начало

Георги Георгиев получи държавния печат Георги Георгиев получи държавния печат

адвокатите-виновни за престъпността?!

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

адвокатите-виновни за престъпността?!

Мнениеот Advok » 27 Юли 2003, 22:36

До преди малко гледах филма по БНТ "Адвокатско целомъдрие"-много поучителен филм.Не мислите ли,че наистина адвокатите съдействаме(аз още не съм адвокат) за ненаказуемостта на престъпниците и правим това безнаказано.И по този начин ошетяваме държавата,като същевременно не допринасяме нищо за нея(да сте видяли адвокат да плаща данъци-вярно осъдили един..).
Май наистина адвокатите сме гарвани-убийци и не бива да съществуваме в този вид,защото сега България е под адвокатско робство.
Или може ци да се върне старата система при комунизма,когато адвокатите са били на заплати и някакви не големи хонорари.
Какво ще кажете вие старите адвокати?
Advok

Re: адвокатите-виновни за престъпността?!

Мнениеот Кларк Кент » 28 Юли 2003, 00:06

Не се шашкай. Като гледаш какво сътворяват журналистите и какви ги измислят, как да им вярваш, че МВР са супер- професионалисти, честни, добри, и т.н.т., а всички други органи, които се занимават с наказателно правораздаване само им пречат добре да си свършат работата. То май им пречат и НК и НПК. Е имало е опити в тази насока- напр. Русия след 1918г. Съд в едноинстанционно производство с приоритетно налагане на смъртно наказание, което се изпълнява незабавно и съответно нямаш право на обжалване. Така наречените тричленки.То не, че ако са имали възможност да обжалват, жертвите са щели да променят нещо. Явно някои хора просто бленуват за такива времена.
Единственото вярно в цялата история е, че действително адвокатите са най-многобройни след депутатите в НС, а част от САК/в състава му отпреди 7-8г./ в момента е на ключави позиции в тиза държава и действително дърпа доста конци...
Кларк Кент

Мнениеот usmihvashta se » 28 Юли 2003, 12:32

Po tozi povod imah edin podzashtiten, ele kak pishtiaha mediite nezakonno orajie, ne znam si kakvo ne znam si shto, a az si se pohiklkvah 1 zashtoto si imahme razreshitelni za vsiako 1 ot orajiata :) 2 zashtoto vuobshte v konkretnia sluchai lipsvashe i pretstaplenie, 3 sladurite donzateli vinagi sa ni ulesniavali :) poniakoga mi e tajno che niama istinska borba v sada... vsichko pada ot raz na procesualni narushenia
usmihvashta se

Мнениеот Видовден » 28 Юли 2003, 13:45

Относно това което каза усмихващата се:
Дали така ще се подхилкваш ако тоя дето го защитаваш използва "законното" си оръжие да направи без да иска 2-3 "законни" дупки в умната ти адвокатска главичка или продава "законната" дрога на скъпоценното ти синче или "законно" се съвокупи чрез физическа принуда или заплаха с дъщеря ти,майка ти,братовчедката ти или други твои близки ? Никой не е защитен от престъпни посегателства включително и ти.
Разбирам че всеки има право на защита но при теб личи болно удоволствие от това да помагаш на боклуци.
Аз предпочитам да съм от добрите.

usmihvashta se написа:
>
> Po tozi povod imah edin podzashtiten, ele kak pishtiaha
> mediite nezakonno orajie, ne znam si kakvo ne znam si shto, a
> az si se pohiklkvah 1 zashtoto si imahme razreshitelni za
> vsiako 1 ot orajiata :) 2 zashtoto vuobshte v konkretnia
> sluchai lipsvashe i pretstaplenie, 3 sladurite donzateli
> vinagi sa ni ulesniavali :) poniakoga mi e tajno che niama
> istinska borba v sada... vsichko pada ot raz na procesualni
> narushenia
Видовден

Мнениеот abogada » 28 Юли 2003, 14:37

Az sushto sam advokat,no si imam principi,vutreshno ubezdenie,4uvstvo za spravedlivost,koito ne mi pozvoljavat da slagam vsi4ki klienti na edin kantar-kato "bedni i onepravdani" i vinagi nevinni.Spored men vseki trjabva da ima granica,kojato ne biva da preminava,oshte pove4e 4e pri advokatite ima i pravo na izbor otnosno poemaneto na 1 ili drug slu4ai;ima i vazmoznost pri razminavane v zashtitnata pozicia na klienta i advokata,poslednia da se ottegli.Taka 4e,spored men izbora dali da se zanimaesh s tozi ili onzi bokluk si e li4no tvoi!
abogada
Нов потребител

Мнениеот */*/*/* » 28 Юли 2003, 19:37

Не съм съгласен. Адвокатите правят много за тази държава. На първо място стимулират държавните органи да си вършат работата, спазвайки законите и личните права на гражданите. Престъпниците немогат да се измъкнат безнаказано, ако държавните органи са си свършили работата както трябва - събрали са необходимите доказателства по предвидения в закона ред и са обосновали вината на подсъдимия. Ако няма коректив на репресивните държавни органи и те могат безнаказано да нарушават човешките права на гражданите, бихме отишли в другата крайност - полицейщина и произвол срещу който не се рита.
Полицаите сега много се оплакват, че съдът "пускал" престъпниците. По-скоро трябва да погледнат собствените си грешки. Точно те са тези които трябва да съберат доказателствата, въз основа на които съдът да постанови актовете си. Без доказателсва, няма и санкция.

А за данъците - ами като е такъв кожодер държавата, естествено че ще гледаш да не плащаш. Ако си декларираш всички доходи тя директно ти прибира 40-50% от спечеленото под формата на преки данъци и осигуровки. Прибира ти и още под формата на ДДС, мита и акцизи включени в цените на стоките които купуваш, прибира ти и куп пари под формата на различни такси и като удариш калема, къде ти излиза сметката?

Бих казал, че адвокатите са под тежко финансово робство, а не че страната била под тяхното робство.
*/*/*/*

Мнениеот indi_alex » 29 Юли 2003, 07:58

Ей, ВИДОВДЕН,
Това не е място за обиди и хули... или ти си поредния дознател, който си няма понятие от НПК и е безсилен пред работата.
За сведение: 1. Всеки случай е конкретен; 2.В наказателното право не може да се подхожда с "АКО" - аналогично, амо ако ти си този с братовчедките, наркотиците и оръжията....... 3.Медиите не представят нещата такива каквито са; 4.МВР е некомпетентно да се бори с каквато и да е престъпност, защото не им пука и 5.УСМИХВАЩА СЕ Е ПРАВА.
Ако това не ти харесва - добре, но ако си поредния, който само се възмущава на "висок" глас без да прави нищо по въпроса - лошо.....
indi_alex

Мнениеот indi_alex » 29 Юли 2003, 08:10

ОК! Представете си нещата по следния начин:
Има престъпник (представляван от защитник)
Има пострадал (представляван и защитаван от държавата в лицето на следователя или прокурора)

В края на краищата, наказателния процес е знание, умение и досещане за доказване на обвинението, респ. оборване на обвинението......
Ако следовател, респ. преокурора са некадърни, но има престъпление - "печели лошия"
Ако адвоката е некадърен, но няма престъпление (и това е възможно, макар и рядко в БГ) - "губи лошия"
И двата примера са тъпи, но възможни.
Не искам да звучи цинично, но ако полицията и следователя не си свършат работата, и най-лошия адвокат може да измъкне най-големия престъпник.
В този смисъл, ако си по-знаещия, по-умеещия и по-досетливия от другата страна - печелиш.
Без значение от коя страна си - винаги се учиш. При МВР не е така, тези хора поука не си вземат. Правят едни и същи грешки и се ядосват, че не им върви работата. За това ще има много "добри" адвокати и "лош" съд.

Един стар адвокат ми каза следното - "Плащат ти, за да преспиш съвестта и за да пробудиш мисленето!"

...and justice for all
indi_alex

Мнениеот Видовден » 29 Юли 2003, 08:56

Hei, Indi -alex. Ne sum iskal i ne sum obijdal nikogo. Tova koeto se kazva za nekudarnostta na doznatelite sigurno e viarno. Tova koeto me vuzmushtava u niakoi advokati e patologichnata bezkrupolnost i lipsata na moral.
Видовден

Мнениеот Мечо Пух » 29 Юли 2003, 15:41

Видовден е абсолютно прав.
Вие адвокатите май понякога забравяте че също можете да пострадате от престъпление. Може и да имате известно основание казвайки че в полицията не са много кадърни, но определено причина за малкото осъдителни присъди е и нормативната уредба. Та затова тези от МВР се обезкуражават и започва "да не им пука".
Истината за борбата с престъпността е в обществената нетърпимост към нея. Виж какво казва abogada по въпроса - хонорара не е най-важното при избор на клиенти. А тези,които си преспиват съвеста,отварят джобовете и хихикат заедно с поредният освободен престъпник заслужават само презрение.
Мечо Пух

Мнениеот */*/*/* » 29 Юли 2003, 16:14

Kogato niama dokazatelstva moralno li e da vkarash niakogo v zatvora???
Moje bi smiatash, che sled kato policaia posochi niakogo s prast i kaje "eto go prestapnika" tova e dostatachno, toi da bade osaden????!!!!!!!!!!!
*/*/*/*

Do Видовден и */*/*/*

Мнениеот indi_alex » 29 Юли 2003, 18:22

Видовден,
И си прав и не.... Определено, психологически погледнато, не си за адвокат. Нямаш право на скрупули или на съвест. Дори не става въпрос за това. Всичко е борба на знания и умения, нищо повече.

ЕЙ */*/*/*,
не се прави на по-умен от колкото си. От километри се разбира, че си най-много второкурсник или (по-лошо) ненаучил се колега. Нямаш никаква представа от наказателно право и процес, така че не се опитвай да бъдеш месия - не ставаш.

Този форум не е направен за подобен тип обяснения, ако искаш .... предлагам среща на по бира........ първо ти черпиш, после аз......
Очаквам отговор......
P.S. Поне ще се напием
indi_alex

za vashe svedenie...

Мнениеот usmihvashta se » 29 Юли 2003, 21:18

1.Smiatam che ne sam slojila savestta si da spi, naprotiv! Pozvoliavam si da si "podbiram klientite";
2.Bila sam i v kachestvoto si na postradal, niama da kaja che razpoznavaneto beshe v narushenie na NPK - 2 policai v uniforma i 1 civiln... setete se, patologichno zle sa, no po zle beshe doznatelia koito si vnushi, che moje da me ubedi che tova e izvarshitelia, e da, no ne beshe, i poneje savesta mi speshe dalboko, ne mi dade sarce, moral, chuvstvo za spravedlivost ili kakto iskaite go narichate niakoi /makar i kriminalno proiaven/ da leji po mizernite aresti za neshto koeto ne be izvarshil;
3.Az obicham rabotata si, tova che drugite ne si varshat tiahnata e tehen problem i dobre doshlo za men!;
4.Mediite manipolirat obiknoveniat grajdanin, koito i na ideia niama za kakvo vsashnost stava vapros, kazva mu se neshto i bez tova e pravno negramoten, viarva - taka pishat po vestnicite;
5.Vseki ima pravo na dobra zashtita, zakona ni vmeniava v zadaljenie da sabirame dokazatelstva koito podkrepiat zashtitnata ni teze, a ne da navirame na g-n prokurora i sledovatelia/doznatelia greshkite v dosadebnoto i te da si gi korigirat /neshto koeto ne praviat/ - za kratak komentar protokoli za razpit s 1/2 EGN e to te sarbi ezika da si go kajesh;
6.Vseki ima pravo na 2ri shans...

i Posledno ako sledovatelia/doznatelia i prokurora na faza dosadebno proizvodstvo si biaha svarshili rabotata, edinstvenoto koeto az bih mogla da napravia za klienta si e da poluchi po-malka prisada ili pri blagopriatni za nas smekchavashti vinata obstoiatelstva, sashtia da poluchi prisada po zakonoustanoveniat minimum!

Vidovden ... iskrenno se molia da ne si iurist! Triabva niakoi da pazi klientite ti ot samiat teb!
usmihvashta se

Мнениеот Ivas » 30 Юли 2003, 08:45

Zdraveite,
Az smiatam,4e istinskite advokati mogat da pretseniat koi dela da poemat i koi ne i 4e ne e neobhodimo da se nalaga veto!
Advokatite za neobhodimi na obstestvoto i na darjavata-i smiatam 4e ne se nujdae ot dokazatelstva tova tvardenie!
Ivas

Мнениеот jjjjjj » 30 Юли 2003, 14:45

Към всички:
Запознайте се със статията на адв. Даниела Доковска в бр.3-4 на "Адвокатски преглед" - "Висшите полицаи, законът и правосъдието"
jjjjjj

Мнениеот jjjjjj » 30 Юли 2003, 14:46

от 2003 година - последният брой
jjjjjj

Мнениеот ikalinov » 30 Юли 2003, 17:43

...аз пък мисля, че адвокатите изобщо няма да си губят времето и да пишат тук.
Момчета и момичета, адвокатлъка е занаят! Той не се учи в университета, там получавате само обща култура. Няма добър и лош адвокат - лошия само се нарича "адвокат", но както хвърлям по един поглед върху закона дето ще го приемат - и на това ще му намерят цаката, не може като не ставаш за никакъв и да се пишеш адвокат - това е обида на професията и занаята.
ikalinov
Нов потребител

Re: Do Видовден и */*/*/*

Мнениеот */*/*/*/*/* » 30 Юли 2003, 18:58

Прекалено много висок мнение имаш за себе си и не мисля, че изобщо ще ни е кой знае колко приятна компанията ти.

ПП. И не се прави на много прозорлив - не си такъв!
*/*/*/*/*/*

*/*/*/*

Мнениеот indi_alex » 31 Юли 2003, 08:00

ЕЙ */*/*/*
не ти ли е хрумвало, че може и да е прекалено ниско "самомнението" ми....
Вианги съм се чудил що за хора са тези, които пишат и говорят в първо лице множествено число.... или по-точно колко са
Как можеш да прецениш и на базата на какво правиш предположение, че нечия компания няма да ти е приятна след като дори нямаш идея за какво става въпрос

определено си второкурсник
indi_alex

Indi_alex...

Мнениеот gery » 31 Юли 2003, 10:42

Kolega ne se jadosvaite, izlishno e taka ili inache jivota i praktikata sa neshtata koito rano ili kasno shte pokajat koi kogo na kogo :) Ja daite nie da izpiem po edno kafe? Pak te neka si misliat koi kakva kompania bil...
gery
Потребител

Следваща

Назад към Общи дискусии