начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

zastrahovateli

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

zastrahovateli

Мнениеот biker » 14 Окт 2003, 23:51

Zdraveite,bih iskal da zapitam ima li nqkakv dargaven organ,koito se zanimava sa snabludavane arabotoatat na zastrahovatelnite agencii?!
biker
Младши потребител

Re: zastrahovateli

Мнениеот 12345 » 15 Окт 2003, 09:13

Не знам какво имате предвид под застрахователни агенции-има застрахователни дружества, застрахователни брокери и застрахователни агенти, но не и застрахователни агенции.Както и да е....Държавният надзор над застрахователите в момента се упражнява от Комисията по финансов надзор-намира се точно до Булбанк , до метростанция Сердика.
12345

Мнениеот biker » 15 Окт 2003, 16:12

Problema mi e 4e ot edna zastrahovatelna kompaniq otkazvat da mi izplatqt obez6tetenie vapreki podpisanoto megdu nas sporazumenie za sumata i izti4aneto na vsi4ki srokove za tova,poso4eni v nego!Kam kogo trqbva da otnesa slu4aq?
biker
Младши потребител

Мнениеот Зари » 15 Окт 2003, 16:28

Освен да търсите правата си по гражданско правен ред пре съда май няма друг начин. От въпроса ви става ясно, че сте в облигационни отношения със съответната компания и тя не изпълнява поетите си задължения към вас по споразумението.
Зари

Мнениеот 12345 » 15 Окт 2003, 17:35

То за търсене на правата по гражданскоправен ред-ясно, но няма да е зле, човека да подаде и един сигнал по случая до въпросната Комисия по финансов надзор.
12345

Мнениеот biker » 15 Окт 2003, 19:00

Stava vapros za neizplateni sumi v sledstvie na zastrahovatelno sabitie!Oredeleno sam re6il stigne li se do sad da podam signal vav vaprosnata Agenciq!Poznavam i o6te hora sas sa6titie problemi sas sa6tata kompaniq,koito ne sa i ot v4era!12345,moge6 li da mi dade6 nqkakv adres na tazi agenciq/ ili e-mail/!
biker
Младши потребител

Мнениеот Juliana » 15 Окт 2003, 21:27

Контрол над дейността на застрахователните дружества , застрахователните брокери се осъществява от Агенцията за застрахователен надзор. Тя е орган, който извършва проверки при нарушение на законоустановените изисквания и издава индивидуални административни актове, с които налага принудителни административни мерки на застрахователите.
Съществува и Асоциация на българските застрахователи, както и създадената към нея Помирителна комисия по сигнали и оплаквания на застраховани лица. Нея трябва да сезирате.
Потърсете на някоя търсачка за адрес.
Juliana
Младши потребител

Мнениеот 12345 » 16 Окт 2003, 09:17

Юлияна, не си права ни най-малко-Агенция за застрахователен надзор сега няма!
Ако си бе направила труда да видиш какво съм написал по-горе щеше да разбереш, че правилно съм упътил човека към Комисията за финансов надзор.
Към Biker:
Уважаеми г-не, електронен адрес на КФН нямам-т.е. сигурно има но аз не го знам-потърсете го в някой български портален сайт с търсачка-а като местоположение ви казах къде е-на много лесно място-площад "Св. Неделя" между голямата сграда на Булбанк и тази на Министерството на здравеопазването-точно до метростанция "Сердика" (сега последната станция на софийското метро).
Сигнализирайте Комисията та евентуално да направят проверка и/или да наложат административни санкции-глоби или нещо подобно на въпросните застрахователи.
12345

Мнениеот ia » 16 Окт 2003, 10:37

Сайтът на Комисията за финансов надзор е http://www.fsc.bg - там са дадени координатите й
ia

Мнениеот biker » 16 Окт 2003, 15:27

12345,blagodarq za upatvaneto no za sagalenie sam ot rugiq krai na balgariq i ne moga da otida v obednata si po4ivka:-))Blagodarq vi mnogo,vaznamerqvam da gi postresna malko za6toto tqnata naglost i nekorektnost sa begrani4ni!Dano nikoi da ne mu se nalaga da se za imava s podobno ne6to no dokolkoto razbiram tova e praktika....
biker
Младши потребител

Мнениеот Juliana » 19 Окт 2003, 20:03

Ок, 12345! Нямам нищо против ти да си на прав! Не се смятам за компетентна, но в закона за застраховането е такава уредбата. Би ли ме ориентирал къде е уредено това
Juliana
Младши потребител

Мнениеот Juliana » 19 Окт 2003, 20:04

Ок, 12345! Нямам нищо против ти да си прав, важното е да се помогне! Но аз съдя от закона за застраховането! Би ли ми казал къде е уредено това
Juliana
Младши потребител

Мнениеот 12345 » 20 Окт 2003, 09:10

Виж напр. Закона за комисията за финансов надзор - там пише докъде точно се разпростират правомощията на Комисията - застрахователните пазари и тези от областта на социалното осигуряване са определени към пазарите за финансови услуги.
12345

Мнениеот ггтт » 20 Окт 2003, 10:16

а
ггтт

Мнениеот Juliana » 20 Окт 2003, 16:34

mersi! shte go pregledam
Juliana
Младши потребител

Мнениеот Montedzemolo » 20 Окт 2003, 17:02

Organat osa6testvqva6t kontrol varhu dejnostta na zasrahovatelnite kompanii e Agenciqta za zastrahovatelen nadzor. Tq oba4e v slu4aq ne moje da ti pomogne po nikakav na4in. Edinstvenata vazmojnost e ob6tiq iskov proces.
Vsqka zastrahovatelnia kompaniq pla6ta trudno, osven ako ne si v trajni targovski vzaimootno6eniq s neq. Togava tq izpalnqva zadaljeniqta si striktno, za6toto borbata na pazara e jestoka i vednaj iztave li te, nikoga ne se vra6ta6 otnovo. Zastrahovatelite sa naj "maznite" ........, s koito sam imal vzaimootno6eniq. Kogato ti predlagat da sklju4i6 dogovor s tqh, ljubeznostta im grani4i s nahalstvoto. Kogato im iska6 obez6tetenie , opravdavat se 4e si propusnal sroka, v kojto tyrqbva da gi uvedomi6 za zastrahovatelnoto sabitie (kojto e instruktiven), ve6toto lice se bavi sas zaklju4enieto, "ne zavisi ot nas" i dr. Taka 4e 4estito priqtelju. Pi6i iskova molba, ako ima6 osnovanie za tova.
Montedzemolo

Мнениеот 12345 » 20 Окт 2003, 17:38

Абе ти преди да пишеш не се ли информираш какво са написали другите преди теб по темата?
Ако си бе направил този труд, нямаше да пишеш глупостите си за т.нар. "Агенция за застрахователен надзор" - такава вече няма.
12345

Мнениеот biker » 20 Окт 2003, 21:55

A nqkoi 6te mi obqsni li kakva e taq iskova molba,i na kogo trqbva da q podam?I za "Notarialna pokana " da mi platqt sam 4uval da se spomenava-za kakvo stava vapros?
Za tova 4e zastrahovatelite sa mazni kpeleta mi e predelno qsno!ve4e 1godina i 4 meseca se zanimavam s tqh!No az kakva vina imam e onq deto me iztrese e klient na tolkova neloqlna kompaniq!Suma ti vreme nikoi ni6toi ne 6te da re6i i nai nakraq s advokat gi nakarah da mi razgledat deloto!I bez tova sumata koqto re6iha 4e trqbva da mi dadat e ni6togna i ne pokriva donikade dori medicinskite mi razhodi a kamo li vsi4ko ostanalo a sega se 4udqt i kak da ne mi prevedat tiq pari!I vse pak mi se struva 4e agenciqta po finansov nadzor bi trqbvalo to4no s tova da se zanimava- da nqma slu4ai kato moq!A az li4no sam zapoznat s pone o6te 5 sas sa6tiq problem sas sa6tata kompaniq!A mi se struva i nagli4ko da se reklamirat po televiziqta nali..............
biker
Младши потребител

Мнениеот 12345 » 21 Окт 2003, 09:56

Biker, ne znam dali shte se opravi6 sam s tozi problem i sigurno shte trqbva da si naeme6 advokat - glei sega ako naprimer si ot Varna podava6 taq iskova molba(pismen vid) do Raionia sad vav Varna - ako e za suma do 10 000, ako e pove4e v okraznia sad - vatre opisva6 v taq molba ama nakratko slu4aq ti i iskash nekva opredelena suma pari! Ama shtoto ne znae6 kvo da se pishe tam a i az ne znam kvo to4no sa naru6ili zastrahovatelite , ta da te posavetvam zatova i ti predlagam da hoi6 pri advokat - ama si napravi vnimatelno smetkata predi tova ima li smisal - shtoto ima advokatsko vaznagrajde nie, darjavni taksi i t.n. Kato tegli6 4ertata trqbva da si na+
ina4e nqma smisal vaob6te da se razpravq6
12345

Мнениеот biker » 21 Окт 2003, 10:02

Da de,az zatova re6ih parvo da vidq kakvo moga da napravq sam i togava da hukvam pak pri advokata!Az takav si imam ama ne mi se 6te da gi mqtam sa sad za6toto 6te otide sas godini a na men toq variant ne mi iznasq!Aina4e Avokata redovno gi pritesnqva no te vse edna i sa6ta pesen peqt-do 10 dni,do 15 dni ve4e nqkolko meseca taka!
biker
Младши потребител

Следваща

Назад към Общи дискусии