начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

Плащане на здравни вноски онлайн

Дискусии и казуси в областта на данъчното право
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Плащане на здравни вноски онлайн

Мнениеот jab4eto » 12 Ное 2012, 15:46

Преди две години се прибрах от чужбина и до сега не съм си плащал здравните вноски. Сега вече искам да си плащам здравните вноски, но предпочитам онлайн през сайта на НАП...можете ли да ми дадете съвет кой код е за моят случай.
Също ме интересува трябва ли да платя за предните три години или мога вече от този месец да започна да си плащам.
jab4eto
Младши потребител

Re: Плащане на здравни вноски онлайн

Мнениеот p_dyan » 26 Ное 2012, 23:34

Кодовете за вид плащане ги има на сайта на НАП. Ето няколко :
560401 - Вноски от самоосигуряващи се лица при годишно изравняване /облагане/ на доходите за предходна година /вноските се превеждат по ЕГН
560402 - Вноски от самоосигуряващи се лица по чл. 40, ал. 1, т. 2 и т. 5 от ЗЗО
560405 - Вноски от лица, неподлежащи на здравно осигуряване на друго основание по ЗЗО (тук попадат безработни, без доходи и прочие)
p_dyan
Потребител

Назад към Данъчно право