- Дата и час: 02 Дек 2024, 02:05 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Геодезическо измерване
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
10 мнения
• Страница 1 от 1
Геодезическо измерване
Имам ли право да извърша с лицензирана фирма измерване в съсобствен имот,без да уведомявам за това другите съсобственици,и ако нямам право кой закон нарушавам.Замерването е относно граници със съседен имот.
- dracata
- Потребител
Re: Геодезическо измерване
Замерване винаги мжете да си правите и да не сте лицензирана геодезическа фирма, дори и без да питате никого, само че без да се издават документи. мерите за да се информирате и толкова. Никой не може да ви спре
Аз определям какво е моя работа!
-
julyanvonemona - Старши потребител
julyanvonemona написа:Замерване винаги мжете да си правите и да не сте лицензирана геодезическа фирма, дори и без да питате никого, само че без да се издават документи. мерите за да се информирате и толкова. Никой не може да ви спре
Браво, пак се изказваш неподготвен.
Докога ще ръсиш всякакви глупости, като например, че ако питащият възложи на лицензирана фирма да му заснемат имота (срещу заплащане естествено) като ползват за основа съответните действащи планове, то същият няма да получи съответните документи за свършената работа, а? Тръгнал акъл да дава....
Къде го Григоров. Ти за тая работа не ставаш, капиш?
-
Melly - Старши потребител
dracata написа:Имам ли право да извърша с лицензирана фирма измерване в съсобствен имот,без да уведомявам за това другите съсобственици,и ако нямам право кой закон нарушавам.Замерването е относно граници със съседен имот.
Какъв е проблемът с тия граници ? Защото установяването им е една друга бира, която се вари от адвокати, да е честит празникът им. Независимо от думичките, които употребяват, и цените, които предлагат лицензираните геодезически фирми. Трасирането, определянето на граници, местенето (поставянето) на разни плетове, огради, и прочее материалности, засягащи и установяващи собственост, си е тънка работа, и си иска консенсус между засегнатите собственици, или убедително собствениците съдебно решение. Абстрахирайки се от древното завладяване, със или без измама.
А измерване можете да поръчате. Документ (геодезическа снимка, комбинирана също така) може да получите. Включително и аеро фото снимка, и сателитна такава, и 3Д скенинг (също са геодезически, и също заснемания). И - кВо от това
Последна промяна emilgrigorov на 16 Апр 2013, 22:40, променена общо 1 път
Carthago delenda est.
- emilgrigorov
- Активен потребител
Melly написа:julyanvonemona написа:Замерване винаги мжете да си правите и да не сте лицензирана геодезическа фирма, дори и без да питате никого, само че без да се издават документи. мерите за да се информирате и толкова. Никой не може да ви спре
Браво, пак се изказваш неподготвен.
Докога ще ръсиш всякакви глупости, като например, че ако питащият възложи на лицензирана фирма да му заснемат имота (срещу заплащане естествено) като ползват за основа съответните действащи планове, то същият няма да получи съответните документи за свършената работа, а? Тръгнал акъл да дава....
Къде го Григоров. Ти за тая работа не ставаш, капиш?
Глей, глей, оказа се че мозъкът ти не надвишава нито по грамаж, нито по качество дори и едно белергаминче. Та кой ще те спре да възложиш заснемане, на когото и да е, каквото и да е и, от когото и да е, освен ако не става въпрос за нещо което е забранено със закон. Искам да премеря акъла ти и както виждаш го правя - при това успешно
-
Що не се застреляш.
Той щял да ми мери акъла.
Не разполагаш с мерки и теглилки, бре.
Чети си "резила"
Няма да престана да ти го напомням докато ти не престанеш да ръсиш глупости по въпроси, по които не си компетентен.
Той щял да ми мери акъла.
Не разполагаш с мерки и теглилки, бре.
Чети си "резила"
Няма да престана да ти го напомням докато ти не престанеш да ръсиш глупости по въпроси, по които не си компетентен.
-
Melly - Старши потребител
Чест и почитание, прекрасна Melly!
Уважение, драги ми julyanvonemona !
Най-сърдечно ви моля за съдържателни постове по отношение на разглежданите въпроси!
Молбата ми е свенлива, както и продиктувана от стремежите на Великденските пости!
Бих се радвал да съм във вашата компания, но съответно без преекспонирано словослагателство!
Простете, мен .... нисшият, дръзнал да се мерна сред облаците на всевишните! Но решил бях, да потърся помирение и единство на полза роду!
Най-сърдечно ви моля за съдържателни постове по отношение на разглежданите въпроси!
Молбата ми е свенлива, както и продиктувана от стремежите на Великденските пости!
Бих се радвал да съм във вашата компания, но съответно без преекспонирано словослагателство!
Простете, мен .... нисшият, дръзнал да се мерна сред облаците на всевишните! Но решил бях, да потърся помирение и единство на полза роду!
- probcho
- Активен потребител
probcho. Аз зачитам стремежа ти да внесеш дух на разсъдък и смисленост. Искрено ти пожелавам да успееш!
-
probcho написа:Чест и почитание, прекрасна Melly!
Простете, мен .... ниЗшият, дръзнал да се мерна сред облаците на всевишните! Но решил бях, да потърся помирение и единство на полза роду!
Мен определено ме развесели, голям образ си! И аз ти пожелавам успех, аз реших малко да си поотпочина преди Великден!
- nk7702n
- Старши потребител
10 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Строителство и регулация
|
|