начало

Апелативният съд потвърди доживотните присъди за убийството на Евгения Владимирова Апелативният съд потвърди доживотните присъди за убийството на Евгения Владимирова

ТЕЦ София, парно, изравнителни сметки.

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

ТЕЦ София, парно, изравнителни сметки.

Мнениеот xploda » 03 Окт 2011, 15:30

Здравейте.
Живея в панелен апартамент под наем в столицата. През изминалата зима не съм използвал никакво парно, при все плащах по 80-90лв. всеки месец. Лятото си ми засякоха 0000 потребление и казаха да изчакам изравнителната. При което аз очаквам за 4-5 месеца по 80-90лв. да се получи нещо от сорта на минус 320-450лв., но при получаване на изравнителната сметка гледам пише само -45лв., тва при положение, че грам парно не съм ползвал. Викам им е добре де как става номера нищо не съм ползвал 4-5 месеца по 80-90лв. и накрая само -45. Ма то се приравнявало на целия блок, сумирало се и се деляло по равно. Викам добре де, тва първо е малоумно и второ мен тва не ме интересува кой колко ползвал. Аз ползвал ли съм реално някакво парно - не. Защо тогава аз да плащам хорските сметки. Такъв бил закона.
Посъветвайте ме моля какво мога да направя и изобщо мога ли да направя нещо по въпроса, че зимата пак идва и грам не ми се плащат подобни суми отново.
xploda
Младши потребител

Re: ТЕЦ София, парно, изравнителни сметки.

Мнениеот TheOldMan » 03 Окт 2011, 15:42

За съжаление се начисляват разходи за отопление на общите части, както и загуби вътре в сградата, след абонатната станция, които все някой трябва да ги плати. 70 лв на месец са множко, и трябва да се види изравнителната бележка в която са записани детайлно разбити количества енергия и суми - за кое колко...
А топла вода не ползвате ли? Щото тя хич не е без пари....
Аз не съм юрист. Ползвайте съветите ми на своя отговорност!
TheOldMan
Активен потребител

Мнениеот xploda » 03 Окт 2011, 16:47

TheOldMan написа:За съжаление се начисляват разходи за отопление на общите части, както и загуби вътре в сградата, след абонатната станция, които все някой трябва да ги плати. 70 лв на месец са множко, и трябва да се види изравнителната бележка в която са записани детайлно разбити количества енергия и суми - за кое колко...
А топла вода не ползвате ли? Щото тя хич не е без пари....

Toпла вода ползвам разбира се. Но както казах и в изравнителната бележка си пише потребление - 0000. Не мога да разбера просто що за глупост е това, един път го плащат хората ползващи парното, после го плащам и аз при положение, че не съм го ползвал изобщо. То хубаво, някой трябва да го плаща, ама защо този някой да съм аз? Да го плащат и да се разпределят общите разходи между тези които реално го ползват.
xploda
Младши потребител

Мнениеот xploda » 05 Окт 2011, 13:56

:?:
xploda
Младши потребител

Назад към Търговско право