начало

Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС

Незаконен строеж моля за съвет !

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: Незаконен строеж моля за съвет !

Мнениеот emilgrigorov » 24 Сеп 2012, 12:21

kirile написа:Прочетох темата на другия участник , но неговия случай не е идентичен с моя. Човека е строил , преди да подаде документи за строеж и няма подадена жалба от съседи. Аз не строя , а сменям предназначение и съм подал всички необходими документи преди съставянето на КА по жалба от съседи. Поисках съвет какви действия трябва да извърша по приключване на процедурата за незаконен строеж. Не мога да премахна нещо , при липсата на Заповед , в която да ми бъде указано какво да премахна.

Тогава, на времето, си изпуснал сроковете за обжалване на мълчалив отказ за издаване на РС. Сори Майкъл. Когато играеш твърдо, се внимава в картинката.
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот kirile » 24 Сеп 2012, 14:18

Обжалвах отказ , а не мълчалив отказ , но уви ! От 5 месеца съдебното решение е в сила , но няма никакво движение по приключване на процедурата за незаконен строеж. Трябва ли да подам молба до Общината и много горещо да им се помоля , ако считат че е налице незаконен строеж да издадат мотивирана Заповед за това , а не да отказват издаване РС на основание КА ?
kirile
Потребител

Мнениеот julyanvonemona » 24 Сеп 2012, 14:26

kirile написа:Трябва ли да подам молба до Общината и много горещо да им се помоля , ако считат че е налице незаконен строеж да издадат мотивирана Заповед за това , а не да отказват издаване РС на основание КА
.
kirile батенце! Незаконния строеж е налице поради което съдът е отказал РС, така че колкот' и джаула енергия да вкараш с цел повишаване на горещината, заповедта дори да я издадат не върши ни'ква работа. Само дето ще се заиграеш със административно-съдебни производства вкл. и пред ВАС които ще изгубиш със сигурност!
Аз определям какво е моя работа!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот kirile » 27 Сеп 2012, 10:36

Е как тогава се приключва процедурата по чл.148 ал.7 от ЗУТ - "премахне или узакони" ?
Как се приключва процедурата по чл.224 от ЗУТ ?
Мисля , че не се приключва със съставяне на КА , който да е в сила вовеки веков ?
kirile
Потребител

Мнениеот julyanvonemona » 27 Сеп 2012, 11:13

kirile написа:Е как тогава се приключва процедурата по чл.148 ал.7 от ЗУТ - "премахне или узакони" ?
Как се приключва процедурата по чл.224 от ЗУТ ?
Мисля , че не се приключва със съставяне на КА , който да е в сила вовеки веков ?

Много просто! Понеже по причини многократно обяснени до тук, обекта не може да се узакони, сам ще го премахнете! След това събития по чл.224 ЗУТ въобще няма да настъпят. А констативния не е административен акт, за да е или не е в сила "во век и веков"! Докато отразява действителното положение, такова каквото е при съставянето му той си важи. Когато премахнете незаконния строеж, ако е необходимо се съставя нов констативен протокол и това е.
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот probcho » 27 Сеп 2012, 19:04

Гледам, че julyanvonemona, като последния мохикан се бори с дебрите на индианския свят!
Да подхвърля една идея! :D
Във връзка с изявено от Вас желание, искате достъп до образуваната административна преписка. Същата следва да съдържа опис на постъпилите и изготвените документи.... Може да се окаже, че в нея съществува констативен протокол за невъзможност за образуване на административна процедура или заповед за прекратяване на същата.... или каквото и да е.... междинен документ, който да Ви послужи като основание за да възбудите.... каквото и да е :lol:
probcho
Активен потребител

Мнениеот julyanvonemona » 28 Сеп 2012, 07:02

probcho написа:Гледам, че julyanvonemona, като последния мохикан се бори с дебрите на индианския свят!
Да подхвърля една идея! :D
Във връзка с изявено от Вас желание, искате достъп до образуваната административна преписка. Същата следва да съдържа опис на постъпилите и изготвените документи.... Може да се окаже, че в нея съществува констативен протокол за невъзможност за образуване на административна процедура или заповед за прекратяване на същата.... или каквото и да е.... междинен документ, който да Ви послужи като основание за да възбудите.... каквото и да е :lol:

probcho приятелю, защо ми нанасяте удар в гърба? Та не аз а kirile настоява за действия по зададените от него въпроси. Като послуша съвета Ви, веднага отново ще му се причуят "духовете на предците" от същия този "индиански свят", а и за него няма да е добре. Ще го накажете всуе да танцува ритуални танци около племенния огън!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот probcho » 28 Сеп 2012, 20:57

probcho приятелю, защо ми нанасяте удар в гърба? Та не аз а kirile настоява за действия по зададените от него въпроси. Като послуша съвета Ви, веднага отново ще му се причуят "духовете на предците" от същия този "индиански свят", а и за него няма да е добре. Ще го накажете всуе да танцува ритуални танци около племенния огън![/quote]
Огън, огън.... нека да гори!
Може да блеснат и искри! :wink:
probcho
Активен потребител

Мнениеот julyanvonemona » 28 Сеп 2012, 21:20

probcho написа:Може да блеснат и искри!

Изкри на малоумие :!: - със сигурност!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител