начало

Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ

Узаконяване на сграда при наличието на жалба

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: Узаконяване на сграда при наличието на жалба

Мнениеот emilgrigorov » 10 Сеп 2012, 10:12

julyanvonemona написа:... и оставим tany_ivanova спокойно да обсъди нещата!

Е то аз съм я изоставил от самото начало ... плуралистично и всячески. Да си води записки.
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот krem_karamel » 10 Сеп 2012, 11:11

Само на мен ли ми се струва, че от основно значение е благоразположението на администрацията. В зависимост от него са възможни две коренно различни варианта - гъвкав, какъвто го описва единият отговярящ или директния - както го описва Мели. Симпатия от страна на администрацията :mrgreen:
krem_karamel
Потребител

Мнениеот emilgrigorov » 10 Сеп 2012, 11:53

И двата варианта предполагат премахване на незаконното строителство. И двата са еднакво в рамките на закона. Единият обаче държи сметка за доста фактори, включително и икономическа целесъобразност. Е, и предоставя възможност за прояви на искрена симпатия от страна на администрацията. Все пак Конфуций е казал , че не се убива мравка с меч :D
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот julyanvonemona » 10 Сеп 2012, 13:46

Реално при така създадената обстановка варианта е само един.
Премахване на незаконния обект със заповед на органа по чл.225 (1) ЗУТ или изпълнение на същото по доброволно. Начинът наринудителното премахване се осъществява от органите на ДНСК и става по ред какъвто те определят. Доброволното премахване се осъществява от потърпевщия също по ред и под плътен контрол на общинарските или ДНСК службите. Но по- интересното е да разискваме въпроса, който зададох на tany_ivanova относно режима на търпимост и узаконяването. Може би най- новият участник в беседата или Вие бойни приятелю emilgrigorov ще дадете своя принос в разискванията.
Аз определям какво е моя работа!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот nk7702n » 10 Сеп 2012, 14:49

emilgrigorov написа:И двата варианта предполагат премахване на незаконното строителство. И двата са еднакво в рамките на закона. Единият обаче държи сметка за доста фактори, включително и икономическа целесъобразност. Е, и предоставя възможност за прояви на искрена симпатия от страна на администрацията. Все пак Конфуций е казал , че не се убива мравка с меч :D

Въпреки визираната от мен и от julyanvonemona безкомпромисност в отношенията с администрацията по принцип, в някои случаи допускам, че това мнение на emilgrigorov е правилно. Макар и твърде рядко, е допустимо производството да се развие и по друг начин - всичко зависи от конкретната фактология относно извършеното строителство в дадения имот. Не говоря за настоящия казус, а изобщо практически, тъй като стана дума за подхода, симпатията или липсата на такава от страна на общинските служители. :wink: Но, общо взето не може да се разчита на симпатия, липсва нужната емоционалност и творчески пориви, както и желание за работа от страна на служителите на това поле за изява. :lol:
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот julyanvonemona » 10 Сеп 2012, 15:18

nk7702n Да се обзаложим че произволно взет общинарски служител, едва ли някога е обмислял дали между узаконяването и режима на търпимост съществува знак за тъждественост.
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот emilgrigorov » 10 Сеп 2012, 15:25

julyanvonemona написа:Реално при така създадената обстановка варианта е само един.
Премахване на незаконния обект със заповед на органа по чл.225 (1) ЗУТ или изпълнение на същото по доброволно. Начинът наринудителното премахване се осъществява от органите на ДНСК и става по ред какъвто те определят. Доброволното премахване се осъществява от потърпевщия също по ред и под плътен контрол на общинарските или ДНСК службите. Но по- интересното е да разискваме въпроса, който зададох на [color=#FF00FF]tany_ivanova относно режима на търпимост и узаконяването. Може би най- новият участник в беседата или Вие бойни приятелю emilgrigorov ще дадете своя принос в разискванията.
[/color]

Извинявай, но единия вариант описваш като два, а те всъщност са поне три. Зависи само от това, кога и как ще бъде прекратено АП по премахване :lol: Примерно - с одобряването на проект, РС и един констативен акт, пък нека някой се опита да ги отмени :lol: Брях таз машина, тез зъбни колела :lol:
А относно мнението на tany_ivanova, то е некомпетентно, основано единствено на омраза към себе си, пренесена върху околните. Нямам нерви да се занимавам с недо.бани.

julyanvonemona написа:[color=#FF00FF]nk7702n Да се обзаложим че произволно взет общинарски служител, едва ли някога е обмислял дали между узаконяването и режима на търпимост съществува знак за тъждественост.
[/color]

Има няколко, след като съм им отделил няколко дни :lol:
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот julyanvonemona » 10 Сеп 2012, 15:39

А относно мнението на tany_ivanova, то е некомпетентно, основано единствено на омраза към себе си, пренесена върху околните. Нямам нерви да се занимавам с недо.бани.

Внасяте допълнително оцветяване на проблема за тъждествеността между режима на търпимост и узаконяването! Интересно :D
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот Melly » 10 Сеп 2012, 16:48

Да се обзаложим че произволно взет общинарски служител, едва ли някога е обмислял дали между узаконяването и режима на търпимост съществува знак за тъждественост.

julyanvonemona, понеже хвърляш камък, изхождайки от горната ти мисъл аз ще ти задам задачка:
Колко правят две ябълки и три круши?
а) нищо;
б) компот;

Ти си наред. :D
Последна промяна Melly на 10 Сеп 2012, 16:53, променена общо 1 път
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот emilgrigorov » 10 Сеп 2012, 16:52

Melly написа:julyanvonemona, понеже хвърляш камък, аз ще ти задам задачка:
а) нищо;
б) компот;

... две ябълки и три круши и полвин кило захар :arrow: програма номер 9 в машината за хляб :arrow: три бурканчета конфитюр :idea:
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот Melly » 10 Сеп 2012, 17:00

emilgrigorov написа:
Melly написа:julyanvonemona, понеже хвърляш камък, аз ще ти задам задачка:
а) нищо;
б) компот;

... две ябълки и три круши и полвин кило захар :arrow: програма номер 9 в машината за хляб :arrow: три бурканчета конфитюр :idea:

На теб, бързакът Григоров, :arrow: поставям слаб (2) по аритметика и отличен (6) за чувството ти за хумор. :lol: :lol: :lol:
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот nk7702n » 10 Сеп 2012, 17:21

Големи сте сладури! Стигнали сте чак до конфитюра... :lol: :lol: :lol:
julyanvonemona, в това, което си предположил за общинарските служители, че не правят разлика между пар.16 и пар. 184 съм се убедила лично. :wink: Веднъж даже им изготвих една молба да ми отговорят дали една постройка е в режим на търпимост при приключило с отказ производство по пар. 184 и те ми отговориха официално / няма да казвам от коя Община/, че щом има отказ по пар. 184, значи и пар.16 не е налице. :mrgreen: Представяте ли си каква ерудираност, какво нещо...!? :roll:
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот Melly » 10 Сеп 2012, 19:03

nk7702n написа:Големи сте сладури! Стигнали сте чак до конфитюра... :lol: :lol: :lol:
julyanvonemona, в това, което си предположил за общинарските служители, че не правят разлика между пар.16 и пар. 184 съм се убедила лично. :wink: Веднъж даже им изготвих една молба да ми отговорят дали една постройка е в режим на търпимост при приключило с отказ производство по пар. 184 и те ми отговориха официално / няма да казвам от коя Община/, че щом има отказ по пар. 184, значи и пар.16 не е налице. :mrgreen: Представяте ли си каква ерудираност, какво нещо...!? :roll:

Надали горното откровение интересува аудиторията, ама дай да ти дадем награда, все пак...
Печелиш брошка, Наде!
П.П. Къде отиде циганката. :roll: Запиля се като ланския сняг. :D
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот julyanvonemona » 10 Сеп 2012, 20:11

Melly написа:
Да се обзаложим че произволно взет общинарски служител, едва ли някога е обмислял дали между узаконяването и режима на търпимост съществува знак за тъждественост.

julyanvonemona, понеже хвърляш камък, изхождайки от горната ти мисъл аз ще ти задам задачка:
а) нищо;
б) компот;

То да не излезе чвек да си свърши някоя работа, няма отърване!
Melly две ябълки и три круши правят множество от две подмножества. Хвърлени в гьола на узаконяването и режима ня търпимост, предизвикват концентрични вълни.Ти си имаш кристална сфера нали?!.... Аз пък хвърлям ябълки и круши и наблюдавам! Гадая дали tany_ivanova ще се разлюлее от вълните.
А на nk7702n действително трябва да се даде нагряда, много повече от брошка. Забележи само колко настойчиво отклонява вниманието на всички от движението на концентричните вълни!
Така че и циганката си е на място!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот nk7702n » 10 Сеп 2012, 21:29

Melly написа:
nk7702n написа:Големи сте сладури! Стигнали сте чак до конфитюра... :lol: :lol: :lol:

Надали горното откровение интересува аудиторията, ама дай да ти дадем награда, все пак...
Печелиш брошка, Наде!
П.П. Къде отиде циганката. :roll: Запиля се като ланския сняг. :D

Мели, теб може да не те интересува, ама аз не съм го адресирала до теб, все пак, нали!? А пък от брошка нямам никаква нужда, заслужавам много повече! :lol: :lol: :lol:
П.П. Знаех си, че julyanvonemona ми е приятелче, затова и аз ще му помагам винаги :wink:
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот Melly » 10 Сеп 2012, 21:59

Долавям, че не сте ме разбрали. Еми.... да ви го рЕкна директно тогава.
Кому е нужно да ви слуша разговорите, еле пък хвалбите ти, Наде. Това действие е напълно възможно да се осъществи през друг канал (при все знанието ми за наличие на "топла връзка" между двама ви), а не в "ефир" и то от този форум, все пак! Заприлича на клюкарник. :evil:

Моля да бъда извинена от другите посетители, но така ще е, когато някой не разбира от деликатно поднесена бележка.
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот nk7702n » 10 Сеп 2012, 22:15

Melly написа:Долавям, че не сте ме разбрали. Еми.... да ви го рЕкна директно тогава.
Кому е нужно да ви слуша разговорите, еле пък хвалбите ти, Наде. Това действие е напълно възможно да се осъществи през друг канал (при все знанието ми за наличие на "топла връзка" между двама ви), а не в "ефир" и то от този форум, все пак! Заприлича на клюкарник. :evil:

Моля да бъда извинена от другите посетители, но така ще е, когато някой не разбира от деликатно поднесена бележка.

Ааааааа, хич не си справедлива, Мели! Ти можеш да говориш за ябълки и круши с Емил Григоров, пък ние не можем да обсъждаме ЗУТ в ефир!? Нещо не разбирам. Защо не ми обясниш? :lol: :roll: И колко смяташ, че е " топла" връзката ни? Ми, станаха много въпроси, значи...
П.П. Заприличвало на клюкарник, като че ли никога нищо такова е нямало тука.. :mrgreen:
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот Melly » 10 Сеп 2012, 22:29

nk7702n написа: .... Нещо не разбирам. Защо не ми обясниш? :lol: :roll: ......

Дълго е, а е и сложно за крехката ти психика. Трябва да ти обяснявам с чертеж, а не с думи.... :roll:
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот nk7702n » 10 Сеп 2012, 22:32

Melly написа:

Дълго е, а е и сложно за крехката ти психика. Трябва да ти обяснявам с чертеж, а не с думи.... :roll:

Явно на теб не ти достигат изразните средства, затова започваш да нервничиш нещо.. Просто се опитвам да ти помогна да си изясниш нещата, какъв ти е точно проблемът с мен. :lol:
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот Melly » 10 Сеп 2012, 22:49

nk7702n написа:
Melly написа:

Явно на теб не ти достигат изразните средства, затова започваш да нервничиш нещо.. Просто се опитвам да ти помогна да си изясниш нещата, какъв ти е точно проблемът с мен. :lol:

Опитваш се да ме провокираш.
Но!!! Няма да ти се отвори парашутът. :evil:
Не ми се нравят хората, които не знаят мярката и прекрачват границата на добрия тон. Там ти е проблемът. :idea:
Аватар
Melly
Старши потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Строителство и регулация