Здравейте,
Притежавам парцел в регулация в който имам идея да направя къмпинг за кемпери, които да остават там за няколко дни и малко заведение за хранене. Въпросът ми е какви разрешителни са необходими за откриване на такъв обект и каква е процедурата изцяло?
Предварително Ви благодаря за отговорите!
- Дата и час: 02 Дек 2024, 01:32 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Къмпинг - разрешителни?
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
8 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Къмпинг - разрешителни?
Като цяло:
0. Намирате си проектант. Ако е по Черноморието, тук ще намерите арх. Юлиян от Емона, има опита и познанията.
1. Градоустройствено съответствие : ПУП или виза (според спецификата на територията). Еко оценки;
2. Проект по всичките 12 части, съгласуван с пожарна, ХЕИ;
3. Осигуряване на ток, вода, канал (изгребна яма) - договори;
4. Разрешение за строеж (и за заведението, и за къмпинга, и за оградите ...);
5. Правите , каквото правите, но - по одобрения проект;
6. Въвеждане в експлоатация (лаборатории, ХЕИ, пожарна, кадастър, Акт 16);
7. Търговска регистрация, категоризации, депониране на отпадъци по закон.
Има варианти за прекръщаване на къмпинга във "Временен паркинг", и други подобни евфимизми. Но, предвид заведението, не виждам нещо облекчаващо. По-скоро ще си навлечете проблеми с такива шикалкавения.
Ако имате намерение, в далечно бъдеще , да строите нещо там, е възможно да се работи във временен режим. Но това не изменя казаното по т.1-7.
Като разходи: 3-5000 лева.
Време: 3-6 месеца.
0. Намирате си проектант. Ако е по Черноморието, тук ще намерите арх. Юлиян от Емона, има опита и познанията.
1. Градоустройствено съответствие : ПУП или виза (според спецификата на територията). Еко оценки;
2. Проект по всичките 12 части, съгласуван с пожарна, ХЕИ;
3. Осигуряване на ток, вода, канал (изгребна яма) - договори;
4. Разрешение за строеж (и за заведението, и за къмпинга, и за оградите ...);
5. Правите , каквото правите, но - по одобрения проект;
6. Въвеждане в експлоатация (лаборатории, ХЕИ, пожарна, кадастър, Акт 16);
7. Търговска регистрация, категоризации, депониране на отпадъци по закон.
Има варианти за прекръщаване на къмпинга във "Временен паркинг", и други подобни евфимизми. Но, предвид заведението, не виждам нещо облекчаващо. По-скоро ще си навлечете проблеми с такива шикалкавения.
Ако имате намерение, в далечно бъдеще , да строите нещо там, е възможно да се работи във временен режим. Но това не изменя казаното по т.1-7.
Като разходи: 3-5000 лева.
Време: 3-6 месеца.
Carthago delenda est.
- emilgrigorov
- Активен потребител
и
8. Регистрация по Закона за туризма
8. Регистрация по Закона за туризма
Дай ми фактите, за да ти дам правото!
-
Standbay - Потребител
Благодаря за изчерпателния отговор.
Къмпинга ще бъде в София - област. Може ли да ми препоръчате архитект в гр.София който има познанията и опита в тази сфера?
Къмпинга ще бъде в София - област. Може ли да ми препоръчате архитект в гр.София който има познанията и опита в тази сфера?
- yeniev
- Нов потребител
Тук се мотае един, с магарешка физиономия. Подвизава се с името vdggbg. Малко е опърничав, но иначе е свестен професионалист, разбира нещата и може да се справи. Последното - без майтап.
Carthago delenda est.
- emilgrigorov
- Активен потребител
Благодаря.
- yeniev
- Нов потребител
И аз като г-н yeniev ще си позволя да запитам - има ли някакви особенности за които трябва да гледам като търся терен за къмпинг, и по-спициално ако е в гора? Къде мога да намеря информация и да прочета на какви изсквания трябва да отговаря за да мога да направя върху терена къмпинг?
Благодаря предварително!
Благодаря предварително!
- ipp007
- Младши потребител
ipp007 написа:.....Къде мога да намеря информация и да прочета на какви изсквания трябва да отговаря за да мога да направя върху терена къмпинг?
Благодаря предварително!
Никъде! Узнаването е резултат на хибриден метод между, четене на нормативни актове, Държавен вестник питане на "този онзи",който"казал рекъл" и работа на основата на "проба грешка"
Аз определям какво е моя работа!
-
julyanvonemona - Старши потребител
8 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Строителство и регулация
|
|