- Дата и час: 29 Ное 2024, 08:42 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
производство по отчуждаване
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
41 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
производство по отчуждаване
Здравейте, въпросът ми е следният:
През март 2001г. с решение на общинския съвет е открито производство по отчуждаване на недвижим имот. Февруари 2006г. е издадена заповед на кмета за общината за започване на производство по отчуждаването. От тогава до ден днешен не се прави нищо по отчуждаването защото общината няма пари да изплати необходимите обезщетения. Въпросът ми е има ли срокове, в които трябва да приключи производство по отчуждаването, и какво следва ако не се спазят тези срокове. Може ли да се иска отмяна или изменение на застроително регулационният план.
През март 2001г. с решение на общинския съвет е открито производство по отчуждаване на недвижим имот. Февруари 2006г. е издадена заповед на кмета за общината за започване на производство по отчуждаването. От тогава до ден днешен не се прави нищо по отчуждаването защото общината няма пари да изплати необходимите обезщетения. Въпросът ми е има ли срокове, в които трябва да приключи производство по отчуждаването, и какво следва ако не се спазят тези срокове. Може ли да се иска отмяна или изменение на застроително регулационният план.
По - добре е с величествена смелост да поемем риска да сме жертва на половината от злините, които очакваме отколкото да стоим в малодушна неподвижност от страх какво би могло да се случи
-
pioner - Младши потребител
Re: производство по отчуждаване
Моят случай е подобен и е с още по-голяма давност. В ПУП от 1987 г. два поземлени имота са предвидени за Обществено жилищно застрояване. Но нито след това, нито в бъдеще, според кмета на градчето, ще се извърши такова строителство. Тъй като ми предстои делба на единия имот, от общината ми отговориха, че трябва да поискам (не само аз, но и останалите собственици на 3 къщи попадащи в двата поземлени имота) провеждане на процедура за промяна на устройствения план по общия ред. Това означава наемане на проектант, геодезисти и т.н. за което естествено трябва да заплатим доста голяма сума. Тъй като само аз съм заинтересовано лице, има опасност това да не се случи поради отказването на останалите да заплатят. Редно ли е това и трябва ли да се приложи чл. 134, ал. 1 и 2, както и чл.208 от ЗУТ. Трябва ли общината да отмени намерението си за отчуждаване по по-прост ред примерно само с едно заявление от собственицита на имотите.
- Mitaka41
- Младши потребител
pioner и Mitaka41 чл.208 - респективно чл.134 (1) т.2 ЗУТ Са приложими ив двата случая, дълго е да обяснявам защо! Разбира се че ще трябва да си платите за изменение ПУП и пр.
Обърнете се към колегата vdggbg - на мен не ми се бачка!
Обърнете се към колегата vdggbg - на мен не ми се бачка!
Последна промяна julyanvonemona на 22 Май 2012, 10:57, променена общо 1 път
Аз определям какво е моя работа!
-
julyanvonemona - Старши потребител
В моя случай има заповед за започване на производство по отчуждаване от 2006г. Това означава ли че е започнала отчуждителната процедура. Достатъчна ли е заповедта за да се приеме, че е започнала процедурата по отчуждаване и да не може да се приложи чл.208. Какво включва процедурата по отчуждаване и в какъв срок трябва да приключи.
По - добре е с величествена смелост да поемем риска да сме жертва на половината от злините, които очакваме отколкото да стоим в малодушна неподвижност от страх какво би могло да се случи
-
В моя случай има заповед за започване на производство по отчуждаване от 2006г.
pioner Проверете дали тази заповеде обявена по рада на чл.25 ЗОС
-
А защо трябва да плащам? За глупостите на общината преди 25 г. Трябва да се има предвид че реално нищо не се променя на плана. Само трябва да се премахне текста "За обществено жилищно строителство". Или това са поредните начини за пълнене гушите на проектанти, адвокати (извинявам се) и общините. Защо хората трябва да са потърпевши. За да направя такава промяна (а то реално е изтриване на надписа) трябва да накарам останалите собственици да се съгласят да платят. Примерно. В имота в който имам дял и искам да направя делба, има две съсобственички, които имат по 1/12 част, което реално е по 100 кв.м. Те живеят на 300 км. от населеното място и хич не ги интересува този проблем.Е, как да ги накарам да платят разноските по промяна а плана. Според мен, който е предвидил че нашите парцели трябва да се отчуждят преди 27 години, той служебно трябва да възстанови статуквото преди 1985 г. Естествено това е общината. Единствено ние собствениците, трябва да поискаме това. Така като е при възстановяване на стари имотни граници по §8 от ЗУТ.
- Mitaka41
- Младши потребител
Mitaka41. Трябва да плащате защото така е устроена нашата държава. Излишно е да обяснявам защо. На лекари, архитекти и юристи вече се плаща, а не както преди на "героите на социалистическия труд". Толкова по политическите въпроси. Сега по същество!
Предназначението на територията е един от факторите който съгл.чл. 8 (а не §8) ЗУТ се задава с подробния устройствен план (ПУП). В случая територията която обсъждаме е със заварено предназначение "за обществено жилищно строителство" създадено съгласно действувалия по време на одобряване на плана чл.22 ЗТСУ (отменен). Съгласно §6 (1) ПР на ЗУТ този план въпреки новия закон е запазил действието си и може да бъде изменян единствено "при условията и реда на този закон". Съвършено погрешно считате че се намирате пред хипотезата на §8 ДР на ЗУТ относно съсобствен по регулация дворищнорегулационен парцел, чието отчуждително действие е отпаднало. Тук става въпрос за промяна предназначението на територия или както си позволявате да дилетантствате
Предназначението на територията е един от факторите който съгл.чл. 8 (а не §8) ЗУТ се задава с подробния устройствен план (ПУП). В случая територията която обсъждаме е със заварено предназначение "за обществено жилищно строителство" създадено съгласно действувалия по време на одобряване на плана чл.22 ЗТСУ (отменен). Съгласно §6 (1) ПР на ЗУТ този план въпреки новия закон е запазил действието си и може да бъде изменян единствено "при условията и реда на този закон". Съвършено погрешно считате че се намирате пред хипотезата на §8 ДР на ЗУТ относно съсобствен по регулация дворищнорегулационен парцел, чието отчуждително действие е отпаднало. Тук става въпрос за промяна предназначението на територия или както си позволявате да дилетантствате
, а това става единствено чрез промяна на ПУП. Промяната се изработва от правоспособен по ЗКАИИП архитект и се одобрява от кмета на общината (за София - главния архитект). Препоръчах Ви vdggbg той е именно такъв, аз вече не съм! Имате възможнаст да си подберете и друг, даже ако ме попитате ще Ви посоча и други, но нямате никаква възможност да минете без изменение на ПУП. Живеем в интересни времена, както казват китайците, така че според японците това е Вашата карма!(а то реално е изтриване на надписа)
-
pioner написа:В моя случай има заповед за започване на производство по отчуждаване от 2006г. Това означава ли че е започнала отчуждителната процедура.......Какво включва процедурата по отчуждаване и в какъв срок трябва да приключи.
Чл. 29, ал. 3, ал. 6, ал. 7 и ал. 8 ЗОС.
(3) Имотът се смята за отчужден:
1. в случаите по ал. 1 - от датата, на която паричното обезщетение, определено в заповедта по чл. 25, ал. 2, бъде преведено от общината в банка по сметка на правоимащите, когато:
а) заповедта по чл. 25, ал. 2 не е обжалвана в срока по чл. 27, ал. 1 или е обжалвана само по отношение на размера на обезщетението;
б) в заповедта по чл. 25, ал. 2 е допуснато предварително изпълнение и то не е отменено от съда;
2. в случаите по ал. 2 - от датата, на която паричното обезщетение, определено в заповедта по чл. 25, ал. 2, бъде преведено в банката по сметка на общината;
3. в останалите случаи - от датата, на която паричното обезщетение, определено в решението на съда, бъде преведено от общината в банка по сметка на правоимащите.
(6) Ако в 6-месечен срок от влизането в сила на заповедта по чл. 25, ал. 2 или на съдебното решение дължимото парично обезщетение не бъде преведено по сметка на собственика на имота, кметът на общината отменя заповедта за отчуждаването по искане на собственика.
(7) (Нова - ДВ, бр. 15 от 2011 г.) Исканията за отмяна на заповедта за отчуждаване могат да се предявяват в тримесечен срок от изтичането на срока по ал. 6, ако до предявяването им дължимото парично обезщетение заедно с лихвите не бъде преведено по сметка на собственика на имота.
(8) (Нова - ДВ, бр. 15 от 2011 г.) Ако в срока по ал. 7 не бъде предявено искане за отмяна на заповедта за отчуждаване и в този срок дължимото парично обезщетение заедно с лихвите не бъде преведено по сметка на собственика на имота, заповедта за отчуждаване се обезсилва.
И чл. 31 ЗОС, също така параграф 23 и параграф 24 ЗИД на ЗОС (ОБН. - ДВ, БР. 15 ОТ 2011 Г.).
- sunnyset
- Потребител
sunnyset цялата Ви препратка визира ЗОС, но по мое мнение от ключово значение не е само факта производството за отчуждаване е приключило, а и дали и кога отчуждителното производсво е започнало.
В този смисъл ето и това което казва закона по този въпрос:
Чл. 208. ЗУТ(Доп. - ДВ, бр. 65 от 2003 г., доп. - ДВ, бр. 61 от 2007 г., в сила от 27.07.2007 г.) Срокът за започване на отчуждителните процедури по Закона за държавната собственост и Закона за общинската собственост на недвижими имоти, определени по подробните устройствени планове за изграждане на обекти - публична държавна или публична общинска собственост, е пет години от влизане в сила на плановете и десет години от влизането в сила на подробните устройствени планове за изграждане на елементи на техническата инфраструктура по чл. 64 - публична собственост на държавата и общините, а за имоти, предвидени за озеленени площи по чл. 61, ал. 4 - петнадесет години от влизане в сила на плановете. След изтичане на този срок собствениците на недвижимите имоти имат правата по чл. 134, ал. 2, т. 1.
Да не говорим че днес по план от времето на ЗТСУ където е записано"За обществено жилищно строителство" отчуждителна процедура въобще би била нищожна поради липса на предмет(обект за публична държавна или общинска собственост).
В този смисъл ето и това което казва закона по този въпрос:
Чл. 208. ЗУТ(Доп. - ДВ, бр. 65 от 2003 г., доп. - ДВ, бр. 61 от 2007 г., в сила от 27.07.2007 г.) Срокът за започване на отчуждителните процедури по Закона за държавната собственост и Закона за общинската собственост на недвижими имоти, определени по подробните устройствени планове за изграждане на обекти - публична държавна или публична общинска собственост, е пет години от влизане в сила на плановете и десет години от влизането в сила на подробните устройствени планове за изграждане на елементи на техническата инфраструктура по чл. 64 - публична собственост на държавата и общините, а за имоти, предвидени за озеленени площи по чл. 61, ал. 4 - петнадесет години от влизане в сила на плановете. След изтичане на този срок собствениците на недвижимите имоти имат правата по чл. 134, ал. 2, т. 1.
Да не говорим че днес по план от времето на ЗТСУ където е записано"За обществено жилищно строителство" отчуждителна процедура въобще би била нищожна поради липса на предмет(обект за публична държавна или общинска собственост).
-
julyanvonemona,
прав сте за това, че процедурата по отчуждаване трябва да е започнала в сроковете, предвидени в разпоредбата на чл. 208 ЗУТ. Собствениците на недвижимите имоти имат възможност да искат изменение на плана, но в случай, че не е започнала процедура по отчуждаване в посочените срокове на чл. 208 ЗУТ.
В предишните редакции на ЗОС /преди измененията от 2008г. - ДВ, бр. 54 от 2008г./, чл. 23 ЗОС регламентираше от кой момент се счита, че е започнала процедурата по отчуждаване.
В сегашната си редакция, законът отново регламентира такъв момент, само че това вече се осъществява с обявление на кмета на общината - чл. 25 ЗОС.
В чл. 208 ЗУТ са регламентирани сроковете за започване на отчуждителните процедури, но в ЗОС е посочено от кой момент се счита, че тези процедури са открити. А собствениците могат да искат изменение на плана след изтичането на предвидените срокове и при положение, че такава процедура не е започнала.
прав сте за това, че процедурата по отчуждаване трябва да е започнала в сроковете, предвидени в разпоредбата на чл. 208 ЗУТ. Собствениците на недвижимите имоти имат възможност да искат изменение на плана, но в случай, че не е започнала процедура по отчуждаване в посочените срокове на чл. 208 ЗУТ.
В предишните редакции на ЗОС /преди измененията от 2008г. - ДВ, бр. 54 от 2008г./, чл. 23 ЗОС регламентираше от кой момент се счита, че е започнала процедурата по отчуждаване.
Чл.23. (1) (Изм. - ДВ, бр. 101 от 2004г.) ЗОС - Производството по отчуждаване се открива с решение на общинския съвет по предложение на кмета на общината, прието с мнозинство повече от половината от общия брой на съветниците. Когато се предвижда изграждането на обекта да се извърши на етапи, общинският съвет може да приеме решение за откриване на производство за отчуждаване само за имотите, необходими за реализирането на съответния етап.
В сегашната си редакция, законът отново регламентира такъв момент, само че това вече се осъществява с обявление на кмета на общината - чл. 25 ЗОС.
В чл. 208 ЗУТ са регламентирани сроковете за започване на отчуждителните процедури, но в ЗОС е посочено от кой момент се счита, че тези процедури са открити. А собствениците могат да искат изменение на плана след изтичането на предвидените срокове и при положение, че такава процедура не е започнала.
- sunnyset
- Потребител
Тъй де! Аз се засилих към чл.208 ЗУТ защото в изложението по темата се споменава 2006г., белким някой се сети да си направи някой сметки!
-
Искам да доуточня моя въпрос и ще съм благодарен да получа съвет. Както писах по-горе, в ПУП от 1987 г.съществуват два поземлени имота, предназначени за обществено жилищно строителство. В единия от имотите притежавам съсобствен имот. С моя съсобктвеник решихме да се разделим доброволно. Как трябва да постъпя? Според познати архитекти най-напред трябва да се изготви проекта за делба,който да се да се одобри от Общината. След това заедно с промяна на ПУП заради делбата, трябва да се промени и предназначението на двата съседни имота. Казаха ми, че делбата и промяната нямат общо, защото можем да се разделим, но ако не се премахне предназначението на имотите не може да се строи там. Разбира се, някои твърдят, че преди делбата трябва да се промени предназначението на имотите, след което да се извърши делбата. Но според мен това са двойни разходи за две промени, докато първия вариант-делба после премахване на предназначението-е бавен процес, но и двойно по скъп.
- Mitaka41
- Младши потребител
Mitaka41 Промяната на предназначението се извлича от §6 (1) ПР на ЗУТ според която "Действащите към деня на влизане в сила на този закон териториалноустройствени планове, общи и подробни градоустройствени планове запазват действието си. Посочените планове се изменят при условията и по реда на този закон." Това от своя страна означава, че като условия за изменението на плана по отношение предназначението на имотите, валидна е разпоредбата на чл.134 (1), а предвид чл.208 и (2) т.1 от чл.134 на ЗУТ , като се вземе под внимание, че действащия план е одобрен при действието на отменената конституция на НРБ и има нова, съответно и нов закон ЗУТ, които регламентират, както нови обществено икономически така и нови устройствени условия. До колкото разбирам от поста Ви, Вие си имате два заварени самостоятелни поземлени имота и няма какво да делите! В момента действащия ПУП (ЗРП) не Ви е направил съсобственици по регулация и въобще не сте в хипотезата на §8 ДР на ЗУТ, така, че делба не се налага, освен ако в някой от заварените поземлени имоти не сте съсобственици на друго правно основание. Опитах да ви обясня най-кратко, какво-що, но отново Ви препоръчвам vdggbg. Гарантирам, че той ще Ви изработи нещата на един ход и няма да е на час по лъжичка! Аз самия вече не съм правоспособен по смисъла на ЗКАИИП архитект, а от правоспособните съм преценил че vdggbg е най-в час!
-
Благодаря на всички , които отговарят на поставените от мен въпроси.
Знам, че всеки си има своя проблем и желае той да се разреши възможно най - скоро.
Не разбирам защо, когато един човек постави своя въпрос в дадена самостоятелна тема някой друг се намесва и задава свой въпрос в тази тема, въпрос нямащ нищо общо с основният на който чака отделен отговор.
Не е ли редно всеки да задава своите въпроси в своя отделна тема?
Толкова ли е трудно това?
Щом съм създал отделна тема значи аз желая хората, които имат знанията, опита и желанието да отговарят на поставените от мен въпроси, а не други хора да се месят и поставят своите въпроси в моята тема. Така се губи и смисъла и последователността на дискусията.
Получава се една плетеница от въпроси и отговори по различни теми.
Знам, че форумът за това е форум защото всеки задава своя въпрос и очаква отговор на него. За разлика от седянките тук всеки задава своя въпрос в отделна тема. Така има яснота кой какво пита и кой на кого отговаря. Така е по - лесно за всички, които желаят просто да прочетат дадената тема.
Знам, че всеки си има своя проблем и желае той да се разреши възможно най - скоро.
Не разбирам защо, когато един човек постави своя въпрос в дадена самостоятелна тема някой друг се намесва и задава свой въпрос в тази тема, въпрос нямащ нищо общо с основният на който чака отделен отговор.
Не е ли редно всеки да задава своите въпроси в своя отделна тема?
Толкова ли е трудно това?
Щом съм създал отделна тема значи аз желая хората, които имат знанията, опита и желанието да отговарят на поставените от мен въпроси, а не други хора да се месят и поставят своите въпроси в моята тема. Така се губи и смисъла и последователността на дискусията.
Получава се една плетеница от въпроси и отговори по различни теми.
Знам, че форумът за това е форум защото всеки задава своя въпрос и очаква отговор на него. За разлика от седянките тук всеки задава своя въпрос в отделна тема. Така има яснота кой какво пита и кой на кого отговаря. Така е по - лесно за всички, които желаят просто да прочетат дадената тема.
-
Първоначалният застроително - регулационен план е изготвен и приет при действието на ЗТСУ /отм/
1. През март 2001г. с решение на общинския съвет е открито производство по отчуждаване на недвижим имот.
2. Февруари 2006г. е издадена заповед на кмета за общината за започване на производство по отчуждаването.
3. Декември 2007г. получихме писмо с което ни уведомяват, че е открито производство по отчуждаване.
От тогава до ден днешен не се прави нищо по отчуждаването защото общината няма пари да изплати необходимите обезщетения.
Въпросите ми са следните:
1. Възможно ли е да е приключило отчуждаването а аз да не знам. Продължавам да си плащам данъка върху целият имот без да има някакво изменение в дължимото към общината.
2. Не са изплатени никакви обезщетения /поне аз не съм получил/, възможно ли е да са приведени по сметка и да не сме информирани за това.
3. Означава ли че заповедта е обезсилена съгласно чл. 29, ал.8 от ЗОС.
4. Ако е обезсилена заповедта може ли кмета да издаде нова заповед за отчуждаване и всичко да започне отначало.
5. Мога ли да поискам отмяна /изменение/ на първоначалният застроително регулационен план.
6. Ако поискам отмяна /промяна/ на ЗРП и общината не се съгласи да го направи какво следва?
Моята цел от цялото това питане е да намеря начин да се отмени влезлият в сила ЗРП защото съгласно този ЗРП голяма част от имота се отнема за прокарване на пътища, но само малка част от отнетото ще се обезщети от общината. Другото се отнема безвъзмездно. Ако не може да се отмени поне да се измени така, че да се спазят изискванията на ЗУТ и от мен да се отнеме само толкова колкото е предвидено в ЗУТ, а останалото необходимо за изграждане на инфраструктурата да се отнеме от съседните имоти, защото в момента те почти не са засегнати и цялата тежест по прокарването на пътя се пада на моя имот.
1. През март 2001г. с решение на общинския съвет е открито производство по отчуждаване на недвижим имот.
2. Февруари 2006г. е издадена заповед на кмета за общината за започване на производство по отчуждаването.
3. Декември 2007г. получихме писмо с което ни уведомяват, че е открито производство по отчуждаване.
От тогава до ден днешен не се прави нищо по отчуждаването защото общината няма пари да изплати необходимите обезщетения.
Въпросите ми са следните:
1. Възможно ли е да е приключило отчуждаването а аз да не знам. Продължавам да си плащам данъка върху целият имот без да има някакво изменение в дължимото към общината.
2. Не са изплатени никакви обезщетения /поне аз не съм получил/, възможно ли е да са приведени по сметка и да не сме информирани за това.
3. Означава ли че заповедта е обезсилена съгласно чл. 29, ал.8 от ЗОС.
4. Ако е обезсилена заповедта може ли кмета да издаде нова заповед за отчуждаване и всичко да започне отначало.
5. Мога ли да поискам отмяна /изменение/ на първоначалният застроително регулационен план.
6. Ако поискам отмяна /промяна/ на ЗРП и общината не се съгласи да го направи какво следва?
Моята цел от цялото това питане е да намеря начин да се отмени влезлият в сила ЗРП защото съгласно този ЗРП голяма част от имота се отнема за прокарване на пътища, но само малка част от отнетото ще се обезщети от общината. Другото се отнема безвъзмездно. Ако не може да се отмени поне да се измени така, че да се спазят изискванията на ЗУТ и от мен да се отнеме само толкова колкото е предвидено в ЗУТ, а останалото необходимо за изграждане на инфраструктурата да се отнеме от съседните имоти, защото в момента те почти не са засегнати и цялата тежест по прокарването на пътя се пада на моя имот.
-
Не е възможно защото щяхте да получите обезщетение определено с нова заповед, което е и отговор на втория Ви въпрос.1. Възможно ли е да е приключило отчуждаването а аз да не знам.
Не означава! а това е косвен отговор и на Вашия 4. въпрос3. Означава ли че заповедта е обезсилена съгласно чл. 29, ал.8 от ЗОС
. Да и това е обяснено в цитирания от мен чл.208 ЗУТ.5. Мога ли да поискам отмяна /изменение/ на първоначалният застроително регулационен план.
Предвид чл.214 ЗУТ отмяна на отказа на общината обжалвате по реда на чл.215 ЗУТ. Тук ще Ви трябва процесуален защитник.6. Ако поискам отмяна /промяна/ на ЗРП и общината не се съгласи да го направи какво следва?
Това точно трябва да бъде видяно преценено от vdggbg и обсъдено с него!
И Вас pioner предупреждавам, че живеете с ретро представи! Твърдението Ви е невярно!Другото се отнема безвъзмездно.
-
Mitaka41 написа:Искам да доуточня моя въпрос и ще съм благодарен да получа съвет. Както писах по-горе, в ПУП от 1987 г.съществуват два поземлени имота, предназначени за обществено жилищно строителство. В единия от имотите притежавам съсобствен имот. С моя съсобктвеник решихме да се разделим доброволно. Как трябва да постъпя? Според познати архитекти най-напред трябва да се изготви проекта за делба,който да се да се одобри от Общината. След това заедно с промяна на ПУП заради делбата, трябва да се промени и предназначението на двата съседни имота. Казаха ми, че делбата и промяната нямат общо, защото можем да се разделим, но ако не се премахне предназначението на имотите не може да се строи там. Разбира се, някои твърдят, че преди делбата трябва да се промени предназначението на имотите, след което да се извърши делбата. Но според мен това са двойни разходи за две промени, докато първия вариант-делба после премахване на предназначението-е бавен процес, но и двойно по скъп.
Не сте активирал опцията за получаване на лични съобщения - затова ще Ви отговоря тук. Според мен, последователността на действията по разделянето и промяната в отреждането на урегулирания имот трябва да бъде следната:
1. Изработване от правосдпособен проектант на скица - предложение за исканото изменение на ПУП (разделянето, заедно с промяната в отреждането) по чл. 135 (2) от ЗУТ;
2. Сключване с останалите съсобственици на предварителен договор по чл. 15 (3) от ЗУТ, с нотариална заверка на подписите, и неразделна част - изготвената скица - предложение;
3. Представяне на горните документи в общината, и получаване на заповед за допускане на устройствена процедура по чл. 135 (3) от ЗУТ;
4. Изработване от правоспособен проектант на проект за изменение на ПУП-ПР (и, ако е необходимо - и на ПУП-ПЗ);
5. Представяне на проекта, заедно с необходимите документи, в общината за одобрение, и получаване на заповед за одобряване на ИПУП;
6. Сключване с останалите съсобственици на окончателен договор за доброволна делба.
-
vdggbg - Активен потребител
emilgrigorov написа:vdggbg написа: ...
... 1-3-4-2-5-6 ...
emilgrigorov Виждам че се съмнявате в последователността на действията. Искам само да оспоря тезата Ви относно последователността 1..2 (за останалото също не сте прав, но ме мързи да се занимавам с Вас). Ще Ви задам само следния въпрас:
Без налична "... скица - предложение за исканото изменение на ПУП...", с какво ще обвържете договора по чл.15 (3) ЗУТ
-
Нали знаеш аксиомата - като те мързи, си плащаш ...
А по т.2: Ми трябва да има едни числа в договора, квадратни метри им викат. Е, ако ги вадиш от предложението, браО, браО. Трябва да има проект, с изяснени площи, и - по него предварителния договор. Анадъмно?
Дай сега 100 кинта
А по т.2: Ми трябва да има едни числа в договора, квадратни метри им викат. Е, ако ги вадиш от предложението, браО, браО. Трябва да има проект, с изяснени площи, и - по него предварителния договор. Анадъмно?
Дай сега 100 кинта
Carthago delenda est.
- emilgrigorov
- Активен потребител
41 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
Назад към Строителство и регулация
|
|