Интересна идея. Може би така ще направим в крайна сметка. Все пак не съм сигурен дали няма да има проблеми по време на строителството - дали Общината няма да откаже да подпише протокола за откриване на строителна площадка например, ако не е налице фирма с правото да строи обекти от 2-та категория.
Относно изменението по АПК - предполагам става дума за чл.99, т.2 ?
- Дата и час: 02 Дек 2024, 01:51 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Отказ за изменение на РС - имат ли основание?
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
32 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
Re: Отказ за изменение на РС - имат ли основание?
Едностранно сте уведомили административният орган. Че си е питал ушите - негова си работа.
Вижте, имате си консултант. Той има правото да определи категорията. Има правата и да защити позицията си. Възможностите му са отделен въпрос.
Ако попаднете в административно попълзновение, коректна Ваша позиция би била да подкрепите, подпомогнете консултанта си. Но, не вярвам да се стигне до там. Мързелът е основен фактор в административното производство.
Протокол 2 е валиден и без подписът на общината ... но после си трябват действия ...
Намерете си адвокат, запознайте го с казуса, за да има готовност за реакция ...
Вижте, имате си консултант. Той има правото да определи категорията. Има правата и да защити позицията си. Възможностите му са отделен въпрос.
Ако попаднете в административно попълзновение, коректна Ваша позиция би била да подкрепите, подпомогнете консултанта си. Но, не вярвам да се стигне до там. Мързелът е основен фактор в административното производство.
Протокол 2 е валиден и без подписът на общината ... но после си трябват действия ...
Намерете си адвокат, запознайте го с казуса, за да има готовност за реакция ...
Carthago delenda est.
- emilgrigorov
- Активен потребител
emilgrigorov написа: ...Мързелът е основен фактор в административното производство.
Вероятно това прозрение отдавна те е споходило, само се чудя защо толкова късно го обявяваш!
Аз определям какво е моя работа!
-
julyanvonemona - Старши потребител
axlastro написа:...Според вас има ли основание гл. Архитект да откаже смяната на категорията?
Гл. архитект няма законови основания да променя категорията на строежа в разрешението за строеж.
bird_of_paradise и Melly са прави: има влязъл в сила валиден административен акт.
- zelen
- Потребител
Той няма и законови основания да вписва категорията в РС. Няма и причина , необходимост, да бъде променяно това в РС. Запълване на административен хоризонт
И какво, всъщност , е отношението на категорията към този административен акт Едно качество, променливо във времето ...
Ей така, от незнание и високо самочувствие, глупаци като zelen, подвеждат хората, вземат им парите, създават нови , безумни правила ...
zelen, не ти е тук мястото, не лъжи човека. И въобще в областта на правото не ти е мястото
axlastro, когато писах да си намерите адвокат, не съм имал предвид бездарници като zelen. Внимавайте, пълно е с такива.
И какво, всъщност , е отношението на категорията към този административен акт Едно качество, променливо във времето ...
Ей така, от незнание и високо самочувствие, глупаци като zelen, подвеждат хората, вземат им парите, създават нови , безумни правила ...
zelen, не ти е тук мястото, не лъжи човека. И въобще в областта на правото не ти е мястото
axlastro, когато писах да си намерите адвокат, не съм имал предвид бездарници като zelen. Внимавайте, пълно е с такива.
Carthago delenda est.
- emilgrigorov
- Активен потребител
probcho написа:С инициативата за коригиране на категорията на строежа не се извършва промяна на инвестиционните намерения, поради което не може да се приложи чл.154 ЗУТ. .....
.....не става въпрос за "допълване" или "изменение" на РС, както и корекцията не е относима към факта дали строежа е отпочнат или не! Също така считам, че с извършването на корекцията не се дава ретроактивно действие, поради факта, че се посочва във връзка с коя норма се извършва корекцията и от коя дата започва да действа съответно!
emilgrigorov е прав в съждението си, че по начало вписването на категорията на строежа в РС е без значение. Права е и bird_of_paradise, че всичко е за кинти, но аз развивам тезата, при която новата категория на обекта според изменението на ЗУТ - в сила от 26.11.2012г. - може да предизвика и подходящи изменения в инвестицинния проект, а вероятно при внимателно вглеждане в строителните книжа, това със сигурност ще се окаже задължително. Така че в случая не става въпрос просто за промяна на вписаната категория на строежа от 2 на 4-та а за възползване от последствията, които този нормативен факт може да се използва дори и само за козметични промени в инвестиционния проект, обосновани на обстоятелството, че категорията според ЗУТ вече е друга. Вярно е че измествам центъра на тежестта на зададеният от axlastro въпрос, но пък никой не ми забранява да го правя.
-
+1
В продължение, с преработка би могло постигне намаление количеството на вложените материали, понякога и съществено да се поевтини строежът. Понякога, защото самата преработка струва, струват и съгласувките по нея, и одобряването и, и - съответните рискове.
Обратният случай е опасен. Особено, ако строителните работи са в напреднал етап. И, на практика нерешим в сгради - паметници на културата. Правен абсурд, принос на 41 НС.
В продължение, с преработка би могло постигне намаление количеството на вложените материали, понякога и съществено да се поевтини строежът. Понякога, защото самата преработка струва, струват и съгласувките по нея, и одобряването и, и - съответните рискове.
Обратният случай е опасен. Особено, ако строителните работи са в напреднал етап. И, на практика нерешим в сгради - паметници на културата. Правен абсурд, принос на 41 НС.
Carthago delenda est.
- emilgrigorov
- Активен потребител
emilgrigorov написа:+1 ...............Понякога, защото самата преработка струва, струват и съгласувките по нея, и одобряването и, и - съответните рискове............
Няколко пъти Вие и някой други правят опити да намесят темата за остойностяване на проектирането и строителството. Лично аз съм строил за себе си три пъти. Веднъж по време на разпадащия се социялизъм и два пъти във времената на демокрацията. Малки обекти наистина, но нито веднъж предварителните ми разчети не се приближиха поне до 3% - товата статистическа грешка. Всичките ми разчети се оказаха по малки от реалността! понеже не ползвах заеми от банка, се наложи да взимам на заем от близки и да ги погасявам. Затова тук избягвам да давам каквото и да е мнение кое колко струва!
-
Всичко е въпрос на аритметика.
Почти винаги, на пръв поглед ЕВТИНОТО излиза скъпо и пре-скъпо.
За неразбралите:
Това казах в първия си пост, но по друг начин.
Почти винаги, на пръв поглед ЕВТИНОТО излиза скъпо и пре-скъпо.
За неразбралите:
Това казах в първия си пост, но по друг начин.
-
Melly - Старши потребител
Melly написа:Всичко е въпрос на аритметика.
Не съвсем, не съвсем, има и условия за лоялност, които на мен не ми се случиха. Може вината да е в мен - не ми се обсъжда това!
-
julyanvonemona написа:Melly написа:Всичко е въпрос на аритметика.
Не съвсем, не съвсем, има и условия за лоялност, които на мен не ми се случиха. Може вината да е в мен - не ми се обсъжда това!
Като че ли не умеете да остойностявате лоялността иначе аритметиката ще Ви излезе!
- chamandura
- Младши потребител
Личи си, че сте шамандура! Лоялността стои извън стоково-паричните отношения!
-
32 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
Назад към Строителство и регулация
|
|