начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

ГОЛЯМ ПРОБЛЕМ СЪС СЧЕТОВОДИТЕЛ !!!

Дискусии и казуси в областта на данъчното право
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

ГОЛЯМ ПРОБЛЕМ СЪС СЧЕТОВОДИТЕЛ !!!

Мнениеот kinazo » 01 Авг 2011, 22:32

Здравейте на всички,
Можете ли да ми дадете съвет какво да направя в ситуация в която съм се предоверил повече отколкото трябва на счетоводителя ми. Става въпрос за следното : След като се пререгистрирах по ДДС ме пое един счетоводител, който беше с доста добро име сред останалите. НО настъпи момент в който разбрахме , както аз така и десетки други фирми , че въпросният счетоводител е правил неща с ддс и с ред други задължения , с които не съм бил запознат нито аз нито останалите фирми. През цялото време на счетоводството сме си плащали ддс и всички останали задълж. , колкото ни е казвал, и в един момент разбираме , че този човек си е вършил на своя глава всякакви операции, м-у фирмите в счет му къща , с цел укриавне може би и злоупотреба с данъка или нещо подобно . В един прекрасен момент ми цъфна задълж по ддс по чл 87. на фирмата -платил съм го.
Въпросът ми, аз ( в момента съм ЕТ) при евентуална дан ревизия ще понеса ли някаква отговорност, след като всички правомощия по осигуровки, данъци, дан декл. и т.н бях предоставил на въпросния счетоводител ? Без разбира се да се подписва на платежни и фактури . След като си изисках документите видях че на фактурите които е пускал не е моят подпис и е пускал от и на фирмата какви ли не документи ( това доказуемо ли е ?) ?
Какво ще ме посъветвате в случая за фирмата ? да се пререгистрирам в ООД или ЕООД, закрия открия нова, обявя в ликвидация или каквото и да е друго само и само да не плащам актове и глоби
kinazo
Нов потребител

Re: ГОЛЯМ ПРОБЛЕМ СЪС СЧЕТОВОДИТЕЛ !!!

Мнениеот microfinance » 02 Авг 2011, 00:18

След като си изисках документите видях че на фактурите които е пускал не е моят подпис и е пускал от и на фирмата какви ли не документи ( това доказуемо ли е ?) ?

Ако няма пълномощно да издава и подписва фактури от Ваше име, значи счетито е сгафил..

Най-вероятно сте го упълномощили само да подава декларациите за осигуряването и ДДС декларациите в НАП. Както и годишната данъчна декларация и годишните отчети.

Вземете си договора със счетоводителя /надявам се имате такъв/, намерете си адвокат и действайте...
microfinance
Потребител

Мнениеот microfinance » 05 Авг 2011, 15:28

Интересно ми е, след като Вие си издавате фактурите и го правите с поредна номерация, как счетоводителя Ви е издавал неправомерно фактури, при условие, че трябва да се съобрази с въпросната контролирана от Вас номерация 8)
microfinance
Потребител

Мнениеот toti99 » 11 Авг 2011, 08:42

Въпросът ми, аз ( в момента съм ЕТ) при евентуална дан ревизия ще понеса ли някаква отговорност, .....

Глей ся "брато"..."ти" искаш да си бооооосссс, а пък искаш и да не носиш отговорност за действията на твоята фирма. Нема как да стане тая "брато"....

Не се коркай много...всяка година се раждат и умират същевременно хиляди фирми. А за дяволъка ще трябва да си платиш. Горчивия житейски опит също е много полезен...
toti99
Потребител

Назад към Данъчно право