- Дата и час: 19 Яну 2025, 18:28 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
адвокатите-виновни за престъпността?!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
78 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4
Re: Indi_alex...
:") S Udovolstvie... problema e, che ne pia beer :) i alkohol ne pia, no vsashnost tova ne e problem :P
- gery
- Потребител
Re: Indi_alex...
Kolega :) ostaviam Vi koordinati na maila :)
Usmivki i priaten pochiven den! :P
Usmivki i priaten pochiven den! :P
- gery
- Потребител
Ami... za men
Ne predstavliava interes, predpolagam che za kolegata sashto... mnogo se izviniavam,no ne e nujno da demonstriratem stepentta na intelektualnoto si razvitie na publichno miasto!
Gery
Gery
- _gery_
Re: Ami... za men
Ама за indi_alex представлява интерес. Ти като не искаш ние с него ще си мерим..... степента на интелектуалното развитие.
- Курдо Похотлиев
Re: Advok
Абе защо си позволяваш да си мислиш, че си Advok и да чатиш в общественото пространство от наше име? Цивилизованият свят преди векове е разбрал, че от защита се нуждаят и животните и растенията...а ти умуваш през 2003 дали и как да се защитават хората...Заради и такива кото теб аз съм "за" боклуците!
- star kokal
Re: адвокатите-виновни за престъпността?!
Абсолютно съм съгласен Star Cola,че всеки има право и нужда от защита,но мисълтта ми е за адвокатите на тези бандити,които всички ги знаят,че са такива и правят какви ли не зулуми.Та тези адвокати са наясно кого защитават и използвайки тромавия ни НПК и ГПК и корумптраните ни съдии печелят много добре като оттървават тези бандити от справедливото възмездие.Така те им стават съучастници.Но както беше и във филма,на някого ще му писне в адин момент и някой продажен адвок ще изгори като факла,за да свети за пример за другите.
Чове е слабо същество и лесно се поддава на изкушенията,за това трябва да има санкции за недобросъвестните юристи,защото рибата се вмирисва от главата!
Иначе ще дойде саморазправата-както е в пресъпния свят.
Чове е слабо същество и лесно се поддава на изкушенията,за това трябва да има санкции за недобросъвестните юристи,защото рибата се вмирисва от главата!
Иначе ще дойде саморазправата-както е в пресъпния свят.
- Адвок
Az se zachudih za prilojenieto na GPK v nakazatelnia proces :)))) tova v kraga na shegata,
Ox, da :) i ne e li po goliamo prestaplenieto na doznatelite resp. sledovatelite? Ako zashtitata e dobra, perfektna daje, no ako dosadebnoto proizvodstvo e sashto perfektno? Togava moje da se borish samo za po-leka :) prisada... malko porajenchesko zvuchi, a i pri nas :) vse oshte ne mi se e sluchvalo da popadna na perfektno vodeno dosadebno p-vo :)
Ox, da :) i ne e li po goliamo prestaplenieto na doznatelite resp. sledovatelite? Ako zashtitata e dobra, perfektna daje, no ako dosadebnoto proizvodstvo e sashto perfektno? Togava moje da se borish samo za po-leka :) prisada... malko porajenchesko zvuchi, a i pri nas :) vse oshte ne mi se e sluchvalo da popadna na perfektno vodeno dosadebno p-vo :)
- _gery_
Aдвок
Ти бил си свидетел на подобно нещо или се влияеш от разпространени слухове?
А ако вярваш на медиите - съболезнования - оставаш във вечен мрак и затъмнение. В тази насока един пример: в.Труд - прословутата Ани Заркова. Нищичко не рабира от наказателно право, наказателен процес и криминалистика, ама пише и даже се води най-добрия съдебен и криминален репортер.
Най-лесно (като най-ниското звено в системата - визирам МВР) да кажеш "Ами аз си свърших работата, а пък виж какво стана".
За твое сведение - най-корумпирани са полицаите. Не е необходимо да стигаш до "плащане" на прокурор и съдия. Още в началото, преди да дойде адвоката, се разбират и разменят "благодарности".
Ако си практикувал поне малко, ще се убедиш, че НПК не е чак толкова тромав, а просто няма достатъчно хора в системата. В една Окръжна следствена служба има на производство около 3000 дела и ........ 8 следователя. При положение, че следовател с 9 години стаж казва "Нормално се реботи при доклад от около 30 -40 дела на човек...." - ти ми кажи, как да избегнеш тромавост?
Един от тези адвокати каза нещо такова "Ако се сменим местата с МВР за един месец, ще трябва да отделим една област за затвор". Ако знаеш, можеш и си досетлив - супер, иначе само се оплакваш - справка МВР (е, не цялото).
Ти бил си свидетел на подобно нещо или се влияеш от разпространени слухове?
А ако вярваш на медиите - съболезнования - оставаш във вечен мрак и затъмнение. В тази насока един пример: в.Труд - прословутата Ани Заркова. Нищичко не рабира от наказателно право, наказателен процес и криминалистика, ама пише и даже се води най-добрия съдебен и криминален репортер.
Най-лесно (като най-ниското звено в системата - визирам МВР) да кажеш "Ами аз си свърших работата, а пък виж какво стана".
За твое сведение - най-корумпирани са полицаите. Не е необходимо да стигаш до "плащане" на прокурор и съдия. Още в началото, преди да дойде адвоката, се разбират и разменят "благодарности".
Ако си практикувал поне малко, ще се убедиш, че НПК не е чак толкова тромав, а просто няма достатъчно хора в системата. В една Окръжна следствена служба има на производство около 3000 дела и ........ 8 следователя. При положение, че следовател с 9 години стаж казва "Нормално се реботи при доклад от около 30 -40 дела на човек...." - ти ми кажи, как да избегнеш тромавост?
Един от тези адвокати каза нещо такова "Ако се сменим местата с МВР за един месец, ще трябва да отделим една област за затвор". Ако знаеш, можеш и си досетлив - супер, иначе само се оплакваш - справка МВР (е, не цялото).
- indi_alex
GERY,
В 08 РПУ са добри и наистина се справят, е на моменти или когато поискат. Естествено, зависи и от претъплението и доказателствата.
В 08 РПУ са добри и наистина се справят, е на моменти или когато поискат. Естествено, зависи и от претъплението и доказателствата.
- indi_alex
Re: Geri
Geri, в зората на битието ми по съдебните зали, един голям адвокат (лека му пръст) ми каза: "Не пречи на врага да греши!".
- star kokal
Системата е затлачена от стари дела, които с години не се разследват и решават. Прехвърлят ги от едно място на друго. / от следствие в дознание и обратно/ Има и други причини свързани с кадрите и тяхната компетентност и желание за работа, но това е друга тема.
Не знам дали адвокатите са виновни за престъпността. Знам само че ако едно дело е разследвано от самото начало обективно всестранно и пълно, без да се допускат нарушения на закона /НПК НК/, че ако обвинителният акт е изготвен професионално и при спазване на изискванията на закона, то за адвоката остава само ? / отговорете си сам/
Не знам дали адвокатите са виновни за престъпността. Знам само че ако едно дело е разследвано от самото начало обективно всестранно и пълно, без да се допускат нарушения на закона /НПК НК/, че ако обвинителният акт е изготвен професионално и при спазване на изискванията на закона, то за адвоката остава само ? / отговорете си сам/
- batko
- Младши потребител
Лошото е че медиите ползват за информация бюлетина на МВР. А там все пак нещата се представят по определен начин. Предполагам че повечето знаят за полицейски акции отразени шумно в пресата и по телевизиите, но защо същите тези медии не отразяват резултата от тези акции след време?
Системата не само че е тромава поради липса на хора. Чух че от години има изискване за разследване на определен брой дела на месец, за разкриване на определен брой престъпления, за внасянето на определен брой обвинителни актове. В резултат работи се по "леките" престъпления, така де води се съревнование.
Системата не само че е тромава поради липса на хора. Чух че от години има изискване за разследване на определен брой дела на месец, за разкриване на определен брой престъпления, за внасянето на определен брой обвинителни актове. В резултат работи се по "леките" престъпления, така де води се съревнование.
- batko
- Младши потребител
10x батко
Абсолютно си прав.
Следствието ги отчитатат на дела, изпратени в прокуратура, с мнение за съд.
Прокурора го отчитат, когато вкара обвинителен акт..... и т.д. и т.д.
А колкото до МВР - само ако знаете как се вдига изкуствено разкриваемостта на престъпленията...............
И ако наистина едно сл. дело, респ. дознание, е изковано истински - за адвоката става доста трудно.
...and justice for all
Следствието ги отчитатат на дела, изпратени в прокуратура, с мнение за съд.
Прокурора го отчитат, когато вкара обвинителен акт..... и т.д. и т.д.
А колкото до МВР - само ако знаете как се вдига изкуствено разкриваемостта на престъпленията...............
И ако наистина едно сл. дело, респ. дознание, е изковано истински - за адвоката става доста трудно.
...and justice for all
- indi_alex
78 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4
|
|