Днес имахме дискусия относно парното в блока....
Все повече хора искат парното да се изключи, аз съм приципно категорично против тъй като мисля, че не само не трябва да го спираме, а всички във блока трябва да го пуснат.
След като всички го пуснат и блока е саниран блока ще седи топъл през зимата, сметките за парно ще намалеят с минимум 20-30%. Също така си мисля, че все още отоплението на топлофикация е най-евтино...
Какво е вашето мнение?
- Дата и час: 25 Ное 2024, 02:39 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Дискусия относно парното и отоплението на блока като цяло
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
10 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Дискусия относно парното и отоплението на блока като цял
)Не съм икономист или счетоводител ,но най евтиното отопление е на климатик .Ако живеете в нова кооперация и измервателните Ви уреди на топлофикация са сложени пред входа на вашето жилище може да Ви бъде по евтино, но пък попитайте някой които живее в панелен блок и уредите са му в къщи ))) страшно е.
Задължение на българският гражданин е да зачита правата и законните интереси на другите
- toni_sf
- Активен потребител
Нашия блок се води АПК строителство ако не се лъжа...
- dream1984
- Младши потребител
Абе и ТКЗС да се води,все тая.
- trando58
- Потребител
Ах ти Перничанино
http://www.standartnews.com/balgariya-obshtestvo/kray_na_sasedskite_voyni_za_toploto-118822.html
Разбира се,че тогава с парно отопление ще е по-евтино.
http://www.standartnews.com/balgariya-obshtestvo/kray_na_sasedskite_voyni_za_toploto-118822.html
Разбира се,че тогава с парно отопление ще е по-евтино.
-
namakak - Потребител
))Да пали голфо , по евтино ще му излезе.
Задължение на българският гражданин е да зачита правата и законните интереси на другите
- toni_sf
- Активен потребител
Между другото разбрах за това в перник и се чуда как би се отразило това на хората които не живеят в блока....чесно казано не помня с кубатурата как беше но дали ще е по добрия вариант според вас?
Мисля тези дни да отида до топлофикация и да проуча възможностите...на последното събрание решихме да се откажем от сиимънс като фирма за осчетоводяване но това незнам реално до какво ще доведе...
Мисля тези дни да отида до топлофикация и да проуча възможностите...на последното събрание решихме да се откажем от сиимънс като фирма за осчетоводяване но това незнам реално до какво ще доведе...
- dream1984
- Младши потребител
Прочетох. Не виждам кое му е евтиното. Особено топлата вода. Това, че го изкарват наполовина като цена, не е фиксирано, а е възможност. Живея в провинцията, с мъжа ми сме работещи, прибираме се вечер. Стигат ни 2 кубика дърва за зимата. Който е пробвал, знае, че топлината от дърва е нещо коренно различно от всичко друго. Та 100 лв (2х50 лв) за целия зимен период - мисля, че е добра сделка. Е, и аз тъгувам за доброто старо време допреди 20 и кусур години, когато парното беше жестоко, та чак отваряхме прозорци, а беше за някакви левчета. Но сега ще си купувам ново жилище и едно от условията ми е да няма ТЕЦ. Докато не се уреди законово както трябва, ТЕЦ-ът е просто един вампир. Що се отнася до топлата вода: преди 10 и повече години един от професорите ми беше работил в Германия. Каза, че там водомерите за топла вода са други - отчитат само ако водата има определени градуси, но не помня колко. Искам да се въведе и тука. Стига правилата са обслужвали само търговците, трябва да са в услуга преди всичко на потребителите.
И ако някой ми каже , че с тези дърва се връщам в каменната ера - е ми нека да е тъй. Щом хем ще ми е топло, хем ще ми е евтино, хем няма да се чувствам агне за стригане - ще си стоя при първобитните.
- karmen1961
- Младши потребител
На новите жилища топлофицирането е направено по начин, по който е възможно индивидуалното отчитане на топлоенергията.
- fbr65
- Потребител
Хубаво. И какъв е приблизително процентът на такива сгради на пазара? И горките стародомци - не може всички да си напуснат жилищата, заради единия му ТЕЦ.
- karmen1961
- Младши потребител
10 мнения
• Страница 1 от 1
|
|