начало

Прокуратурите на България и Испания ще имат общи стратегии срещу организираната престъпност Прокуратурите на България и Испания ще имат общи стратегии срещу организираната престъпност

Промени в ДОПК, ТЗ, рег. производство - мнения и дискусии!

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: Промени в чл.77 ДОПК

Мнениеот DEKAH » 22 Фев 2011, 19:50

Така... да си съживя темичката.

Говорих с разни хорица - от служителки в агенцията, та до ДЛР, и всички са на мнение, че няма ми разгледат заявлението без да приложа въпросното удостоверение, ако ще да съм пуснал уведомленито до НАП през 63-та - зимата.

Dura lex, sed lex

Ще пускам нови уведомления и ще чакам, щото в НАП се оказа, че трябва да бъдат сезирани ОТНОВО, за да ми дадът удостоверението. Казаха, че не може въз основа на старо уведомление да издадът искания документ.

Така че...

БЛАГОДАРЯ на кадърните законотворци. Благодарим, че внесоха поредното усложнение за бизнеса. Благодарим, че ги има.... без тях щеше да е скучно.
Мъдър е не този, който много чете, а който извлича полза от четенето.
Аватар
DEKAH
Активен потребител

Мнениеот REVOLUTION » 22 Фев 2011, 20:07

DEKAH написа:Така... да си съживя темичката.

Говорих с разни хорица - от служителки в агенцията, та до ДЛР, и всички са на мнение, че няма ми разгледат заявлението без да приложа въпросното удостоверение, ако ще да съм пуснал уведомленито до НАП през 63-та - зимата.

Dura lex, sed lex

Ще пускам нови уведомления и ще чакам, щото в НАП се оказа, че трябва да бъдат сезирани ОТНОВО, за да ми дадът удостоверението. Казаха, че не може въз основа на старо уведомление да издадът искания документ.

Така че...

БЛАГОДАРЯ на кадърните законотворци. Благодарим, че внесоха поредното усложнение за бизнеса. Благодарим, че ги има.... без тях щеше да е скучно.

Ще ги впишат като попове , да не се правят от ТР на...... да не казвам какво.Ще разсъждаваме може ли да съобразиш норма , която определя условие/предпоставка, за да се разгледа едно заявление , към момента , в който не е действала.Пък ако имат късмета да постановят отказ , колко му е една жалба да се врътне , и без туй ще има чакане в НАП за УДОСТОВЕРЕНИЕТО. :mrgreen: :mrgreen:
REVOLUTION
Активен потребител

Мнениеот DEKAH » 22 Фев 2011, 21:57

Революшън, аз все още не съм входирал. Последното уведомление от НАП ми е от 09.02.2011 год.

Мотива им е, че към момента действа правна норма, която ЗАБРАНЯВА разглеждането на заявление, без наличие на удостоверение от НАП.

(2) Удостоверението за уведомяване на териториалната дирекция се прилага към внесеното в Агенцията по вписванията заявление за вписване и е условие за разглеждането му.

Всичко входирано след 15.02.2011, следва да се остави без разглеждане. Правната норма действа "ex nunc" и никъде не е уредено заварено положение, нито е указано, че входираните в НАП уведомления преди тази дата не подлежат на издаване на удостоверения.
Аватар
DEKAH
Активен потребител

Мнениеот vanitape » 23 Фев 2011, 09:26

Може ли да ви помоля, да дадете линк към бланката- заявлението за издаването на удостоверението от НАП.
Благодаря.
vanitape
Нов потребител

Мнениеот REVOLUTION » 23 Фев 2011, 09:54

DEKAH написа:Революшън, аз все още не съм входирал. Последното уведомление от НАП ми е от 09.02.2011 год.

Мотива им е, че към момента действа правна норма, която ЗАБРАНЯВА разглеждането на заявление, без наличие на удостоверение от НАП.

(2) Удостоверението за уведомяване на териториалната дирекция се прилага към внесеното в Агенцията по вписванията заявление за вписване и е условие за разглеждането му.

Всичко входирано след 15.02.2011, следва да се остави без разглеждане. Правната норма действа "ex nunc" и никъде не е уредено заварено положение, нито е указано, че входираните в НАП уведомления преди тази дата не подлежат на издаване на удостоверения.

Да грешно съм разбрал , така съм съгласен.Заявленията подадени след влизане в сила на закона действително трябва да са съобразени с измененията на ДОПК.
REVOLUTION
Активен потребител

Мнениеот DEKAH » 23 Фев 2011, 12:09

vanitape написа:Може ли да ви помоля, да дадете линк към бланката- заявлението за издаването на удостоверението от НАП.
Благодаря.

Няма такава все още. Мисля, че се подава стандартното уведомление по 77 ДОПК, а удостоверението в каква форма ще е още не знаят от НАП /поне в Бургас/.
Аватар
DEKAH
Активен потребител

Мнениеот bubamara2 » 27 Фев 2011, 01:06

От редакцията на ал.2 на чл.77, а и от това , което подочух от ТР, въпросното удостоверение няма да сочи наличие на задължения, а само ще констатира подадено ли е или не уведомление до НАП- факт, за който така или иначе се съди от входящия номер на уведомлението. Ако е така 60-дневния срок изглежда абсурден
bubamara2
Потребител

Мнениеот DEKAH » 28 Фев 2011, 09:37

Току-що гледах по бтв шефа на НАП, който толкова уверено каза, че ще пресекът продажбата на фирми със задължения, като са удължили срока на 60 дни за реакция от страна на НАП. Така, видите ли, щяло да се направи проверка, при продажба на фирма и щяли да се запорират сметки на фирми, фл /собственици/ и така като искат да си продават...

Тези или са малоумни, или са прости, или са съвсем некадърни.... То бива, бива да не знаеш, ама всеки ден да се излагаш по медиите и да се хвалиш, че ще спреш продажбата на фирми.

При продажбата по чл.15 е пределно ясно и разписано в закона, че правоприемника и прехвърлителя отговарят солидарно след сделката. Като искат - да си ги хващат. И без това отново се уведомяват нападжиите. Да, ама НЕ. Ние въведохме мега-хипер-супер-дупер-яка поправка в закона, с която ще хванем ВСИЧКИ далавераджии, източващи държавата.

За чииий .... го измислиха тоя срок?!

Цялата работа ми намирисва на умишлено несправяне с проблема, защото много от спонсорите на политиците, че и сами те, връткат фирми-фантоми и точат ДДС, а след това ги прехвърлят на бездомници.
Аватар
DEKAH
Активен потребител

Мнениеот Melly » 28 Фев 2011, 10:15

На друго място ги сърби, Деки. :D

Търговсия регистър съвсем издиша. Имам подадени ГФО-та от 26.06.2010 и още се обработват... :? Справката е съвсем пресна - току що я направих.
То си дойде време нови ГФО скоро да пускаме. Та там е болката - трябва време...

"Има време казва Кито,
много дни са в този срок,
не поглежда, не прочита
Кито новия урок" :!:
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот ykovachev » 28 Фев 2011, 11:46

Аз понеже нали имам слабост да следя кво работят в ТР - ами, Мели, все още клатят текущо ГФО-та от 16.06.2010, мани го 26 :wink:
Впрочем, излезе в ДВ едно увеличение на щата с 9 ДЛР, ама додето ги назначат...
Голям кеф е да млъкнеш, след като установиш, че не можеш да убедиш неубеждаемите.
ykovachev
Активен потребител

Мнениеот REVOLUTION » 28 Фев 2011, 12:16

ykovachev написа:Аз понеже нали имам слабост да следя кво работят в ТР - ами, Мели, все още клатят текущо ГФО-та от 16.06.2010, мани го 26 :wink:

Конкурса ще е по-документи и за временно назначаване-3 месеца.Надяват се да наваксват...Дали ще стане , ще поживеем..... :D
REVOLUTION
Активен потребител

Мнениеот sava » 28 Фев 2011, 12:28

Тука , обаче има нещо което ми прави впечатление .Посоченото удостоверение е зза заличаване на ЕТ и/ или продажба , преобразуване на предприятие ,акцентирам върху предприятие , а не дружество и става една мътна и кървава трябва ли удостоверението за него /дружеството де/ , ако прехвърляш дялове или не.
sava
Потребител

Мнениеот REVOLUTION » 28 Фев 2011, 12:32

sava написа:Тука , обаче има нещо което ми прави впечатление .Посоченото удостоверение е зза заличаване на ЕТ и/ или продажба , преобразуване на предприятие ,акцентирам върху предприятие , а не дружество и става една мътна и кървава трябва ли удостоверението за него /дружеството де/ , ако прехвърляш дялове или не.

Не трябва , никога не е трябвало , то остава и това безумие да измъдрят. :lol:
Макар че всичко ще става много бавно и ТР могат да насмогнат с вписванията. :lol:
REVOLUTION
Активен потребител

Мнениеот sava » 28 Фев 2011, 12:56

Вече нищо не ме учудва , мога да се закълна в детето си , че няма тъпотия дето да не е по силите малоумния пожарникар и неговия ибрикчия вифаджията Цецко Шишарката,щом преди 10 дена ме арестуваха в качеството ми на адвокат .Сами преценете
sava
Потребител

Мнениеот Melly » 28 Фев 2011, 13:33

ykovachev написа:Аз понеже нали имам слабост да следя кво работят в ТР - ами, Мели, все още клатят текущо ГФО-та от 16.06.2010, мани го 26 :wink:

Още се чудя как така ми минаха между капките едни ГФО-та подадени седмица преди 26.06. и цъфнали на 10-я ден. :roll:
Ковачев, искаш да кажеш, че сме "у тЕмната дупка" попаднали ли?
Ама тя е и длибока и много широка... :lol: :lol: :lol:
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот DEKAH » 28 Фев 2011, 14:18

Melly написа:

Още се чудя как така ми минаха между капките едни ГФО-та подадени седмица преди 26.06. и цъфнали на 10-я ден. :roll:
Ковачев, искаш да кажеш, че сме "у тЕмната дупка" попаднали ли?
Ама тя е и длибока и много широка... :lol: :lol: :lol:

Има инструкция, според която миналите заявления за ГФО да се обработват, след като се пусне ново заявление по партидата. Т.е. да обработят и двете на веднъж.
Така, заличих едно дружество, на което му висеше ГФО от 2010 год. Подадох документи за заличване през декември. Като му дойде реда януари първо постановили отказ по заявлението за ГФО, щото счетито не подало нот.заверено пълномощно и след това заличиха дружеството... кеф :)
Аватар
DEKAH
Активен потребител

Мнениеот REVOLUTION » 28 Фев 2011, 14:46

:lol: :lol:
Сега очаквам ново указание , след предстоящата вълна ГФО-а именно:Натрупаните 2 заявления ГФО да не се обработват , докато не се подаде някое друго заявление по партидата на търговеца.Хахаха.Якичко. 8)
REVOLUTION
Активен потребител

Мнениеот Melly » 28 Фев 2011, 18:14

Това с "указанието" изби рибата. Как ли ще натамънят миналогодишно ГФО да се окомплектова с тазгодишното и да се прати туптан "двойка пики на разсъмване" на някое ДЛР. Хахаххаххаааааа, ще им трябва цял щаб за тази "високо" квалифицирана работа. :D
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот DEKAH » 28 Фев 2011, 18:35

Ами.. то всъщност отчета за 2010 си "виси" по партидата. Просто чака обработване.
Аватар
DEKAH
Активен потребител

Мнениеот alegrina » 01 Мар 2011, 11:41

Не е въпрос на указания. Просто когато има подадена промяна, поради факта че ГФО-тата са отделени на отделна опашка /работят ги 3-4 ДЛР/, промяната дърпа подадените преди това заявления и за това някои ГФО-та минават.
alegrina
Потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Търговско право