начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

Споделете опит

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Споделете опит

Мнениеот Е » 12 Ное 2003, 11:58

Моля за мнението ви по следния въпрос.
Предстои ми дело на първа инстанция. Адвокатът ми същия ден има дело пред апелативен съд и ми предлага да се явя сама, като подам молба от негово име за отлагане.
Спор няма, че едни човек не може да бъде на две места по едно и също време. Приемам и че апелативен съд е по-висша инстанция и е нормално да бъде отложено делото пред районен съд, а не обратно. Няма ли обаче практика все пак някакъв представител на възпрепятствания адвокат да се яви и да обясни причините за отлагането, а не клиента да върши това. Няма ли да погледнат твръде несериозно на мен в съда, като се явявам без защитник.
Вие как практикувате. Изкушавам се дори да се обърна към друг адвокат, но за съжаление няма гаранция, че няма да се повтори случката.
Е

Re: Споделете опит

Мнениеот :-) » 12 Ное 2003, 12:38

Е, не съм адвокат, но съм бил стажант в адвокатска кантора, така че имам някакъв поглед върху проблема, който поставяте.
Ситуацията описана от Вас става доста често и не бива да Ви притеснява - може да се действа така, както Ви е казал този адвокат и ще отложат делото за по-нататък. От друга страна трябва да прецените изгодно ли е за Вас като страна по това дело, то да се протаква и проточва във времето. Ако е без значение-проблем не виждам, но ако не Ви изнася-то Ви препоръчвам варианта с друг адвокат или пък да се разберете със сегашния, който е възпрепятстван да се яви-да отидете Вие лично на заседанието, да се даде ход и Вие да си изложите аргументите вместо адвоката-пречки няма.
:-)

Мнениеот Е » 12 Ное 2003, 13:06

Много благодаря за този отговор, наистина бях доста притеснена. Делото е от такъв характер, че не е толкова важно да се бърза. И след като това е честа практика, значи ще се приеме за нормално.
Трудно ли ще се ориентирам в СРС - къде да си търся залата и т.н. Запърви път ще ходя там.
Е

Мнениеот :-) » 12 Ное 2003, 13:18

Като влезете ще видите "будката" :-) на полицаите, а също и касите на "Биохим" и 1 банкомат -ако се озърнете ще видите и таблата, където са обявени заседанията за конкретния ден, а оттам нататък лесно ще се ориентирате, гледате № на делото, № на съдебния състав-от колко часа е и в коя зала е-ако не можете да намерите залата-питайте някой от полицаите или служителите на съда-те ще Ви упътят точно(или поне така би трябвало да е:-) ама са страшно нелюбезни, повечето от тях:-) Успех!

Назад към Общи дискусии