- Дата и час: 02 Дек 2024, 02:08 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
сграда на морето-без собственост на земята .Как да се справя
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
16 мнения
• Страница 1 от 1
сграда на морето-без собственост на земята .Как да се справя
Притежавам собствено УПИ от 1000 кв.м на Слънчев бряг.Инвестирах,построих сграда с 40 апартамента,които продадох,но си запазих собствеността на земята.По проект около сградата има ограда,а вътре паркинг и басеин и при покупката хората знаеха,че ще имат басеин и паркинг по проект.Като собственик на земята-застроена 500 и незастроена 600 счетох,че по право съм управител на сградата и сключих договор за управление и поддръжка,а впоследствие делегирах тези права на дъщеря си и тя-на сина си.
Някой е подучил собствениците,че има ЗУЕС и за да съм управител,трябва да съм избран на общо събрание ,да се регистрирам в общината и договорите,които сключвах и съответно събирах суми ,са невалидни.Считат,че трябва да им давам и отчет за изразходените суми.
Въпросите ми са:
1.Като собственик на земята мога ли да ги накарам да влизат по пътека.
2.Да ползват басеина само със заплащане.
3Да не ползват изградения по проект паркинг.
4.След като земята е моя,мога ли да продам част от нея,заедно с басеина и паркинга,въпреки че са изградени по проект като прилежащи части.Казват,че земята взема сградата,а земята е моя!
Благодаря ,ако някой ми отговори.
Някой е подучил собствениците,че има ЗУЕС и за да съм управител,трябва да съм избран на общо събрание ,да се регистрирам в общината и договорите,които сключвах и съответно събирах суми ,са невалидни.Считат,че трябва да им давам и отчет за изразходените суми.
Въпросите ми са:
4.След като земята е моя,мога ли да продам част от нея,заедно с басеина и паркинга,въпреки че са изградени по проект като прилежащи части.Казват,че земята взема сградата,а земята е моя!
- tochotocho
- Потребител
Re: сграда на морето-без собственост на земята .Как да се сп
На това му казвам : Хитрата сврака- с двата крака.
Някога, въпреки житейският ви опит след като имате и внук, ще установите, че почтеността не е порок.
Някога, въпреки житейският ви опит след като имате и внук, ще установите, че почтеността не е порок.
"Човек е дълго изречение, написано с много любов и вдъхновение, ала пълно с правописни грешки.”
- bird_of_paradise
- Активен потребител
bird_of_paradise написа:На това му казвам : Хитрата сврака- с двата крака.
От гледна точка на ЗУЕС на собственика не му е чак толкова зле, 'щото до колкото разбирам той не е чл. на ЕтС, а тя до един са съставена от суперфициари. Иначе за почтенността си права!
Аз определям какво е моя работа!
-
julyanvonemona - Старши потребител
tochotocho написа:Притежавам собствено УПИ от 1000 кв.м на Слънчев бряг.Инвестирах,построих сграда с 40 апартамента,които продадох,но си запазих собствеността на земята.По проект около сградата има ограда,а вътре паркинг и басеин и при покупката хората знаеха,че ще имат басеин и паркинг по проект.Като собственик на земята-застроена 500 и незастроена 600 счетох,че по право съм управител на сградата и сключих договор за управление и поддръжка,а впоследствие делегирах тези права на дъщеря си и тя-на сина си.
Въпросите ми са:
Дано някой подучи собствениците на апартаментите да Ви се изредят всичките. По три пъти.
-
Sir_Humphrey - Потребител
julyanvonemona написа:От гледна точка на ЗУЕС на собственика не му е чак толкова зле, 'щото до колкото разбирам той не е чл. на ЕтС, а тя до един са съставена от суперфициари.
ТрЕбе да си скъсаш дипломата. Става ясно, че и от инвестиционни проекти не разбираш.
П.П. К`вото и да изплюеш срещу мен знай, Ич не ми пука, мижитурка такава.
-
Melly - Старши потребител
Melly написа:lol: ......................................................................
П.П. К`вото и да изплюеш срещу мен знай, Ич не ми пука, мижитурка такава.
Сигурно е! Очевидно е обаче, че градиента на несъстоятелността във форумните ти изяви се вдига!
Разбира се че не разбирам от инвестиционни проекти . От това разбират само членовете на КАБ, а аз ги напуснах включително като го обявих в една медия. Предпочетох по качествена бяла техника, пред плащането на членски внос. Грешиш че не следиш всичките ми изяви! На едно място бях написал, че съм "отвързан" от всякъде.
-
tochotocho написа:.................................................
По първи въпрос - Теоретично да, но е свързано със страхотни главоболия. Няма да спечелите нищо от това, освен ако целта Ви не е да се наслаждавате на самоизстезание и на изстезанието на другите!
По втори въпрос - също да, но само ако басейна е отделен търговски обект, а не водна площ към проекта за озеленяване и вертикална планировка на парцела Ви.
по трети въпрос - също, да, но само ако сте осигурили отделни гаражи или паркоместа към всеки от продадените апартаменти в съответствие с чл.43 (1) ЗУТ.
А това дето земята взимала сградата са градски легенди още от преди времето на Закона за имуществата собствеността и сервитутите, т.е. от преди повече от 100 години.
-
Емона, не бива да даваш приоритет на меркантилността.
Мога да се обзаложа, че е съдрал няколко кожи за тея обекти, отделно, че от години събира т.н. " вноски" за к`вото се е сетил ( а вярвай сещането ще е дълъг списък). Да съм собственик в тоя комплекс, да си занеса договора с питащия, щерка му и внука, ако и доколкото ги имам, доказателства за плащане, че да го погна с дела за връщане на сумите ведно с лихвата, но не за това влизам в темата. Надали са ги декларирали и в НАП тея доходи, ама това е вече за цвят, когато се разлютя.
Настрана от спорът ви с Мелка, ама по т.1 к`во щял да прави?!?
По т.2- облог приемаш ли, че басейнчето е част от вертикалната планировка?
И по т.3 пак толкова ще му се случат нещата ( чак вече не искам да се обзалагам), но хитрата сврака- винаги е с двата крака.
п.п. и за капак - пак по тънката лайсна...
Айде, че дела ме чакат, но после ще ви чета.
Мога да се обзаложа, че е съдрал няколко кожи за тея обекти, отделно, че от години събира т.н. " вноски" за к`вото се е сетил ( а вярвай сещането ще е дълъг списък). Да съм собственик в тоя комплекс, да си занеса договора с питащия, щерка му и внука, ако и доколкото ги имам, доказателства за плащане, че да го погна с дела за връщане на сумите ведно с лихвата, но не за това влизам в темата. Надали са ги декларирали и в НАП тея доходи, ама това е вече за цвят, когато се разлютя.
И по т.3 пак толкова ще му се случат нещата ( чак вече не искам да се обзалагам), но хитрата сврака- винаги е с двата крака.
п.п. и за капак - пак по тънката лайсна...
Айде, че дела ме чакат, но после ще ви чета.
"Човек е дълго изречение, написано с много любов и вдъхновение, ала пълно с правописни грешки.”
- bird_of_paradise
- Активен потребител
bird_of_paradise написа:.......................................
.................
Спорът ми с Melly е така да се каже чисто "теологичен" и корените му са в една избледняла вече тема. Считам, че ако в този форум има нещо като "Женевска конвенция", тя е системен нарушител - не само по отношение на мен или на 72nk...(така и не го запомних наизуст).
По т.2 не приемам облог, защото лично аз именно в Сл. бряг и по южното Черноморие съм проектирал такива водни площи за да не влязат в ПС и Кинт. Почти е сигурно че басейна е минал като водна площ и в ПУП и в Инв. П. Не е изключено задалият темата да го познавам и лично. За сега нямам информация.
По т.3 е още по зле от т.2. Там има и специална норма! Спукана му е работата! Ако бъде нападнат качествено ще стане така че мечтата му за преминаване по пътечки мигновено ще се изпари! Той обаче има някакви шансове за противодействие като промени техническият и до някъде статута на собствеността на имота си.
А колкото до таксите и таксичките които събира! Налага се да свикваме.
Преди около година реших да изплатя наведнъж лизинга на семейния ни нов автомобил, нещо банката беше временно отменила наказателните лихви. Оказа се обаче че към застрахователя съм задължен с още 2000 и кусур лева заради...... и т.н. Свят ми се зави, но извадих и ги платих - да съм си отварял очите! Така че точно ти не ме упреквай че кредитирам меркантилността! Остави тая работа на Melly ! Всички сме потърпевши и всеки си носи кръста.
Последна промяна julyanvonemona на 20 Юни 2013, 14:29, променена общо 1 път
-
Не си много честен за меркантилността, нито с мен ( не е болка), нито със себе си, но е добре, че е налице отстъпление от първоначално категоричното ти мнение.
Не знам, как и какво може да промени ( няма и да го мисля, щото не ми е проблем), но сещаш се, че ще секне "извора на белоногата" в най- добрия случай. А, в резултат може да срещне сериозен "съседски" проблем с фискални последици.
п.п. толкоз удивителни в един пост провокират враждебно отношение.
Не знам, как и какво може да промени ( няма и да го мисля, щото не ми е проблем), но сещаш се, че ще секне "извора на белоногата" в най- добрия случай. А, в резултат може да срещне сериозен "съседски" проблем с фискални последици.
п.п. толкоз удивителни в един пост провокират враждебно отношение.
- bird_of_paradise
- Активен потребител
Категоричното ми мнение е че той не е член на ЕС и това му дава възможности за маневриране, тук няма да му разяснявам какви, но не и тези които си мисли че предприема, 'щото меркантилност, меркантилност да, ама аз викам да е многопосочна! Пък ако даде Господ и аз да залепя бузи на цицатата на меркантилността няма лошо нали?
-
Човекът има възможности за маневриране, колкото и оназ мома, дето е яла кюфтета в селската кръчма. За "управител на сградата по право" - то е все едно в блока, дето живея, да се изтърси някой общинар, и да ми стане ортак на порфейла, за да мога да се прибирам в къщи. Недейте, моля - животът и без това не е изпълнен с любов и доверие.
-
vdggbg - Активен потребител
vdggbg написа:Човекът има възможности за маневриране, колкото и оназ мома, дето е яла кюфтета в селската кръчма. За "управител на сградата по право" - то е все едно в блока, дето живея, да се изтърси някой общинар, и да ми стане ортак на порфейла, за да мога да се прибирам в къщи. Недейте, моля - животът и без това не е изпълнен с любов и доверие.
Не за "управител на сградата по право" става въпрос. Това в кавичките дето си го открил си е жив онанизъм! Говоря за това че собственика на земята има възможности да оперира с този факт извън Ет. С
-
Ясно. Зависи колко кюфтета е изяла момата.
-
vdggbg - Активен потребител
vdggbg написа:Ясно. Зависи колко кюфтета е изяла момата.
То е ясно че момата не е яла кюфтета, а л***a, ама дано се оправи от сюргюна който я очаква, в случай че попадне на някой по мащабен представител на справедливостта - казано в най-граждански смисъл.
-
tochotocho Понеже не сте включили личните си съобщения на молбата Ви да не се намесвам се налага да отговоря тук.
Не сте разумен и не четете внимателно. Ако бяхте по прецизен със сигурност щяхте да забележите че съм единствения , който намеква за обстоятелства във Ваша полза. В същност разполагате със законови възможности да противодействате на ЕС, въпреки че не сте нито неин член, нито "управител по право". Все пак за известно време ще се съобразявам с молбата Ви да не поствам по "вашите" теми докато не възникне личен мой мотив отново да се намеся
Не сте разумен и не четете внимателно. Ако бяхте по прецизен със сигурност щяхте да забележите че съм единствения , който намеква за обстоятелства във Ваша полза. В същност разполагате със законови възможности да противодействате на ЕС, въпреки че не сте нито неин член, нито "управител по право". Все пак за известно време ще се съобразявам с молбата Ви да не поствам по "вашите" теми докато не възникне личен мой мотив отново да се намеся
-
16 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Строителство и регулация
|
|