- Дата и час: 04 Дек 2024, 02:01 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Увеличаване на Кинт
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
51 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
Re: Увеличаване на Кинт
Струва ми се, че просто едни вратички се затварят, а други се отварят...
- kaizera
- Нов потребител
При КЗСП (РУП), на улична регулация и свързано застрояване - предимно се затварят
И относно функцията - отваря се вратичка към мазето, затваря се врата в полето
В интерес на истината, не съм защитник на досегашната практика. Изменението до голяма степен се доближава до смисъла, заложен във въвеждането на устройствените показатели в нормативната уредба.
И относно функцията - отваря се вратичка към мазето, затваря се врата в полето
В интерес на истината, не съм защитник на досегашната практика. Изменението до голяма степен се доближава до смисъла, заложен във въвеждането на устройствените показатели в нормативната уредба.
Carthago delenda est.
- emilgrigorov
- Активен потребител
kaizera написа:
а също така и доста разтегливото понятие за "прилежащия терен за съответната ограждаща стена". Реално той може да бъде задигнат метър, че и отгоре.
Погледнато от гледна точка на закона понятието хич не е разтегливо.
Проанализирайте последователно Чл. 108.........
(2) (Доп. - ДВ, бр. 65 от 2003 г., изм. - ДВ, бр. 41 от 2007 г., изм. - ДВ, бр. 61 от 2007 г., в сила от 27.07.2007 г., изм. - ДВ, бр. 82 от 2012 г., в сила от 26.11.2012 г.) Подробният устройствен план се придружава от планове за вертикално планиране, ........... ЗУТ и Чл. 148. (1) Строежи могат да се извършват само ако са разрешени съгласно този закон. а след това и факта че съгласно Чл. 154.
(2) Съществени отклонения от одобрения инвестиционен проект са отклоненията, които:
1. нарушават предвижданията на действащия подробен устройствен план; от което следва че средното ниво на прилежащия терен е проектна кота на моделирания терен от част геодезия на ИП - обвързан с проектните коти на плана за вертикално планиране, а не както често се практикува - според геодезическото заснемане на заварения терен.!
Аз определям какво е моя работа!
-
julyanvonemona - Старши потребител
+1
Между другото, всички за в паника относно окомлектоваността на ПУП ... и кой Ше плаща Това извън темата.
Между другото, всички за в паника относно окомлектоваността на ПУП ... и кой Ше плаща Това извън темата.
Carthago delenda est.
- emilgrigorov
- Активен потребител
Когато сме на улична регулация ОК, там няма мърдане. Но какво пречи още с ПУП-а да бъдат завишени проектните коти?
Aз съм на същото мнение. Крайно време е да се пресече тази порочна дейност.
emilgrigorov написа:В интерес на истината, не съм защитник на досегашната практика. Изменението до голяма степен се доближава до смисъла, заложен във въвеждането на устройствените показатели в нормативната уредба.
Aз съм на същото мнение. Крайно време е да се пресече тази порочна дейност.
- kaizera
- Нов потребител
Нищо не пречи. То и сега го правиме, кажи-речи всеки път.kaizera написа:... какво пречи още с ПУП-а да бъдат завишени проектните коти?...
Някак си нивелетните планове минаваха някак си, кой знае как, и като се замисля ... по-добре да не мисля
Carthago delenda est.
- emilgrigorov
- Активен потребител
emilgrigorov написа:+1
Виж само от кога е заложена идеята за плановете за вертикално планиране и до днес в НАГ- СО си питат ушите
§ 32. ППЗПИНМ (Изм. - ДВ, бр. 64 от 1965 г.) За цели населени места или за значителни части от тях, преди създаването на улични и дворищни регулации, се изработва и одобрява идеен застроителен план заедно с идеен план за вертикално планиране, планове-схеми за водоснабдяване, канализация, електроснабдяване, планове-схеми за транспортни мрежи и други, както и напречни профили на улиците.
Чл. 51. (1) ППЗТСУ(Изм. - ДВ, бр. 48 от 1985 г.) Застроителният и регулационен план се придружава от идейни планове за вертикално планиране, планове-схеми за комуникационно-транспортната мрежа, за зелените системи, за водоснабдяване, канализация, електрификация, топлоснабдяване, газоснабдяване, телефонизация, радиофикация и др. В регулационния план се отразяват напречните профили на улиците с предвиждащото се озеленяване.
Чл. 108. (1) Подробните устройствени планове конкретизират устройството и застрояването на териториите на населените места и землищата им, както и на селищните образувания. Предвижданията на подробните планове са задължителни за инвестиционното проектиране.
(2) (Доп. - ДВ, бр. 65 от 2003 г., изм. - ДВ, бр. 41 от 2007 г., изм. - ДВ, бр. 61 от 2007 г., в сила от 27.07.2007 г., изм. - ДВ, бр. 82 от 2012 г., в сила от 26.11.2012 г.) Подробният устройствен план се придружава от планове за вертикално планиране, планове-схеми за комуникационно-транспортната мрежа, за водоснабдяване, канализация, електрификация, от планове за паркоустройство и благоустройство, геоложки проучвания, газоснабдяване, топлоснабдяване, далекосъобщения и други, които се одобряват едновременно с подробния устройствен план като неразделна част от него. С плановете за регулация се определят напречните профили на улиците с предвиденото озеленяване и сервитутните ивици на мрежите и съоръженията на техническата инфраструктура ако има такива извън уличната регулация. С план-схемите за мрежите и съоръженията на техническата инфраструктура се определят видът и техническите размери на мрежите и съоръженията.
Странно е че доста окомуш провинциални общини правят и то от доста време планове за верт. планиране (Габрово Ямбол Смолян,че даже и Даобрич, къдетао всичко е тепЦия) Сега обаче на общодържавно ниво, пак ги е непънало, ама отново ще стане като кучето на нивата .
Последна промяна julyanvonemona на 23 Ное 2012, 09:16, променена общо 2 пъти
-
Да, наскоро пак проучвах ЗПИНМ и правилника във връзка с една дивотийка.
Carthago delenda est.
- emilgrigorov
- Активен потребител
Сега ще ровна в ЗБНМ (третия по ред- този от 1941) да видя там как е!
-
Ида ровиш, и да не ровиш - това е древен принцип ... и Бр.Нушич дори има становище по темата
Carthago delenda est.
- emilgrigorov
- Активен потребител
emilgrigorov написа: ... и Бр.Нушич дори има становище по темата
Единствената застинала с диамантено блестящи букви в пантеона пространствено -времевия континиум мисъл на Нушич е (цитат по памет)
"Моята автобиография свърши на 18 години, тогава се ожених и почна моята биография"
-
51 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
Назад към Строителство и регулация
|
|