Имам следния въпрос:Закупих от общината парцел за строителство. В акта за собственост на Общината за имота/ от тръжната документация /и от картата от Кадастъра,която по късно си извадих няма нанесени мръсни и чисти канали.Сега се оказва,че през имота преминават 2 мръсни канала и петното за строеж драстично се навалява.Какво мога да направя?
Кои закони визират моя случай?Какви са ми правата ?Самото ВИК не знае къде точно преминават мръсните канали! А не иска да ги измести и ако аз искам трябва да ги местя за собствена сметка!
Аз не искам да ги местя-искам да се махнат от имота ми!Сега се сблъсквам с ВИК,но има и ел.стълб в мястото -220 волта ,който сащо го нама на скицата от кадастъра и Общината!
Как стоят нещата с енергото! И стълба ли ще трябва да местя за собствена сметка?
- Дата и час: 25 Ное 2024, 08:48 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
канал през частен имот
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
13 мнения
• Страница 1 от 1
Re: канал през частен имот
Казусът ви е сложен - имате работа с монополисти, които много трудно допускат комуникация.
Обърнете се към адвокат - възможно е да има благоприятно разрешение за вас.
Обърнете се към адвокат - възможно е да има благоприятно разрешение за вас.
- zelen
- Потребител
Сложно, сложно - колко да е сложно? Но за необходимостта от консултация със специалист съм съгласен.
- magodeoz
- Активен потребител
Дали пък адвокатът не е баш специалиста, кой ще ми каже...
Аз определям какво е моя работа!
-
julyanvonemona - Старши потребител
Най-добре е да е счетоводител - да сметне ползите спрямо инвестициите, така да се каже.
- magodeoz
- Активен потребител
Той, счетоводителят, ще се допита до адвокат, който, от своя страна, ще попита някой технически специалист - така че, заекът ще бъде (или не?) повален с най-малко три куршума.
- magodeoz
- Активен потребител
zelen написа:... имате работа с монополисти, които много трудно допускат комуникация.
Малеееййй... Монополисти, не какво и да е...
И трудно допускащи комуникациия!
zelen написа: Обърнете се към адвокат - възможно е да има благоприятно разрешение за вас.
тЕ това е: Адвокатът е човекът, дето се бори с монопола; и е най-перфектният комуникатор.
PS.
Почти на всички ни се налага да искаме от адвокатите помощ и защита. Но когато му дойде времето за помощ и защита; не по-рано. И шапка им свалям, щом си свършат работата.
- l____
- Потребител
Хора,няма ли някой юрист ,с познания за ЗУТ и други закони,касаещи моят случай???Нека даде мнение -имам ли права? Или трябва като всички българи да се примиря и да си кажа-Нищо не мога да направя!
Докога ще ни мачкат както си искат, а ние ще си мълчим и ще се примиряваме!!!
Някой има вина и това не съм аз! Но кой е по виновен-Общината или ВИК???
От кой да искам да премести каналите? И ако не иска доброволно,кой да съдя????
Някой да даде компетентен отговор!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Моля!!!!!!!!!!!!!!!!
Някой има вина и това не съм аз! Но кой е по виновен-Общината или ВИК???
От кой да искам да премести каналите? И ако не иска доброволно,кой да съдя????
Някой да даде компетентен отговор!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Моля!!!!!!!!!!!!!!!!
- venev1
- Младши потребител
Разбира се че има юристи пък и не само юристи с познания по ЗУТ, но "Бог дава ама в кошара не вкарва!". Намирате се в публичен форум. Никой в прав текст няма да Ви каже, "аз съм човека който ти трябва"! Има някои, които споделят знанията си безвъзмездно - тук във форума, но при данните за казуса който публикувате никой няма да дръзне да даде насока. Твърде оскъдни са! А с този плач
,не бихте предизвикали дори и снисходителна усмивка! Бъдете гъвкав.Ще повторя само ,че борбата с монополистите не е лесна работа. При всички случай ще се наложи да минете и през съд, а за там при всички случай ще Ви трябва адвокат, само че те адвокатите не са с еднакви характеристики. Съветът ми е най-общ и същевременно го намирам за полезен и той е:
"Отваряйте очите си на 14"
,не бихте предизвикали дори и снисходителна усмивка! Бъдете гъвкав.Ще повторя само ,че борбата с монополистите не е лесна работа. При всички случай ще се наложи да минете и през съд, а за там при всички случай ще Ви трябва адвокат, само че те адвокатите не са с еднакви характеристики. Съветът ми е най-общ и същевременно го намирам за полезен и той е:
"Отваряйте очите си на 14"
Аз определям какво е моя работа!
-
julyanvonemona - Старши потребител
Целта ми не е да предизвиквам снисхождение. То с нищо не би ми помогнало.
Исках да знам има ли право канала на ВИК да стои в моя имот, след като съм закупил имота без да знам за канала!Като същия не е отбелязан и в кадастралната карта и в акта за собственост на Общината ,ок която го закупих.А сега ВИК претендира за сервитут?
Исках да знам има ли право канала на ВИК да стои в моя имот, след като съм закупил имота без да знам за канала!Като същия не е отбелязан и в кадастралната карта и в акта за собственост на Общината ,ок която го закупих.А сега ВИК претендира за сервитут?
- venev1
- Младши потребител
Възможно е Вие да сте правият, възможно е и съответните експлоатационни дружества да са правите. Така в такъв форум не може еднозначно да Ви се отговори. По действащия ЗУТ има ред за прокарване на такива проводи през частни, държавни и общински имоти. Но преди ЗУТ е имало ЗТСУ, преди него пък ЗПИНМ и т.н. И по тях е имало такъв ред. Спазен ли е той и ако не е спазен какви правни последици за Вас има това.
Все въпроси, въпроси... Казвам всичко това не за да ви отговоря на въпросите, а за да ви "светна" колко много неща за изясняване има, преди някой да може да Ви отговори поне частично на въпросите. И това, че те не са били отразени в кадастралната карта и в договора за продажба може би би Ви дало някакви права- спрямо продавача, но не и спрямо експлоатационните дружества.
Така че не ругайте монополистите (не че въобще не трябва...) ами поемете пътя към някоя адвокатска кантора. И послушайте julyanvonemona - "Отваряйте очите си на 14"
Все въпроси, въпроси... Казвам всичко това не за да ви отговоря на въпросите, а за да ви "светна" колко много неща за изясняване има, преди някой да може да Ви отговори поне частично на въпросите. И това, че те не са били отразени в кадастралната карта и в договора за продажба може би би Ви дало някакви права- спрямо продавача, но не и спрямо експлоатационните дружества.
Така че не ругайте монополистите (не че въобще не трябва...) ами поемете пътя към някоя адвокатска кантора. И послушайте julyanvonemona - "Отваряйте очите си на 14"
- bgarch
- Потребител
venev1 написа:А сега ВИК претендира за сервитут?
ВиК претендира за сервитут, който може да има:
а) по закон;
б) по договор;
Вие проверихте ли това?
- magodeoz
- Активен потребител
13 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Строителство и регулация
|
|