начало

Обявиха конкурси за повишаване в гражданските и наказателните отделения на окръжните съдилища Обявиха конкурси за повишаване в гражданските и наказателните отделения на окръжните съдилища

чл. 51 от Наредба за рекламните елементи.

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: чл. 51 от Наредба за рекламните елементи.

Мнениеот probcho » 08 Ное 2012, 08:16

.
Последна промяна probcho на 15 Дек 2012, 19:25, променена общо 1 път
probcho
Активен потребител

Мнениеот emilgrigorov » 08 Ное 2012, 09:06

Пробчо, не забравяй, че на всички държавни и общински служители ние им плащаме заплатите.
Тая сага с актовете, като сложиш по 50 човекочаса на акт, са над 2000 човекочаса, нещо като 200 човекодни, или една работна година. Познай кой е плащал заплатите за тия кретенски изпълнения.
Нали обяснявам, че Столичен инспекторат е една куха система, която се стреми да се изпълни с каквото и да било съдържание.
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот julyanvonemona » 08 Ное 2012, 11:25

emilgrigorov написа:.....Нали обяснявам, че Столичен инспекторат е една куха система, която се стреми да се изпълни с каквото и да било съдържание......

И не само emilgrigorov и не само! Затова,като цяло следва да работиш и живееш с философията че държавата ти е личен враг и когато имаш възможност да и пуснеш малко кръвq с цел поне оздравително понижение на кръвното налягане, никога да не я пропускаш! Още по голяма полза ще имаш, ако в усилията срещу нея, влагаш и доза забавление.
Аз определям какво е моя работа!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот probcho » 08 Ное 2012, 20:31

.
Последна промяна probcho на 15 Дек 2012, 19:28, променена общо 1 път
probcho
Активен потребител

Мнениеот emilgrigorov » 08 Ное 2012, 21:28

Пробчо, Столичен инспекторат е една куха, създадена по милиционерски тертип и с милиционерски тъпо съдържание, структура. В същността си дублира непълноценно и неосмислено функции на държавни и общински органи.
За да има държава, Пробчо, такива структури трябва да ги няма. А за този, който ги е измислил - има едни други кодекси.
Виж какво правят с 5311276921. Стремят се да му провалят бизнеса. И виждаш колко струва. А плащаме ей такива като него, като мен, и като всички останали "частници". И тази икономика се прави точно от същите "частници", и единствено от тях, въпреки всяческите усилия на държавната и общинска администрация да провали начинанията им.

И да ти обясня какво означава сметката в предния ми пост: Това означава , че са пропиляни пари, с които същите тези герои , ако бяха отделили по два часа на дупка по улиците и тротоарите, щяха да изчезнат 1000 дупки, Пробчо.
Или да бяха мили улиците - по 100 метра улица за час - това са 200 километра измити улици.
Това е пропиляно, Пробчо :idea:

Разбираш ли, Пробчо, или да ти го обяснявам по - бавно, по начина, по който обясних същото на Док?
А ?
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот julyanvonemona » 08 Ное 2012, 22:25

Момчета не се мъчете да обаснявате фундаментални позиции. Мислете просто, като тъпи боксьори от типа удар срещу удар докато единия получи поне техническ нокаут. Да си обяснияваме смисъла на държавата и държавността, и кой кого храни си е чисто преливане от пусто в празно. Никой от нас не е Рамзес ІІ нито пък Перикъл или Робеспиер, за да има нужда от обяснение защо и какво следва да се прави за да функционира държавата правилно. За разлика от тях, това не е наш бизнес! По добре се вслушайте в народната мъдрост, която казва "От държавата и един фандък да откъснеш все е кяр". Много по добре ще се чувстваме ако се вживеем в електорална маса, пък комуто - каквото все такова! Важното да е пвече! :D :D :D
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот emilgrigorov » 08 Ное 2012, 23:10

doc03 написа:1.
emilgrigorov написа:Пробчо, не забравяй, че на всички държавни и общински служители ние им плащаме заплатите.

И не само заплатите. Защото ако бяха само заплатите, доста от бизнеса на някои бизнесмени нямаше даже и да проходи. Не е ли така, emilgrigorov ?!

2.
emilgrigorov написа: Столичен инспекторат е една куха, създадена по милиционерски тертип и с милиционерски тъпо съдържание, структура.

Знаем, знаем за сляпата омраза на emilgrigorov към хора, които си вършат работата под натиск от 4 страни.

3.
emilgrigorov написа:Виж какво правят с 5311276921. Стремят се да му провалят бизнеса.

Много говориш, малко четеш. А и няма как да познаваш конкретните хора. Така че за горното и това след него - няма да коментирам.

?.
probcho написа:Такова разсъждение може да битува само в разсъжденията на "частник", който не му е присъщо да се движи по правилата (в дадения случай може би става въпрос за закони)!

Прекалено мееееееко казано. (Виж № 1)
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот emilgrigorov » 08 Ное 2012, 23:14

Хе хе, Док :lol: Ти се появи, здрасти.
За прохождането си прав (пък и за съществуването на доста) ... за щастие, не ми се е налагало.
Би ли разказал на Пробчо за държавната ясла, и кой сипва в нея :lol:
И качествен държавен (общински) служител персонално колко улици може да измие годишно :lol:
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот emilgrigorov » 09 Ное 2012, 00:30

probcho написа:...
1. Създадена от кого? И кога? (не ми отговаряй - просто е безпредметно)
2. За да съществува значи си има причина! А за да се крепи това нещо, значи си има политическа подкрепа! Изхождайки от общоизвестния факт, че политика е "хрантутник" на бизнеса, стигам до извода, че бизнеса е заинтересован да го има! (да не забравяме силното лоби, което има бизнеса във всички държавни апарати)
Няма да продължавам по нататък с навързване на елементарни неща! Само ще допълня, че това нещо се учи още в първи клас по математика и му се вика "верижка"! (глей ти к`ви неща учили келешите - как да си управляват малоумниците)!
3. Не познавам уважаемия господин(честно казано и не държа да го познавам), но от афишираното "страдание" и многократността от едно и също нарушение (дали това може да мине за рецидив?), в мен се налага извода, че същият само и единствено се е движил извън рамката на установеното (ама то май е основен постулат в бизнеса: прее.и другарче!).
4. Вопъла, който надава бизнеса (на фона на все повече излюпващи се милионери в БГ), страшно много ми прилича на оплаквачките по погребенията - не познават клетника, но страдат силно (аудио и визуално) за да не настане истинската тишина, в която може да се прокрадне чист и простичък въпрос, който (о, ужас) в тази тишина ще се чуе от всички....
5. Аха, разбрах.... Понеже бизнеса не са си свършили работата (защото основното занимание е само прибиране на пари) са останали недовършени или некачествено свършени работи, които след крокодилски сълзи и клетви във всичко свято пред "не знам си коя" администрация, са ги прокарали с цел "да има храна за обикновеният труженик"! (ама кой каква салата яде..... )
6. Моля, обяснете ми го пак! Не само бавно, и не по един начин, и ако може с примери!(то щото съм едно тъпо техничарче и не разбирам високо-парни (тука сте една вода на бонус) идеи за заплати и държавност!

Гледай сега:
1. В този и вид въпросната структура е от преди няколко години (близки години). От зам.кмета по това време. Устройвайки бивши колеги. Постепенно започнаха да се вживяват като контрол в строителството, като общинска полиция, и като какви ли не. Има напъни за контрол върху някои договори, но май май в това отношение са просто за натиск.
2. Именно. Извън контролна централизация.
3. И аз не го познавам лично. Познавам рекламните му кампании, и съм казал мнението си за това. Гениални са. Между другото, слънцето още щеше да се върти около земята, ако ... :lol:
4. Тук не си наясно, наистина. Пример: Нещо подобно е, като да си направиш играчка и някой да ти я счупи.
5. Да, нещо такова е. И е отвратително, поради тази причина направих сметката, колко струва всъщност.
6. Е, полека - лека ;)

doc03 написа:...
emilgrigorov написа:И качествен държавен (общински) служител персонално колко улици може да измие годишно :lol:

Улиците ги мият частни фирми. Само дето не ги мият, а лапат. А как печелят държавната поръчка точно тези от тях, които са склонни да ... споделят :) лапнатото с ближния - това ти ще му го обясниш. Не съм вещ в тези неща.

Именно, Док. Затова направих тази сметка. Дори да не е съвсем вярна, за нещо от този порядък става дума. Виж и т.5 по-горе.
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот julyanvonemona » 09 Ное 2012, 07:17

Леле мале, леле мале! За колко кратко време Ви оставих, а Вие до един се увъртяхте в лай..та! Кой ще Ви изпере сега? И като си помислиш само в една мижава тема ("чл.51 ог Наредбата за рекламните елементи") за която май бях чул че съдът я е отменил (не съм сигурен, а не е и важно), колко "премъдрости" (че в т.ч. и аз) могат да се изтресат.
Глейте сега приятели!
Отчупете си парченце от буц(ъ)т(ъ) с(и)р(и)н(и) - от онова заради което "Т(у)дорчо е (и)бал баба си"! Глътнете си кафенце от онова, направеното от печен жълъд, дето се е сервирало (а и все още се сервира)от шарлатаните кафеджии пред и около джамията (онази същата дето е между халите и банята) и не се мъчете да си обяснявате какво е конституирано в сградата зад банята. Както казах и преди, ако от там пуснат не'къф фъндък, макар и фъндъка да е общинарски, а не държавен,скъсайте го без да мислите все е кяр! Анадън му?!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот probcho » 09 Ное 2012, 08:47

.
Последна промяна probcho на 15 Дек 2012, 19:32, променена общо 1 път
probcho
Активен потребител

Мнениеот emilgrigorov » 09 Ное 2012, 10:29

probcho написа:...
Ако бизнеса си прави играчки с това, което трябва да им е главно занимание, то потвърждавате моята теза, че тук бизнес няма!
Бизнеса би следвало да работи за другите (или пак се бъркам според Вас), а не да си прави за себе си нещо! ...

Ами, Пробчо, така е по цял свят, от край време :lol: А това, което ти се върти в главата, е начина на мислене на наемния работник. Няма лошо.
Да, работи за другите, но единствено и само посредством пазара. В интерес на истината корупцията, нелоялната конкуренция, Столичен инспекторат и др.подобни силови методи, са пазарни инструменти, широко разпространени в Милата Родина. Най-често се ползват от хора, които имат твоето виждане за бизнес.
При мене не е така, когато нишата се запълни с такива и вече неможе да се диша, сменям с нещо ново.
А на другите видове преразпределения, Пробчо, от край време им викат кражба.
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот probcho » 09 Ное 2012, 23:51

.
Последна промяна probcho на 15 Дек 2012, 19:35, променена общо 1 път
probcho
Активен потребител

Мнениеот emilgrigorov » 10 Ное 2012, 01:47

Ами, Пробчо, ето затова има работодатели и наемни работници. Първото - никога няма да го разбереш. Разговорът беше полезен за мен, просто някои илюзии ми се изпариха :lol:
Благодаря.
И - кой за каквото е учил, в края на краищата :lol:
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот julyanvonemona » 10 Ное 2012, 06:56

emilgrigorov написа:Разговорът беше полезен за мен, просто някои илюзии ми се изпариха :lol:
Благодаря.

Всеки индивид на определен житейски етап се отървава от илюзии.
Чалъмът е така да ги гласиш работите, че илюзиите да са по-малко!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот probcho » 10 Ное 2012, 10:15

.
Последна промяна probcho на 15 Дек 2012, 19:36, променена общо 1 път
probcho
Активен потребител

Мнениеот emilgrigorov » 10 Ное 2012, 10:39

probcho написа:... а не наемни работници има ли ...

Тц.
От двете думички първата е важната, втората - за благозвучие :lol:
Та, Пробчо, от известно време Столичен инспекторат се състои изцяло от наемни (служители) , които се опитват да облекат в смисъл собственото си съществуване. Но, за съжаление, природата не им е дала такава възможност.

И - виждаш резултата (документите по-горе) - губят времето на хората и прахосват парите им с глупави безсмислености :lol:
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот probcho » 10 Ное 2012, 14:57

.
Последна промяна probcho на 15 Дек 2012, 19:39, променена общо 1 път
probcho
Активен потребител

Мнениеот julyanvonemona » 10 Ное 2012, 16:23

Ама спрете се най-после. Ако Столичен инспекторат пречи някому, може да се помисли как на него или на началника му, да бъде ударен един пестник с възпитателна цел, а не да се балтаем с фундаментални въпроси от рода "...има ли Бог или няма Бог..."
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот emilgrigorov » 10 Ное 2012, 20:34

julyanvonemona , става дума за параполицейска структура. До голяма степен дублираща функции както на полицията, така и на други общински служби.
Както намаля строителството, считай, че всеки ден на един обект някой трябва да се занимава с глупостите на подобни търтеи. Няма какво да правят, и по 100 пъти досаждат. Последно измислиха, че трябва да снимаш ПБЗ-то и да им го пращаш.
Или ей така, като с постващия - по поръчка. Да разчистят терена.
Щото ... абе, по Паркинсон :lol:

Виж само съдържанието и, колко народ е това :lol: Казвам ти, да хванат по една кирка и лопата, дупка няма да остане по улиците и тротоарите :lol: Че и с Бургаско ше се оправят, каквито са енергични :lol:
http://www.sofiacouncil.bg/index.php?page=statute&id=95

P.S. Пробчо, мисля , че е време да си лягаш ... зимен сън :lol:
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Строителство и регулация