Добър ден имам следния проблем през юли месец платих данъка на МПС но сега става ясно че го няма в системата в данъчното се води че не е платен а квитанцията не мога да я намеря. Прегледа е направен и човека от сервиза където правихме прегледа каза че ако сме нямали бележка за платен данък той нямаше да ни направи преглед. Аз знам горе долу кога съм плащала данъка. Но в данъчното отказват да направят преглед на квитанциете които които са при тях в архива. Кой какво може да ми посъветва?
Сега съм подала искане до Директора на дирекция местни данъци и такси но предполагам че отг. ще е същия но съм сигорна на 100% че съм платила данъка. Почвам вече да се съмнявам че някой от служителите краде. след тази случка сетехсе че когато бях в данъчното имаше един човек който е обеснявал че е платил данъка а при тях пак излзаше че не е платен. Надявам се че някой ще ми подскажи какво да направя
- Дата и час: 22 Ное 2024, 08:55 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
данък МПС платен но го няма в с-мата
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
13 мнения
• Страница 1 от 1
Re: данък МПС платен но го няма в с-мата
Освен това което сте предприели, платете още веднъж данъка и пазете квитанцията, след това проверете в системата дали сте платили. Ако пак въпреки второто плащане няма данни да сте платили, очевидно някой краде и с това следва да се заеме полицията и прокуратурата.
- neutralen
- Активен потребител
добре но нали всяка квитанция си има своя номер защо не искат да проверят дали всички квитанции са поред по номерата си аз нали не искам те да гледат цалата година а само няколко дни
- tanchik1986
- Нов потребител
Предполагам плащането на данъка е станало по банков път или по пощата, за което ви е издадена квитанция - потърсете я от издателя - банка или поща, ако си спомняте къде е станало плащането.
- neutralen
- Активен потребител
плащането на данъка е станало в данъчното. живея наблизо и ми е удобно а и през лятото по обяд изобщо няма хора
- tanchik1986
- Нов потребител
При това положение, очевидно няма следа, щото квитанция за извършено плащане се издава на платеца, а за данъчните остава електрония вариант в компютъра. Едва ли разпечатват квитанция и за данъчните.
- neutralen
- Активен потребител
квитанцията не ли е в 2 екземпляра?! самата хартия върху която се печата не ли е двойна
- tanchik1986
- Нов потребител
Подай писмен сигнал за нередност до кмета на общината като опишеш периода, в който смяташ, че е платено. Опиши и данните за плащане от други хора и неотразяването им в системата, спомни си дали ти е била издадено квитанция, написана на ръка от касиерката (в някои общини се използвани такива след дневното приключване) или такава автоматично генерирана от системата, и да посочиш това в сигнала. Може пък кмета да назначи проверка. Съгласно чл. 108, ал. 1 от Административнопроцесуалния кодекс е длъжен да разгледа сигнала и да вземе решение по него. Решението трудно може да се вземе без проверка.
- thebeast
- Потребител
.....а иначе квитанциите се пазят от платилия поне до следващото плащане. В противен случай има риск платилия да пие една студена вода. .... и да плати още веднъж същото задължение.
- thebeast
- Потребител
ако наистина си платила и е била генерирана квитанция от системата за плащането, горе-долу единствения начин да прибере парите касиерката е да е анулирала квитанцията в системата и задължението си остава а тя си прибира паричките. Ама пък като не пазиш квитанцията не може да се докаже измамата
- thebeast
- Потребител
аз сега податох искане за проверка до директора на дирекция Местни данъци и такси община русе но преполагам какъв ще е отг. интересува ме дали някой др е имал подобен проблем
- tanchik1986
- Нов потребител
От проблем до проблем винаги има разлика, колкото и да са еднакви. Разликата най-вече е в човешкия фактор. В случая зависи доколко сериозно ще се отнесе Директора на дирекция "Местни данъци и такси"
- thebeast
- Потребител
ами ще чакам да мине месеца и ще видеи какъв отг. ще ми пратят
- tanchik1986
- Нов потребител
13 мнения
• Страница 1 от 1
|
|