря на всички за отговорите.
- petko_1900
- Нов потребител
Това е малко засилващо изказване...
probcho, субективното ти мнение едва ли е в състояние да суспендира нормата по чл.178 ал.4 ЗУТ. Нека ти обърна внимание върху факта че тя последователно е реципирана от чл.164 ал.3 ЗТСУ (отменен) преди това от съответния параграф на ППЗПИНМ, а още по преди от последният Закон за благоустройството на населените места (дв.бр.117/1941г.
Абе probcho, вместо да си приказваме "празни приказки" що не вземеш да идеш на адвокат?
-
probcho, точното наименование на адвоката е процесуален защитник. Това е лице за което са изпълнени три едновременно налични и определящи условия: да е с юридическо образование;да е член на установена със закон гиелдия - наречена адвокатура и; да защитава професионално друго лице в съдебен процес. Вън от съдебния процес, процесуалният защитник е лице чиито качества евентуално могат да намерят своята проява единствено в него (съдебния процес). Опитите функциите на настоящия форум да бъдат сведени до пропагандиране кредото на процесуалните защитници са равнопоставени с опитите на всеки друг да пропагандира обратното. В този смисъл опитът на професора токсиколог да те спаси от ухапване на пепелянка е съпоставим с опита на някой старец чобанин да направи същото. Единственият проблем е успеваемостта!
Между другото ухапването от пепелянка е болезнено, но не завършва непременно с летален изход. Вече имам личен опит!
Между другото ухапването от пепелянка е болезнено, но не завършва непременно с летален изход. Вече имам личен опит!
-
probcho написа:Но пък преди да се лансират "идеи", относно "как да се източат паричките" на обикновеният човечец...
Това пък откъде го измисли? Дотук за парички не е ставало дума.
Е, друг е въпросът, че за да се направи от едно необитаемо и непредвидено за живеене таванско помещение в обитаемо такова ще са необходими парички, най- малкото за мокета...
А...а, може би probcho разбира под "източване на парички" проектантския хонорар? Ей така, викаш майстора, той се почесва отпред, почесва се отзад, премерва те отгоре до долу, вижда те че нямаш проекти и те натриса с такава цена, че проектантския хонорар ще ти се види лека закачка на този фон.
Ти така ли строиш, probcho (ако си строил някога, разбира се)? Без проекти, на принципа- майстора знае всичко?
- bgarch
- Потребител
bgarch , в предишният си пост отбелязах че
Не забравяй че принципа за пропагандната равнопоставеност е еднакво валиден и за нас архитектите!
Опитите функциите на настоящия форум да бъдат сведени до пропагандиране кредото на процесуалните защитници са равнопоставени с опитите на всеки друг да пропагандира обратното.
Не забравяй че принципа за пропагандната равнопоставеност е еднакво валиден и за нас архитектите!
-
Sorry, ако така се е възприел поста ми. Не пропагандирам нищо в интерес на проектанта! Просто приемам проектанта като необходим помощник на възложителя при подготовката, възлагането и управлението на строителството. Какъвто трябва да бъде апропо и адвоката в съдебния процес. Факта, че проектанта у нас е възприет като досадна и ненужна бюрократична единица, вината за това не е моя. И това не е причина да не изяснявам истината, такава, каквато трябва да е.
А probcho, ти само с такива проектанти ли си се срещал, като описаните по- горе в твоя пост? Жалко за тебе! Има и други, дано живота те срещне и с такива, дето
А probcho, ти само с такива проектанти ли си се срещал, като описаните по- горе в твоя пост? Жалко за тебе! Има и други, дано живота те срещне и с такива, дето
Пожелавам ти го!при изготвянето на проекто-сметната документация НЕ е изпуснал нещо, НЕ е заложил технология, по която вече никой майстор не работи, НЕ Е ЗАЛОЖИЛ материали ДЕТО ги няма в магазина, Е посетил терена/обекта и НЕ драска "по приказки"....
- bgarch
- Потребител
Внимавай probcho! Предубеждението е първата крачка към всяко житейско поражение!
-
probcho! Ако житейското поражение е пътят към истината, то нека да извървиш целия път!
"Всеки за себе си Бог за всички"!
Не мога да се въздържа да не цитирам Марк Твен
"Единственият източник на познанието са собствените ми грешки" -той го осъзнал, а ти?
"Всеки за себе си Бог за всички"!
Не мога да се въздържа да не цитирам Марк Твен
"Единственият източник на познанието са собствените ми грешки" -той го осъзнал, а ти?
-
julyanvonemona написа:Не мога да се въздържа да не цитирам Марк Твен
"Единственият източник на познанието са собствените ми грешки"
Не че това е от съществено значение, но този цитат не е от Марк Твен.
Но, за да вляза в темата, ще предложа следната негова мисъл: "Този, който държи една котка за опашката, ще научи нещо, което няма как да бъде научено по друг начин".
- magodeoz
- Активен потребител
24 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Назад към Строителство и регулация
|
|