начало

Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ

Нанасяне на нова сграда в кадастъра

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: Нанасяне на нова сграда в кадастъра

Мнениеот emilgrigorov » 02 Юни 2013, 12:44

nk7702n написа:...Но дори и да нямаш такъв, Калахан, има начин да се прехвърли земята с подобренията в нея на съответната стойност, така че в краен случай и това е вариант!...

Ако не я прехвърли, или не я е прехвърлил (сградата) междувременно. Вижте мотивите по т.2 на въпросното ТР. :lol:
Което ме навежда на определени мисли :lol:
С тази колегиална солидарност покривката доста се напетноса :lol:
Ако обърнете внимание, причината за набиване на канчето си е в Калахан. Опитвах се да му помогна, да споделя опит, конфиденциален, ама ... тръгна да лае. Еее, така е :lol:
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот nk7702n » 02 Юни 2013, 13:05

--------------------
Последна промяна nk7702n на 02 Юни 2013, 15:44, променена общо 1 път
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот bird_of_paradise » 02 Юни 2013, 13:24

Кръстева, пак, отново, за пореден път, го направи лично, но днес не съм в настроение да проявявам разбиране относно "деликатно ранимата ти същност".
nk7702n написа:И аз не разбирам какво общо има темата с писанията по - горе на твоята приятелка Мели и на Емил Григоров, но човек вижда само това, което иска да види.

Първото, което прочетох от теб не е по темата и не бъркам. Литературните ти пристрастия въобще не коментирам. Разбирането им- пак така.
Мели и Григоров си спорят за прецизиране на детайлите, ама ти както обикновено и това не разбираш. Вината, по правило, е винаги в друг.

nk7702n написа:П.П. Нямам нищо против да вземете да се държите най - после като юристи и да пишете само юридически коментари, bird of paradise! Радвам се, че тая ми идея добре си я разбрала!

Ако само можеше да проумееш написаното от теб, в цялата ти история, ще видиш и собствената си греда. Но, ти имаш проблем с разбирането, та не вярвам да вденеш за какво говоря.
nk7702n написа:Относно подобренията си поддържам идеята, може да се извърши разпореждане в нотариална форма - к`ва нотариална форма, кукло, като говорим за ПП?!? Или пак не разбра! и по този начин, въпросът е дали Калахан/ човек, който аз също уважавам, независимо че не го познавам по име / иска да стане по този начин!- не иска! той е ПЧСИ и там не е въпрос на искане, а на нормативни правила, които е задължен да спази. Т`ва не е местната сладкарница. И вторият проблем е, че става дума за ПП, което си създава известна опасност от бъдещи проблеми :!: Които, доколкото имам представа за капацитета- не виждаш и не разбираш
Приятен ден!

Няма нито една тема недокосната от плявата ви и деликатността душевна.
Аре, сега си свободна да ръсиш още безмислие.
"Човек е дълго изречение, написано с много любов и вдъхновение, ала пълно с правописни грешки.”
bird_of_paradise
Активен потребител

Мнениеот bird_of_paradise » 02 Юни 2013, 13:29

emilgrigorov написа:..... Вижте мотивите по т.2 на въпросното ТР. .....

Цитираното от теб ТР е неотносимо към темата, защото урежда дупка в законодателството ни, но за вписване на възбрана по друго производство. Т`ва са юридически неща.

Идеята с административно дело също няма да сработи, защото производството е недопустимо и ще бъде прекратено.
Други идеи?
"Човек е дълго изречение, написано с много любов и вдъхновение, ала пълно с правописни грешки.”
bird_of_paradise
Активен потребител

Мнениеот nk7702n » 02 Юни 2013, 14:03

bird_of_paradise написа:Кръстева, пак, отново, за пореден път, го направи лично, но днес не съм в настроение да проявявам разбиране относно "деликатно ранимата ти същност".
nk7702n написа:И аз не разбирам какво общо има темата с писанията по - горе на твоята приятелка Мели и на Емил Григоров, но човек вижда само това, което иска да види.

Първото, което прочетох от теб не е по темата и не бъркам. Литературните ти пристрастия въобще не коментирам. Разбирането им- пак така.
Мели и Григоров си спорят за прецизиране на детайлите, ама ти както обикновено и това не разбираш. Вината, по правило, е винаги в друг.

nk7702n написа:П.П. Нямам нищо против да вземете да се държите най - после като юристи и да пишете само юридически коментари, bird of paradise! Радвам се, че тая ми идея добре си я разбрала!

Ако само можеше да проумееш написаното от теб, в цялата ти история, ще видиш и собствената си греда. Но, ти имаш проблем с разбирането, та не вярвам да вденеш за какво говоря.
nk7702n написа:Относно подобренията си поддържам идеята, може да се извърши разпореждане в нотариална форма - к`ва нотариална форма, кукло, като говорим за ПП?!? Или пак не разбра! и по този начин, въпросът е дали Калахан/ човек, който аз също уважавам, независимо че не го познавам по име / иска да стане по този начин!- не иска! той е ПЧСИ и там не е въпрос на искане, а на нормативни правила, които е задължен да спази. Т`ва не е местната сладкарница. И вторият проблем е, че става дума за ПП, което си създава известна опасност от бъдещи проблеми :!: Които, доколкото имам представа за капацитета- не виждаш и не разбираш
Приятен ден!

Няма нито една тема недокосната от плявата ви и деликатността душевна.
Аре, сега си свободна да ръсиш още безмислие.

Горката, колко си жалка, poli_g, толкова ника смени, но не можеш да превъзмогнеш озлоблението. Въобще не съм те коментирала лично, нито пък поста ти. Таман се зарадвах, че се държиш като юрист и пак се изложи.
Утре ще коментирам темата с по - компетентни колеги от теб, тъй като не се занимавам конкретно с ПП. Ще погледна и повечко практика. Крайната ми цел е да науча нещо полезно, а не се занимавам с личните ти драми.

П.П. Не съжалявам, че те изтрих от скайпа, това е правилното решение, с теб не може да се комуникира нормално. Аз никога не пренасям личните си проблеми върху останалите.
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот Melly » 02 Юни 2013, 14:16

При липса на правни аргументи някои използват "силата" на цветовото изказване - "бояадисано в цвят червен". :lol: :lol: :lol:
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот bird_of_paradise » 02 Юни 2013, 14:35

nk7702n написа:Горката, колко си жалка, poli_g, толкова ника смени, но не можеш да превъзмогнеш озлоблението. Въобще не съм те коментирала лично, нито пък поста ти. Таман се зарадвах, че се държиш като юрист и пак се изложи.

Ето, то пак не разбрало- не само мен, ама и собствените си мисли. :o
П.П. Нямам нищо против да вземете да се държите най - после като юристи и да пишете само юридически коментари, bird of paradise! Радвам се, че тая ми идея добре си я разбрала! Относно подобренията си поддържам идеята, може да се извърши разпореждане в нотариална форма и по този начин, въпросът е дали Калахан/ човек, който аз също уважавам, независимо че не го познавам по име / иска да стане по този начин! И вторият проблем е, че става дума за ПП, което си създава известна опасност от бъдещи проблеми :!:

От друга страна... наистина, за кой ли път, те надцених. Ти и себе си не разбираш, респективно няма начин да осмислиш написаното от теб. За параноята съм наясно.
nk7702n написа:Утре ще коментирам темата с по - компетентни колеги от теб, тъй като не се занимавам конкретно с ПП. Ще погледна и повечко практика. Крайната ми цел е да науча нещо полезно, а не се занимавам с личните ти драми.

Ти си цялата жанр от театралното изкуство, но не го разбираш. Ето, пак не ти е ясно, за какво става въпрос в темата, защото е проблем комплексен, ама не- да се впишеш, за да ни го съобщиш ( като да е тайна някаква).

п.п. ха-изтрила ме от скайпа? трЕбе да ми е било важно, та за това не съм го установила.
Бе, я да питам, че все за това намекваш пък не знам - к`ви лични драми визираш? :roll:
bird_of_paradise
Активен потребител

Мнениеот nk7702n » 02 Юни 2013, 14:44

.
. Нямам време да ви чета празнословията, затова се оттеглям, имам доста по - важни неща за вършене.
[/color]
П.П. Случайно погледнах нещо забавно. Поли, видях, че си станала и доктор. Поздравления, поставяш диагнози. :lol: Пък собствените заболявания не успяваш да излекуваш. Вярна е май приказката за обущаря, който ходел бос. :mrgreen:
Последна промяна nk7702n на 03 Юни 2013, 09:07, променена общо 2 пъти
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот Melly » 02 Юни 2013, 14:48

Сега пък в "цвят лилЯв"... :lol: :lol: :lol:
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот bird_of_paradise » 02 Юни 2013, 14:50

Кръстева, поне веднъж се дръж като нормален и зрял индивид.
Когато хвърляш кал по някого и възникне спор имай поне минимум себеуважение и не се измъквай на пръсти.
Какъв ти е проблема с мен и какво общо имаше той с темата, че го намеси.
bird_of_paradise
Активен потребител

Мнениеот nk7702n » 02 Юни 2013, 14:52

bird_of_paradise написа:Кръстева, поне веднъж се дръж като нормален и зрял индивид.
Когато хвърляш кал по някого и възникне спор имай поне минимум себеуважение и не се измъквай на пръсти.
Какъв ти е проблема с мен и какво общо имаше той с темата, че го намеси.

Че аз нямам никакви проблеми нито с теб, нито с Мели. :lol: Вие двете имате проблеми със себе си и с околните, май!?

П.П. Ся за Мелка в розово, да и е по - интересно. :wink:
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот julyanvonemona » 02 Юни 2013, 15:01

Има нещо вярно в натрапваното съждение, че форума се бил превърнал в селски панаир и че преди време бил друг. Макар и аз да съм спряган за един от виновниците за този резултат, за свое оправдание мога да се позова на стари теми, когато не съм присъствал тук. Положението е било почти същото, само че арсенала използван за лични нападки е бил някак си по умерен. Ако аз съм допринесъл този арсенал да се обогати и заедно с това полемиките да придобият ожесточен личностен характер, а и задно с чисто юридическите аргументи да бъдат използвани и махленски такива, то мога само да се гордея с това че съм успял да дори и всред представителите на юрипруденцията да провокирам първичната им същност, и едновременно с това и собствената си такава. Сега картинката не е приятна за съзерцание но пък е действителна!
Аз определям какво е моя работа!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот nk7702n » 02 Юни 2013, 15:23

Виж, Юлиане, аз не харесвам селските панаири. Не виждам да е налице тук нещо велико като резултат. Обаче, в началото, когато се появих тук, не проумявах защо форумът се е променил и защо все по - малко умни и възпитани колеги пишат тук. С течение на времето се убедих, че трябва да се използват същите камъни по главите на тези, които създават цирка, за да се променят нещата, ако въобще е възможно това да се случи. Жалко е хората да си губят времето с глупости и безсмислено празнословие.
Последна промяна nk7702n на 02 Юни 2013, 15:48, променена общо 2 пъти
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот julyanvonemona » 02 Юни 2013, 15:27

nk7702n Внимавай! Постът ми не е адресиран към тебе!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот nk7702n » 02 Юни 2013, 15:33

julyanvonemona написа:nk7702n Внимавай! Постът ми не е адресиран към тебе!

Ок, разбрах какво имаш предвид.
Последна промяна nk7702n на 02 Юни 2013, 15:36, променена общо 1 път
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот Melly » 02 Юни 2013, 15:33

nk7702n написа:
julyanvonemona написа:Има нещо вярно в натрапваното съждение, че форума се бил превърнал в селски панаир и че преди време бил друг. Макар и аз да съм спряган за един от виновниците за този резултат, за свое оправдание мога да се позова на стари теми, когато не съм присъствал тук. Положението е било почти същото, само че арсенала използван за лични нападки е бил някак си по умерен. Ако аз съм допринесъл този арсенал да се обогати и заедно с това полемиките да придобият ожесточен личностен характер, а и задно с чисто юридическите аргументи да бъдат използвани и махленски такива, то мога само да се гордея с това че съм успял да дори и всред представителите на юрипруденцията да провокирам първичната им същност, и едновременно с това и собствената си такава. Сега картинката не е приятна за съзерцание но пък е действителна!

Виж, Юлиане, аз не харесвам селските панаири. Не виждам да е налице тук нещо велико като резултат. Обаче, в началото, когато се появих тук, не проумявах защо форумът се е променил и защо все по - малко умни и възпитани колеги пишат тук. С течение на времето се убедих, че трябва да се използват същите камъни по главите на тези, които създават цирка, за да се променят нещата, ако въобще е възможно това да се случи. Жалко е хората да си губят времето с глупости и безсмислено празнословие.
Спомни си колко пъти съм ти казвала, че темите се израждат и съжалявам, че ставам част от тоя цирк! :!:

... "Какво казала едната стена на другата? - Ще се срещнем на ъгъла"...
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот emilgrigorov » 02 Юни 2013, 15:44

Поли, именно другото производство. Калахан с това започва, това му е и единия кахър.
Нека се опитам да уточня:
1. Сграда в груб строеж, свободна от тежести, която не е предмет на ИП и ПП;
2. Доказване на завършен груб строеж, и по време;
3. Идентификатор;
4. Да се включи сградата в ПП.

Ако бъркам, поправете ме.
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот julyanvonemona » 02 Юни 2013, 15:47

Melly написа:[size=85]
... "Какво казала едната стена на другата? - Ще се срещнем на ъгъла"...
=
Eто-о! Този който трябваше се обади!
Отбелязвам!
Две стени на ъгъла винаги могат да си кажат нещо, дори и за същността на тухлените превръзки, докато поради своето естество tabula rasa нищо не може да каже!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот Melly » 02 Юни 2013, 15:55

Аватар
Melly
Старши потребител