- Дата и час: 29 Ное 2024, 05:47 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Камион-павилион в собствено дворно място
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
28 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
Re: Камион-павилион в собствено дворно място
aspida, как е камиона, вървят ли нещата ?
Carthago delenda est.
- emilgrigorov
- Активен потребител
Всички сте несериозни. Само се гъбаркате с нещастника имал неблагоразумието да се обърне към вас!
Аз определям какво е моя работа!
-
aspida - Потребител
Защо бе, не се гъбарках. Виж за общинска наредба за пазарите и търговията на открито
Друго не те касае
Друго не те касае
Carthago delenda est.
- emilgrigorov
- Активен потребител
не знам за такава наредба а не е ли онази по чл.56 от ЗУТ
-
julyanvonemona - Старши потребител
julyanvonemona написа:не знам за такава наредба а не е ли онази по чл.56 от ЗУТ
Не, не. Това са общински наредби за регламентиране на отношения и права, разносна търговия, е такива работи. Дето за тротоарни права... От търговските отдели на общините, там да потърси. Не е от компетентността на техническата служба. Скоро не съм се интересувал.
Carthago delenda est.
- emilgrigorov
- Активен потребител
Камион - павилион!????
Накарахте ме да се замисля?
Камиона е камион и има талон в който е определен като вид транспортно средство. Не може да бъде наречен "павилион"-защото това не може да му го пише в талона. Тогава общината няма компетентност - там компетентността е на КАТ.
А павилиона е павилион - той не може да бъде "камион" , защото в талона не може да пише такова нещо , той основно си остава транспортно средство , следователно , общинските инстанции нямат отношение по случая.
Ако си има талон, касов апарат и го използува , тогава нещата са .....на гуми и джанти , а не в общинските наредби.
Ако има такъв казус наистина, тогава причината отново се крие в липсата на познания от страна на чиновниците, които са предизвикали този несъществуващ казус..
Накарахте ме да се замисля?
Камиона е камион и има талон в който е определен като вид транспортно средство. Не може да бъде наречен "павилион"-защото това не може да му го пише в талона. Тогава общината няма компетентност - там компетентността е на КАТ.
А павилиона е павилион - той не може да бъде "камион" , защото в талона не може да пише такова нещо , той основно си остава транспортно средство , следователно , общинските инстанции нямат отношение по случая.
Ако си има талон, касов апарат и го използува , тогава нещата са .....на гуми и джанти , а не в общинските наредби.
Ако има такъв казус наистина, тогава причината отново се крие в липсата на познания от страна на чиновниците, които са предизвикали този несъществуващ казус..
- 5311276921
- Младши потребител
5311276921Че за какво да ги имат тези познания тия чиновници. Да не би от това да им зависи десерта?
когато аз съм била общински чиновник и то в отдел ТСУ имаше един чл.120 ал.4 от ППЗТСУ, на който до някъде отговаряше днешния чл.56 от ЗУТ, ама такава щуротия да се иска разрешение за строеж (поставяне) на такъв обект просто беше извън нормалното мислене!
-
aspida - Потребител
aspida написа:Ако има такъв казус наистина, тогава причината отново се крие в липсата на познания от страна на чиновниците, които са предизвикали този несъществуващ казус..
5311276921Че за какво да ги имат тези познания тия чиновници. Да не би от това да им зависи десерта?
когато аз съм била общински чиновник и то в отдел ТСУ имаше един чл.120 ал.4 от ППЗТСУ, на който до някъде отговаряше днешния чл.56 от ЗУТ, ама такава щуротия да се иска разрешение за строеж (поставяне) на такъв обект просто беше извън нормалното мислене!
Да питам отново, защото ми е интересно. Освен "казаното" от общината , има ли и нещо "написано" с някакви правни основания или членове от наредби?
Защото всеки един документ издаден от контролни органи на общината е потенциален виц.
Контрольорите са с манталитета на тези контрольори в трамвая.
В кой град и коя община става въпрос , ако не е тайна?
И ако има някакво развитие на въпроса , какво е то .
ПРочетете следния документ , издаден от подобен контрольор, който няма никакви права да кани , вика , привиква , заплашва или призовава граждани, както и да изисква личните им документи за проверка/защото няма право да работи с лични данни/.
За съжаление , снимката не излиза и ще дам линк на това нещо: има вид на "призовка", със заплаха за глоба 50 лева , подпис и печат:
http://emk-33.com/shop/product_info.php ... s_id=89791
- 5311276921
- Младши потребител
28 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
Назад към Строителство и регулация
|
|