начало

Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ

Бутане на стара и застрояване на нова къща

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Бутане на стара и застрояване на нова къща

Мнениеот nameika » 17 Юни 2013, 16:17

Здравейте,имам един казус със съседите.Първо..къщата е при заварено състояние от преди сто години..те искат да бутнат из основи и да построят нова.Имам ли право да не им разреша строеж..защото-първо сме им дали да ползват по 1.80см място от нашето дълго около 20 метра,защото те даже нямаше да имат пътека.имат ли право след като няма 3м от нашето място те да си построят къщата макар,че ще е на същото място със същите рамери.ох много е объркано ,но ми е спешно :( надявам се ме разбрахте
благодаря ви
nameika
Нов потребител

Re: Бутане на стара и застрояване на нова къща

Мнениеот julyanvonemona » 17 Юни 2013, 17:19

nameika написа:Здравейте,имам един казус със съседите.Първо..къщата е при заварено състояние от преди сто години..те искат да бутнат из основи и да построят нова.Имам ли право да не им разреша строеж..защото-първо сме им дали да ползват по 1.80см място от нашето дълго около 20 метра,защото те даже нямаше да имат пътека.имат ли право след като няма 3м от нашето място те да си построят къщата макар,че ще е на същото място със същите рамери.ох много е объркано ,но ми е спешно :( надявам се ме разбрахте
благодаря ви

Не от Вашата и волята на съседите Ви зависи, дали на мястото на старата къща те ще построят нова или не. Това зависи от предвижданията на ПУП. Информация за тези предвиждания следва да получите от съответната община където се намира имота Ви.
Аз определям какво е моя работа!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Re: Бутане на стара и застрояване на нова къща

Мнениеот emilgrigorov » 18 Юни 2013, 00:28

julyanvonemona е прав, една проверка в общината няма да Ви навреди.
По всяка вероятност нямат право на намалени отстояния (по-малко от 3 метра), но ... има няколко малко вероятни възможности. Проверете в общината.
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Назад към Строителство и регулация