- Дата и час: 04 Дек 2024, 02:01 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
чл. 51 от Наредба за рекламните елементи.
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
57 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
Re: чл. 51 от Наредба за рекламните елементи.
.
Последна промяна probcho на 15 Дек 2012, 19:25, променена общо 1 път
- probcho
- Активен потребител
Пробчо, не забравяй, че на всички държавни и общински служители ние им плащаме заплатите.
Тая сага с актовете, като сложиш по 50 човекочаса на акт, са над 2000 човекочаса, нещо като 200 човекодни, или една работна година. Познай кой е плащал заплатите за тия кретенски изпълнения.
Нали обяснявам, че Столичен инспекторат е една куха система, която се стреми да се изпълни с каквото и да било съдържание.
Тая сага с актовете, като сложиш по 50 човекочаса на акт, са над 2000 човекочаса, нещо като 200 човекодни, или една работна година. Познай кой е плащал заплатите за тия кретенски изпълнения.
Нали обяснявам, че Столичен инспекторат е една куха система, която се стреми да се изпълни с каквото и да било съдържание.
Carthago delenda est.
- emilgrigorov
- Активен потребител
emilgrigorov написа:.....Нали обяснявам, че Столичен инспекторат е една куха система, която се стреми да се изпълни с каквото и да било съдържание......
И не само emilgrigorov и не само! Затова,като цяло следва да работиш и живееш с философията че държавата ти е личен враг и когато имаш възможност да и пуснеш малко кръвq с цел поне оздравително понижение на кръвното налягане, никога да не я пропускаш! Още по голяма полза ще имаш, ако в усилията срещу нея, влагаш и доза забавление.
Аз определям какво е моя работа!
-
julyanvonemona - Старши потребител
.
Последна промяна probcho на 15 Дек 2012, 19:28, променена общо 1 път
- probcho
- Активен потребител
Пробчо, Столичен инспекторат е една куха, създадена по милиционерски тертип и с милиционерски тъпо съдържание, структура. В същността си дублира непълноценно и неосмислено функции на държавни и общински органи.
За да има държава, Пробчо, такива структури трябва да ги няма. А за този, който ги е измислил - има едни други кодекси.
Виж какво правят с 5311276921. Стремят се да му провалят бизнеса. И виждаш колко струва. А плащаме ей такива като него, като мен, и като всички останали "частници". И тази икономика се прави точно от същите "частници", и единствено от тях, въпреки всяческите усилия на държавната и общинска администрация да провали начинанията им.
И да ти обясня какво означава сметката в предния ми пост: Това означава , че са пропиляни пари, с които същите тези герои , ако бяха отделили по два часа на дупка по улиците и тротоарите, щяха да изчезнат 1000 дупки, Пробчо.
Или да бяха мили улиците - по 100 метра улица за час - това са 200 километра измити улици.
Това е пропиляно, Пробчо
Разбираш ли, Пробчо, или да ти го обяснявам по - бавно, по начина, по който обясних същото на Док?
А ?
За да има държава, Пробчо, такива структури трябва да ги няма. А за този, който ги е измислил - има едни други кодекси.
Виж какво правят с 5311276921. Стремят се да му провалят бизнеса. И виждаш колко струва. А плащаме ей такива като него, като мен, и като всички останали "частници". И тази икономика се прави точно от същите "частници", и единствено от тях, въпреки всяческите усилия на държавната и общинска администрация да провали начинанията им.
И да ти обясня какво означава сметката в предния ми пост: Това означава , че са пропиляни пари, с които същите тези герои , ако бяха отделили по два часа на дупка по улиците и тротоарите, щяха да изчезнат 1000 дупки, Пробчо.
Или да бяха мили улиците - по 100 метра улица за час - това са 200 километра измити улици.
Това е пропиляно, Пробчо
Разбираш ли, Пробчо, или да ти го обяснявам по - бавно, по начина, по който обясних същото на Док?
А ?
Carthago delenda est.
- emilgrigorov
- Активен потребител
Момчета не се мъчете да обаснявате фундаментални позиции. Мислете просто, като тъпи боксьори от типа удар срещу удар докато единия получи поне техническ нокаут. Да си обяснияваме смисъла на държавата и държавността, и кой кого храни си е чисто преливане от пусто в празно. Никой от нас не е Рамзес ІІ нито пък Перикъл или Робеспиер, за да има нужда от обяснение защо и какво следва да се прави за да функционира държавата правилно. За разлика от тях, това не е наш бизнес! По добре се вслушайте в народната мъдрост, която казва "От държавата и един фандък да откъснеш все е кяр". Много по добре ще се чувстваме ако се вживеем в електорална маса, пък комуто - каквото все такова! Важното да е пвече!
-
doc03 написа:1.emilgrigorov написа:Пробчо, не забравяй, че на всички държавни и общински служители ние им плащаме заплатите.
И не само заплатите. Защото ако бяха само заплатите, доста от бизнеса на някои бизнесмени нямаше даже и да проходи. Не е ли така, emilgrigorov ?!
2.emilgrigorov написа: Столичен инспекторат е една куха, създадена по милиционерски тертип и с милиционерски тъпо съдържание, структура.
Знаем, знаем за сляпата омраза на emilgrigorov към хора, които си вършат работата под натиск от 4 страни.
3.emilgrigorov написа:Виж какво правят с 5311276921. Стремят се да му провалят бизнеса.
Много говориш, малко четеш. А и няма как да познаваш конкретните хора. Така че за горното и това след него - няма да коментирам.
?.probcho написа:Такова разсъждение може да битува само в разсъжденията на "частник", който не му е присъщо да се движи по правилата (в дадения случай може би става въпрос за закони)!
Прекалено мееееееко казано. (Виж № 1)
Carthago delenda est.
- emilgrigorov
- Активен потребител
Хе хе, Док Ти се появи, здрасти.
За прохождането си прав (пък и за съществуването на доста) ... за щастие, не ми се е налагало.
Би ли разказал на Пробчо за държавната ясла, и кой сипва в нея
И качествен държавен (общински) служител персонално колко улици може да измие годишно
За прохождането си прав (пък и за съществуването на доста) ... за щастие, не ми се е налагало.
Би ли разказал на Пробчо за държавната ясла, и кой сипва в нея
И качествен държавен (общински) служител персонално колко улици може да измие годишно
Carthago delenda est.
- emilgrigorov
- Активен потребител
probcho написа:...
1. Създадена от кого? И кога? (не ми отговаряй - просто е безпредметно)
2. За да съществува значи си има причина! А за да се крепи това нещо, значи си има политическа подкрепа! Изхождайки от общоизвестния факт, че политика е "хрантутник" на бизнеса, стигам до извода, че бизнеса е заинтересован да го има! (да не забравяме силното лоби, което има бизнеса във всички държавни апарати)
Няма да продължавам по нататък с навързване на елементарни неща! Само ще допълня, че това нещо се учи още в първи клас по математика и му се вика "верижка"! (глей ти к`ви неща учили келешите - как да си управляват малоумниците)!
3. Не познавам уважаемия господин(честно казано и не държа да го познавам), но от афишираното "страдание" и многократността от едно и също нарушение (дали това може да мине за рецидив?), в мен се налага извода, че същият само и единствено се е движил извън рамката на установеното (ама то май е основен постулат в бизнеса: прее.и другарче!).
4. Вопъла, който надава бизнеса (на фона на все повече излюпващи се милионери в БГ), страшно много ми прилича на оплаквачките по погребенията - не познават клетника, но страдат силно (аудио и визуално) за да не настане истинската тишина, в която може да се прокрадне чист и простичък въпрос, който (о, ужас) в тази тишина ще се чуе от всички....
5. Аха, разбрах.... Понеже бизнеса не са си свършили работата (защото основното занимание е само прибиране на пари) са останали недовършени или некачествено свършени работи, които след крокодилски сълзи и клетви във всичко свято пред "не знам си коя" администрация, са ги прокарали с цел "да има храна за обикновеният труженик"! (ама кой каква салата яде..... )
6. Моля, обяснете ми го пак! Не само бавно, и не по един начин, и ако може с примери!(то щото съм едно тъпо техничарче и не разбирам високо-парни (тука сте една вода на бонус) идеи за заплати и държавност!
Гледай сега:
1. В този и вид въпросната структура е от преди няколко години (близки години). От зам.кмета по това време. Устройвайки бивши колеги. Постепенно започнаха да се вживяват като контрол в строителството, като общинска полиция, и като какви ли не. Има напъни за контрол върху някои договори, но май май в това отношение са просто за натиск.
2. Именно. Извън контролна централизация.
3. И аз не го познавам лично. Познавам рекламните му кампании, и съм казал мнението си за това. Гениални са. Между другото, слънцето още щеше да се върти около земята, ако ...
4. Тук не си наясно, наистина. Пример: Нещо подобно е, като да си направиш играчка и някой да ти я счупи.
5. Да, нещо такова е. И е отвратително, поради тази причина направих сметката, колко струва всъщност.
6. Е, полека - лека
doc03 написа:...emilgrigorov написа:И качествен държавен (общински) служител персонално колко улици може да измие годишно
Улиците ги мият частни фирми. Само дето не ги мият, а лапат. А как печелят държавната поръчка точно тези от тях, които са склонни да ... споделят лапнатото с ближния - това ти ще му го обясниш. Не съм вещ в тези неща.
Именно, Док. Затова направих тази сметка. Дори да не е съвсем вярна, за нещо от този порядък става дума. Виж и т.5 по-горе.
Carthago delenda est.
- emilgrigorov
- Активен потребител
Леле мале, леле мале! За колко кратко време Ви оставих, а Вие до един се увъртяхте в лай..та! Кой ще Ви изпере сега? И като си помислиш само в една мижава тема ("чл.51 ог Наредбата за рекламните елементи") за която май бях чул че съдът я е отменил (не съм сигурен, а не е и важно), колко "премъдрости" (че в т.ч. и аз) могат да се изтресат.
Глейте сега приятели!
Отчупете си парченце от буц(ъ)т(ъ) с(и)р(и)н(и) - от онова заради което "Т(у)дорчо е (и)бал баба си"! Глътнете си кафенце от онова, направеното от печен жълъд, дето се е сервирало (а и все още се сервира)от шарлатаните кафеджии пред и около джамията (онази същата дето е между халите и банята) и не се мъчете да си обяснявате какво е конституирано в сградата зад банята. Както казах и преди, ако от там пуснат не'къф фъндък, макар и фъндъка да е общинарски, а не държавен,скъсайте го без да мислите все е кяр! Анадън му?!
Глейте сега приятели!
Отчупете си парченце от буц(ъ)т(ъ) с(и)р(и)н(и) - от онова заради което "Т(у)дорчо е (и)бал баба си"! Глътнете си кафенце от онова, направеното от печен жълъд, дето се е сервирало (а и все още се сервира)от шарлатаните кафеджии пред и около джамията (онази същата дето е между халите и банята) и не се мъчете да си обяснявате какво е конституирано в сградата зад банята. Както казах и преди, ако от там пуснат не'къф фъндък, макар и фъндъка да е общинарски, а не държавен,скъсайте го без да мислите все е кяр! Анадън му?!
-
.
Последна промяна probcho на 15 Дек 2012, 19:32, променена общо 1 път
- probcho
- Активен потребител
probcho написа:...
Ако бизнеса си прави играчки с това, което трябва да им е главно занимание, то потвърждавате моята теза, че тук бизнес няма!
Бизнеса би следвало да работи за другите (или пак се бъркам според Вас), а не да си прави за себе си нещо! ...
Ами, Пробчо, така е по цял свят, от край време А това, което ти се върти в главата, е начина на мислене на наемния работник. Няма лошо.
Да, работи за другите, но единствено и само посредством пазара. В интерес на истината корупцията, нелоялната конкуренция, Столичен инспекторат и др.подобни силови методи, са пазарни инструменти, широко разпространени в Милата Родина. Най-често се ползват от хора, които имат твоето виждане за бизнес.
При мене не е така, когато нишата се запълни с такива и вече неможе да се диша, сменям с нещо ново.
А на другите видове преразпределения, Пробчо, от край време им викат кражба.
Carthago delenda est.
- emilgrigorov
- Активен потребител
.
Последна промяна probcho на 15 Дек 2012, 19:35, променена общо 1 път
- probcho
- Активен потребител
Ами, Пробчо, ето затова има работодатели и наемни работници. Първото - никога няма да го разбереш. Разговорът беше полезен за мен, просто някои илюзии ми се изпариха
Благодаря.
И - кой за каквото е учил, в края на краищата
Благодаря.
И - кой за каквото е учил, в края на краищата
Carthago delenda est.
- emilgrigorov
- Активен потребител
emilgrigorov написа:Разговорът беше полезен за мен, просто някои илюзии ми се изпариха
Благодаря.
Всеки индивид на определен житейски етап се отървава от илюзии.
Чалъмът е така да ги гласиш работите, че илюзиите да са по-малко!
-
.
Последна промяна probcho на 15 Дек 2012, 19:36, променена общо 1 път
- probcho
- Активен потребител
probcho написа:... а не наемни работници има ли ...
Тц.
От двете думички първата е важната, втората - за благозвучие
Та, Пробчо, от известно време Столичен инспекторат се състои изцяло от наемни (служители) , които се опитват да облекат в смисъл собственото си съществуване. Но, за съжаление, природата не им е дала такава възможност.
И - виждаш резултата (документите по-горе) - губят времето на хората и прахосват парите им с глупави безсмислености
Carthago delenda est.
- emilgrigorov
- Активен потребител
.
Последна промяна probcho на 15 Дек 2012, 19:39, променена общо 1 път
- probcho
- Активен потребител
Ама спрете се най-после. Ако Столичен инспекторат пречи някому, може да се помисли как на него или на началника му, да бъде ударен един пестник с възпитателна цел, а не да се балтаем с фундаментални въпроси от рода "...има ли Бог или няма Бог..."
-
julyanvonemona , става дума за параполицейска структура. До голяма степен дублираща функции както на полицията, така и на други общински служби.
Както намаля строителството, считай, че всеки ден на един обект някой трябва да се занимава с глупостите на подобни търтеи. Няма какво да правят, и по 100 пъти досаждат. Последно измислиха, че трябва да снимаш ПБЗ-то и да им го пращаш.
Или ей така, като с постващия - по поръчка. Да разчистят терена.
Щото ... абе, по Паркинсон
Виж само съдържанието и, колко народ е това Казвам ти, да хванат по една кирка и лопата, дупка няма да остане по улиците и тротоарите Че и с Бургаско ше се оправят, каквито са енергични
http://www.sofiacouncil.bg/index.php?page=statute&id=95
P.S. Пробчо, мисля , че е време да си лягаш ... зимен сън
Както намаля строителството, считай, че всеки ден на един обект някой трябва да се занимава с глупостите на подобни търтеи. Няма какво да правят, и по 100 пъти досаждат. Последно измислиха, че трябва да снимаш ПБЗ-то и да им го пращаш.
Или ей така, като с постващия - по поръчка. Да разчистят терена.
Щото ... абе, по Паркинсон
Виж само съдържанието и, колко народ е това Казвам ти, да хванат по една кирка и лопата, дупка няма да остане по улиците и тротоарите Че и с Бургаско ше се оправят, каквито са енергични
http://www.sofiacouncil.bg/index.php?page=statute&id=95
P.S. Пробчо, мисля , че е време да си лягаш ... зимен сън
Carthago delenda est.
- emilgrigorov
- Активен потребител
57 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
Назад към Строителство и регулация
|
|