Здравейте,
няколко пъти вече се допитвам до Знаещите тук във форума и съм доволен - благодаря ви!
Поредния проблем - собственик съм на имот през който общината е решила да прокара улица до комшиите ми. Те и сега ползваха моя път за да си минават, но сега вече са решили да го направят официално. Днес получих от общината протокол подписан от кмета и одобрен в които ме уведомяват за решението си - отчуждават около 70 кв.м за улица и имам право на обжалване в административния съд в 14 дневен срок.
Въпроса ми е има ли смисъл да обжалвам и има ли начин да спра това нещо или е безсмислено? За въпросната къща има по план друг път, но в момента там има изградени разни незаконни обекти и практически е невъзможно минаването и общинарите решават че така или иначе аз имам изграден път да го ползват и комшиите, които и без това до сега са ползвали.
Благодаря предварително!
- Дата и час: 02 Дек 2024, 01:40 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Отчуждаване на част от имот за улица
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
6 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Отчуждаване на част от имот за улица
anti08 написа:Поредния проблем - собственик съм на имот през който общината е решила да прокара улица до комшиите ми. Те и сега ползваха моя път за да си минават, но сега вече са решили да го направят официално. Днес получих от общината протокол подписан от кмета и одобрен в които ме уведомяват за решението си - отчуждават около 70 кв.м за улица и имам право на обжалване в административния съд в 14 дневен срок.
Въпроса ми е има ли смисъл да обжалвам и има ли начин да спра това нещо или е безсмислено? За въпросната къща има по план друг път, но в момента там има изградени разни незаконни обекти и практически е невъзможно минаването и общинарите решават че така или иначе аз имам изграден път да го ползват и комшиите, които и без това до сега са ползвали.
Отчуждаването на част от имот за такова мероприятие не може да стане просто така - би трябвало да има подробен устройствен план, където въпросната улице да е предвидена. Съответно - имали сте достатъчно възможности да обжалвате предвижданията на такъв план, когато му е било времето. Дали има смисъл да обжалвате сега - зависи от това дали регулацията, предвиждаща тази улица, е първа, или последваща, и оттам - дали се предвижда обезщетение, или не. Също зависи и в коя община е имотът - за София, например, има специален режим, и други срокове.
-
vdggbg - Активен потребител
anti08 написа:Здравейте,
няколко пъти вече се допитвам до Знаещите тук във форума и съм доволен - благодаря ви!
Поредния проблем - собственик съм на имот през който общината е решила да прокара улица до комшиите ми. Те и сега ползваха моя път за да си минават, но сега вече са решили да го направят официално. Днес получих от общината протокол подписан от кмета и одобрен в които ме уведомяват за решението си - отчуждават около 70 кв.м за улица и имам право на обжалване в административния съд в 14 дневен срок.
Благодаря предварително!
Здравейте, форумът е за помагане понякога, но не и за константно решаване на правни проблеми.
Най-добре ще ви отговори вашият юрист, към когото ще се обърнете за консултация.
Всеки има право да обжалва и за едната страна винаги има смисъл.
- zelen
- Потребител
zelen написа:Всеки има право да обжалва и за едната страна винаги има смисъл.
Всеки има право - вярно е - но само пред една-единствена институция - АП.
-
vdggbg - Активен потребител
Благодаря за бързите мнения!
Искам да уточня, че до сега не са ми изпращани никакви други уведомления или каквото и да било за да мога да знам, че се предвижда нещо такова да се прави с имота ми. Не знам дали има и ПУП или сега ще се изготвя, не е имота в София и въобще май всичко се е решило без мое знание и подписи.
Просто не зная вече в тая "Правова" държава дали си струва да се харча отново за адвокати или общината така или иначе ще го вземе?
Благодаря отново на всички, всяко мнение ще ми е от полза, утре имам среща с адвокат и искам да съм що годе подготвен.
Искам да уточня, че до сега не са ми изпращани никакви други уведомления или каквото и да било за да мога да знам, че се предвижда нещо такова да се прави с имота ми. Не знам дали има и ПУП или сега ще се изготвя, не е имота в София и въобще май всичко се е решило без мое знание и подписи.
Просто не зная вече в тая "Правова" държава дали си струва да се харча отново за адвокати или общината така или иначе ще го вземе?
Благодаря отново на всички, всяко мнение ще ми е от полза, утре имам среща с адвокат и искам да съм що годе подготвен.
Последна промяна anti08 на 27 Юни 2013, 19:43, променена общо 1 път
- anti08
- Младши потребител
Моля моля! Бог няма да допусне върху Епископа на Арменската апостолическа църква да падне тази тежест.
Аз определям какво е моя работа!
-
julyanvonemona - Старши потребител
6 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Строителство и регулация
|
|