начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Данъчно облекчение за млади семейства

Дискусии и казуси в областта на данъчното право
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Данъчно облекчение за млади семейства

Мнениеот lllubo » 07 Яну 2011, 15:41

Здарвейте, интересува ме вашето мнение. В закона едно от условията е
1. договорът за ипотечния кредит е сключен от данъчно задълженото лице и/или от съпруг/а, с който/която имат сключен граждански брак;

Аз имам ипотечен кредит от 2007г и през 2010г сключих граждански брак. Правиме планове да се възползваме от това данъчно облекчение. Но тия дни по телевизията дадоха един случай на човек в същото положение като мене (първо теглил ипотечен креди и после се оженил) и от НАП го връщат и му казват че не може да се възползва от това данъчно облекчение. Даваха една жена от НАП която каза че трябвало първо да сключат брак и после да тегли кредит. До колкото разбрах в закона никъде не пише кое е първо и кое второ. И тука искам да чуя вашето мнение. Наистина ли това облекчение е само за хора, които първо са сключили брак и после е теглен кредита или би трябвало да може и обратното?
lllubo
Нов потребител

Re: Данъчно облекчение за млади семейства

Мнениеот microfinance » 09 Яну 2011, 19:05

Гражданския брак трябва да е сключен преди договора за ипотечен кредит.
Виж становище на НАП и МФ по въпроса: ПИСМО ИЗХ. № 91-00-41 ОТ 29.01.2010 Г.
microfinance
Потребител

Назад към Данъчно право