начало

Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ

инвестиционен проект – заснемане за узаконяване

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

инвестиционен проект – заснемане за узаконяване

Мнениеот penten » 20 Юли 2013, 07:53

Предстои ми започване на процедура по издаване на акт за узаконяване на строеж извършен през 1998г./подпокривно пространство/.Имам одобрен от Общината проект от 1996г., но без издадено разрешение за строеж.Отново тази година внесох нови проекти за отразяване на забележка към старото разрешение за строеж, но получих официален отговор за преминаване към процедура по узаконяване.Въпросът ми е : мога ли да използвам внесените проекти, като инвестиционен проект – заснемане за узаконяване и на кой застроителен план трябва да съответства проекта - този който е действал по времето, когато е извършен, или по действащия в момента?Какви глоби се налагат в това производство?
penten
Нов потребител

Re: инвестиционен проект – заснемане за узаконяване

Мнениеот julyanvonemona » 20 Юли 2013, 10:21

penten написа:........... внесох нови проекти за отразяване на забележка към старото разрешение за строеж, но получих официален отговор за преминаване към процедура по узаконяване..........

Кое е това разрешение за строеж със забележка към него и Вие изпълнили ли сте някакво строителство извън това което Ви е разрешено и кога?
Аз определям какво е моя работа!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот penten » 20 Юли 2013, 17:13

Здравейте, става въпрос за подпокривното пространство на триетажната ми къща, за която имам разрешение за строеж.За него/подпокривното пространство/ - имах само одобрен проект - но не ми издадоха разрешение за строеж - в момента подпокривното пространство е построено - още през 1998г, без разрешение за строеж. В отговор на моя жалба, общината искаше да възстановя строителните книжа и да нанесат забележка към първото разрешение за строеж.В момента след среща с гл.алхитект на общината и отново с отговор от нето ме съветват да стартирам процедура по узаконяване.Нямам официален отказ да одобрят внесените от мен проекти, явно ще трябва да ги изтегля и въпросът ми е : Ще може ли тези проекти да бъдат използвани като инвестиционен проект - заснемане за узаконяване и с кой застроителен план трябва за бъдат съобразени - с действащия към момента на построяване или със сега действащия?
penten
Нов потребител

Мнениеот julyanvonemona » 21 Юли 2013, 10:20

penten написа:............ - в момента подпокривното пространство е построено - още през 1998г, без разрешение за строеж.............

Сложете ръка на сърцето и кажете покрив ли сте построили само с одобрен проект - без разрешение за строеж или е имало готов покрив сойто сте преустроили. Защото цитираният по горе пасаж от Вашия пост въвежда в заблуждение и ако имате предвид да заблуждавате вероятни общинари -тук във форума от подобна акция няма смисъл.
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот penten » 21 Юли 2013, 11:35

Естествено, че не желая никой да въвеждам в заблуждене, ОЩЕ ПОВЕЧЕ ОБЩИНАТА, и няма нужда да слагам ръка на сърцето си.НЕ Е Е ПРЕУСТРОЕН ГОТОВ ПОКРИВ, А ИЗГРАДЕНО ПОДПОКРИВНО ПРОСТРАНСТВО НА БАЗА УЧРЕДЕНО ЗА НЕГО ПРАВО НА СТРОЕЖ МЕЖДУ съсъбственици на недвижим имот, ОДОБРЕН ПРОЕКТ , НО БЕЗ РАЗРЕШЕНИЕ ЗА СТРОЕЖ.За основната сграда - посроена законно, отново с отстъпено право на строеж между съсъбственици, одобрени проекти и издадено разрешение за строеж.След това си учредяваме допълнително право на строеж, одобряват ни нови проекти , но не издават разрешението за строеж.
penten
Нов потребител

Мнениеот julyanvonemona » 21 Юли 2013, 13:02

При това положение подходът на общинарите към узаконяване на така обособилото се подпокривно пространство е единствената опция! И бързайте! 26.11.2013 ще дойде като днес!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот zelen » 22 Юли 2013, 19:42

julyanvonemona написа:При това положение подходът на общинарите към узаконяване на така обособилото се подпокривно пространство е единствената опция! И бързайте! 26.11.2013 ще дойде като днес!

Отново си отговаряш на незададени въпроси! :lol:
Човекът пита съвсем друго:
penten написа:Ще може ли тези проекти да бъдат използвани като инвестиционен проект - заснемане за узаконяване и с кой застроителен план трябва за бъдат съобразени - с действащия към момента на построяване или със сега действащия?

По същество: без да познавам вашия главен архитект - не може със старите проекти, по няколко причини.
Узаконяването е към днешна дата, така че - по сега действащия КРП.
Ако искахте друго, а не узаконяване - тогава е въпрос на преценка.
Моля! :wink:
zelen
Потребител

Мнениеот julyanvonemona » 23 Юли 2013, 20:37

zelen написа:
julyanvonemona написа:Узаконяването е към днешна дата, така че - по сега действащия КРП.
Ако искахте друго, а не узаконяване - тогава е въпрос на преценка......
Моля! :wink:

zelen, ама сте zelen от всякъде :lol: :lol: :lol: . Фактът че узаконявянето е към днешна дата е без значение, защото обектите се узаконяват "ако са били допустими по разпоредбите, които са действали по времето, когато са извършени, или по действащите разпоредби съгласно този закон.". Тогава действащите разпоредби са изисквали обектът да е съобразен с тогава действащия ЗРП, а сега действащите със сега действащия ПРЗ. Анадън му? А абревиатура "КРП" означава "кадастрален и регулациинен план" съвместим с разпоредбата на чл.21 т.2 ЗТСУ (отменен) в редакцията му до ДВ бр.34 от 2000г. По начало кадастъра никога не е представлявал предвиждане и няма нищо общо с темата узаконаване.
Анадън му?
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Назад към Строителство и регулация