начало

Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС

реконструкция на покрив

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: реконструкция на покрив

Мнениеот goblin » 07 Фев 2012, 18:48

Много хубав сценарий, emilgrigorov. Дайте малко пояснения за цените, че в днешно време май това е основният критерий за избор на временни спътници в живота...
goblin
Потребител

Мнениеот emilgrigorov » 07 Фев 2012, 19:25

Такси, хонорари, допълнителни услуги. От този порядък са цените. В различните общини може да варира в неголеми граници. В София са високи общинските такси.
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот marti_gor » 07 Фев 2012, 19:59

е аз пpодължавам да упорствам, че велиk е този който си спести общ. такси и нанесе вpеда на общ.
Бюджет. Разсъжденията ми се основават на житейската логиkа и на дpевния принцип, че истински е самo онзи закон, който cе оcновава на oбичайнотo, фактическотo, това което се случва в РБ
http://www.youtube.com/watch?v=3xLvArgSp3k

words like violence break the silence ...
marti_gor
Потребител

Мнениеот julyanvonemona » 07 Фев 2012, 20:08

В две съседни крайморски общини таксата за виза по чл.140 ЗУТ е съответно 7 лв и 41 лева!
marti_gor понеже сте юрист ще издэржите ли високотеоритично юридическо нападение по повод житейските Ви принципи за "истинският закон". Аз не съм юрист но се поставихте в застрашена позиция!
Последна промяна julyanvonemona на 07 Фев 2012, 20:13, променена общо 1 път
Аз определям какво е моя работа!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот goblin » 07 Фев 2012, 20:11

julyanvonemona написа:В две съседни крайморски общини таксата за виза по чл.140 ЗУТ е съответно 7 лв и 41 лева!

Е, и? Развъждате плява, господа.
goblin
Потребител

Мнениеот bgarch » 07 Фев 2012, 20:13

marti_gor написа:...моята ненавист към общинарите се дължи на комплекс от фактори, но трябва да спомена и възможността въпреки наличието на "изрядни" строителни книжа на входа на общината, на изхода поради невежество и процесуални опущения на чиновниците строежът пак да е незаконен...

„Поискай и ще ти бъде дадено“ се казваше в Библията.
За конкретния случай бих добавил- поискай както трябва, понякога невежеството се крие в твоето поискване, а не на процесуалните опущения на чиновниците. Не оправдавам чиновниците, ама като чета твоите анархистични призиви, включващи в обхвата си не само отричане на бюрокрацията, ами отричане на всякаква намеса на външни фактори извън собственото АЗ, мога да предполагам за нивото на "изрядност" на строителните книжа на входа на Общината.
Изображение
bgarch
Потребител

Мнениеот julyanvonemona » 07 Фев 2012, 20:14

Е, и? Развъждате плява, господа.

Не смейте goblin за някой плявата е фураж!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот goblin » 07 Фев 2012, 20:16

Няма "изрядност", bgarch. Има "необходимост", и "достатъчност". Вие в състояние ли сте да дефинирате тези понятия?
goblin
Потребител

Мнениеот bgarch » 07 Фев 2012, 20:19

В математиката тези понятия са дефинирани, доколкото си спомням от младежките години. А винаги съм смятал, че математиката и правото трябва да вървят ръка за ръка. Тогава защо да не дефинираме и тези две понятия във връзка с процедурите по ЗУТ?
Изображение
bgarch
Потребител

Мнениеот emilgrigorov » 07 Фев 2012, 20:27

julyanvonemona написа:В две съседни крайморски общини таксата за виза по чл.140 ЗУТ е съответно 7 лв и 41 лева!

Е колко мрънкащи жители на общината ще поискат понижаване на таксите? От опит ще Ви кажа, от 3000 плачковци само една единствена женица, кисна дни наред в приемната на Софиянски на времето, когато беше кмет. Но - успя. Евала и правя.
Последна промяна emilgrigorov на 08 Фев 2012, 02:19, променена общо 1 път
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот julyanvonemona » 07 Фев 2012, 20:33

Какво е успяла? Да накара Софиански да внесе в ОС предложение за женицата да се даде изключение или самия той да не спази Закона за местните данъци и такси(ЗМТ)? Впрочем не съм сигурен дали по времто на Софиянски (ЗМТ) беше в днешния си вид!
Последна промяна julyanvonemona на 07 Фев 2012, 21:08, променена общо 1 път
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот emilgrigorov » 07 Фев 2012, 20:39

Не, намалиха таксата за УВЕ, от 750 на 50 лева, доколкото помня. За всички.
Нито ти си страна, нито аз, нито Гоблин. А този, който плаща таксата. Еее, познай, колко ще се навият да предпиремат действия. Нали ти казах процента - 0,033%. Ето това е положението с овцете. Да блеят, колкото си щат. Гьергьовден е всеки ден. :lol:
А онзи случай, беше разделяне на 2 магазина. Делеше ги, защото да продаде единия, щото нямаше какво да яде. И разделянето се състоеше в зазиждане на една врата, което струва 100 лева. А таксата беше, ще те излъжа, 500 или 750. Но, успя. Ходи, вися, моли се, но ... намалиха ги за всички.
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот julyanvonemona » 07 Фев 2012, 21:11

Щом е за всички - наистина евала :!: , защото това означава че на сесия на столична ОС е взето решение тази такса да се намали! И пак при условие, че по този въпрос през онова време ЗМТ е бил в днешния си вид
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Предишна

Назад към Строителство и регулация