начало

След пет отвода, ВСС прекрати „безвремието“, т.е. конкурса за търговските отделения на апелативните съдилища След пет отвода, ВСС прекрати „безвремието“, т.е. конкурса за търговските отделения на апелативните съдилища

законо проект и комисията кушлев

Дискусии и предложения по проекти за закони

законо проект и комисията кушлев

Мнениеот toni_sf » 29 Ное 2010, 14:06

Това ми е въпроса какво означава смисъла за не законно придобито имущество или имущество придобито от от незаконна дейност.
Задължение на българският гражданин е да зачита правата и законните интереси на другите
toni_sf
Активен потребител

Re: законо проект и комисията кушлев

Мнениеот Гост. » 29 Ное 2010, 15:41

Имущество, за което не можеш да докажеш законността на средствата за придобиването му.
Съвсееееем лаишки поднесено, но ти така си питал.

Тонка, ако те е подгонила кушлевата чета един добронамерен съвет от мен- търси си адвокат. Това не е ЗУЕС, съфорумецо, и морето никак не е до колене.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот chris_vicom » 30 Ное 2010, 08:18

Според презумпциите в закона цялото съществуващо частно имущество в републиката е незаконно, т.е. подлежи на отнемане и който успее да докаже, че нещо е придобил със законни средства, то ще е негово и няма да му се отнема.
chris_vicom
Младши потребител

Re: законопроект и комисията кушлев

Мнениеот Гост. » 30 Ное 2010, 10:53

Врата за втора национализация... ако ме питат мен, пък.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот chris_vicom » 30 Ное 2010, 13:14

Е, не - национализация е много общо. При национализацията се предвижда справедлива компенсация на собственика, а в случая имаме частен случай на национализацията - тогава, когато компенсация няма и правилният термин е "експроприяция".
Мда, връщаме се към най-ретроградните времена. Конфискациите и проскрипциите са присъщи на тираниите.
chris_vicom
Младши потребител

Назад към Обсъждане на законопроекти