начало

Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ

Акт за узаконяване

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: Акт за узаконяване

Мнениеот julyanvonemona » 06 Авг 2012, 22:00

Ами че четете ги тези закони де! Не само това, което ви изнася!

Разбира се probcho и аз това казвам!
Аз определям какво е моя работа!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот probcho » 06 Авг 2012, 22:06

julyanvonemona написа:
Ами че четете ги тези закони де! Не само това, което ви изнася!

Разбира се probcho и аз това казвам!

Значи сме на едно мнение и ще ме разбереш, без много -много да обяснявам! :wink:
probcho
Активен потребител

Мнениеот emilgrigorov » 06 Авг 2012, 22:49

200 кинта, и Ви казвам на момента, julyanvonemona. Вземайте промоцията, не се колебайте. Днеска има, утре - няма.
probcho, julyanvonemona няма да седне да чете, не е такъв човек :lol: :lol: :lol:
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот julyanvonemona » 07 Авг 2012, 04:54

emilgrigorov написа:200 кинта, и Ви казвам на момента, julyanvonemona. Вземайте промоцията, не се колебайте. Днеска има, утре - няма.
probcho, julyanvonemona няма да седне да чете, не е такъв човек :lol: :lol: :lol:

нече Вие ми дължите 200 лв emilgrigorov
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот petko_a » 07 Авг 2012, 08:19

чл.23, т.2 и чл.26, ал.1 от ЗКИР.
petko_a
Потребител

Мнениеот emilgrigorov » 07 Авг 2012, 09:09

petko_a написа:чл.23, т.2 и чл.26, ал.1 от ЗКИР.

Ееех, petko_a, petko_a, прецака далаверата :lol: :lol: :lol:
Но пак няма да го прочете :lol:
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот julyanvonemona » 07 Авг 2012, 10:18

Само дето в цитираните от petko_a разпоредби не пише как ще удовлетворят Вашето (emilgrigorov) условие
.... а при напън - и на одобрен проект....
Сумата която Вие ми дължите нарасна на 1000лв!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот petko_a » 07 Авг 2012, 14:27

Ако става дума само за единия идентификатор, може да се заяви и да се закупи още преди въобще да е имало и идея да се строи. И нали тук само си говорим, какви са тия пари дето се разхвърлят наляво и надясно? Не знаете ли, че е криза?
petko_a
Потребител

Мнениеот julyanvonemona » 07 Авг 2012, 14:39

И нали тук само си говорим,....

Тъй де!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот vdggbg » 07 Авг 2012, 15:23

petko_a написа:Ако става дума само за единия идентификатор, може да се заяви и да се закупи още преди въобще да е имало и идея да се строи. И нали тук само си говорим, какви са тия пари дето се разхвърлят наляво и надясно? Не знаете ли, че е криза?

Проектен, обаче. Нещо като ваучер за сградата - може да се използва при определени условия. Виртуален - като паричните суми, които така щедро хвърчат насам - натам из тази тема.
Аватар
vdggbg
Активен потребител

Мнениеот petko_a » 07 Авг 2012, 17:03

Да, и аз съм на мнение, че е проектен. Но да ти кажа, обаче, че никъде в удостоверенията, с които ми продават идентификаторите не пише "проектни". Пише нови. А къде са написани условията, при които да се използват? Да не вземете и на мен сега да ми искате пари? От сега ви казвам-НЯМАМ! :)
petko_a
Потребител

Мнениеот emilgrigorov » 07 Авг 2012, 17:16

julyanvonemona написа:Само дето в цитираните от petko_a разпоредби не пише как ще удовлетворят Вашето (emilgrigorov) условие
.... а при напън - и на одобрен проект....
Сумата която Вие ми дължите нарасна на 1000лв!

:lol: julyanvonemona, с нарастването на сумите има вероятност да изпаднете в известен финансов дефицит :lol: :lol: :lol: Не съм алчен, 200 кинта даваш, и ти свЕткаме лампата :lol:

petko_a, а ти не го гледай julyanvonemona, хич не е за жалене. Грехота човек да не му вземе парите :lol: Пък, туку виж, започнал и да чете законите, при такъв отрицателен материален стимул :lol:
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот petko_a » 07 Авг 2012, 17:30

Само се джафкате и се дразните един друг.
А ако се бяхте видяли и бяхте пили бира на времето, сега с какво щяхме да се забавляваме? :)
petko_a
Потребител

Мнениеот julyanvonemona » 07 Авг 2012, 18:15

petko_a написа:Само се джафкате и се дразните един друг.
А ако се бяхте видяли и бяхте пили бира на времето, сега с какво щяхме да се забавляваме? :)

Опитът ти да бъдеш високомерен се зачита! Това обаче няма да ме сложи на една маса с emilgrigorov, дори и последния да изплати дълга си към мен. Просто моят геном не носи хромозомите на плоските червеи.
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот vdggbg » 07 Авг 2012, 18:38

petko_a написа:Да, и аз съм на мнение, че е проектен. Но да ти кажа, обаче, че никъде в удостоверенията, с които ми продават идентификаторите не пише "проектни". Пише нови. А къде са написани условията, при които да се използват? Да не вземете и на мен сега да ми искате пари? От сега ви казвам-НЯМАМ! :)

Проектният идентификатор става истински такъв тогава, когато се измени КК по съответния ред. Дотогава е нещо като облигация с падеж под условие. Аз пари не искам - даже и от такъв преуспял човек като emilgrigorov.
Аватар
vdggbg
Активен потребител

Мнениеот emilgrigorov » 07 Авг 2012, 18:43

julyanvonemona написа:... Това обаче няма да ме сложи на една маса с emilgrigorov, дори и последния да изплати дълга си към мен. Просто моят геном не носи хромозомите на плоските червеи.

Глей, как го извърта, върти, суче ... :lol: леле-мале :lol:
Бе, julyanvonemona бе, ще ти излезне име на муфтаджия бе :lol: :lol: :lol:
Другия път никакво просветление, julyanvonemona, пък нека си живееш в непрогледната тъма :lol:

P.S. А ако имаш проблем с червеи, да отидеш ти вземат секрет :lol:
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот Гост. » 07 Авг 2012, 19:01

vdggbg написа:
petko_a написа:Да, и аз съм на мнение, че е проектен. Но да ти кажа, обаче, че никъде в удостоверенията, с които ми продават идентификаторите не пише "проектни". Пише нови. .....

Проектният идентификатор става истински такъв тогава, когато се измени КК по съответния ред. Дотогава е нещо като облигация с падеж под условие. ...

Всъщност, Петко е прав ( започва да ми става навик да поддържам мнението му).
Новите идентификатори, примерно при разделяне на имот, би трябвало да са проектни ( и такива ги изписват лицензираните геодезисти в документацията), но... на практика ( разбирайте на практика в АГКК-СГКК и отразеното в КК) не е така :) . Тук може доста да се изпише, ама е жега, а вие сте специалистите...
Горното, където има КК, за останалите места не знам и не се интересувам.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот emilgrigorov » 07 Авг 2012, 19:05

vdggbg написа:...Проектният идентификатор става истински такъв тогава, когато се измени КК по съответния ред. Дотогава е нещо като облигация с падеж под условие. Аз пари не искам - даже и от такъв преуспял човек като emilgrigorov.

Според мен логика и в трите Ваши изречения, които цитирам, vdggbg. Но нека припомня, дискусията започна от поста с каските и другите лични предпазни средства. И мисля, че приключи, беше в друга насока - беше по отношение думичката "строеж" и нейното мястото в ЗУТ, живота, вселената и всичко останало. И значението на понятието "обект" не представлява точно узрял строеж или друга крайна форма на метаморфозата на строежа.
Докато при julyanvonemona дискусията очевидно е започнала известно време преди да се роди, и едва ли ще приключи скоро :lol: :lol: :lol:
А Поли_г, като обикновено, е права във всяко отношение.
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот Гост. » 07 Авг 2012, 19:10

спам, флууд или каквото там:
emilgrigorov написа:...А Поли_г, като обикновено, е права във всяко отношение.

Тя си седи, че е неудобно да пише права.... но иронията ще отчете и подмине с :) .
Гост.
Старши потребител

Мнениеот emilgrigorov » 07 Авг 2012, 19:15

poli_g написа:спам, флууд или каквото там:
emilgrigorov написа:...А Поли_г, като обикновено, е права във всяко отношение.

Тя си седи, че е неудобно да пише права.... но иронията ще отчете и подмине с :) .

Eто, отново сбърках, и отново си права :D
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Строителство и регулация