начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

Етажна собственост и търговска част

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Етажна собственост и търговска част

Мнениеот drianov » 29 Сеп 2013, 16:46

Здравейте,
След непрестанно ровене по форуми и четене на наредбите и законите не мога да стигна до правилно залючение, така че високо бих оценил помощта и Ви!
Проблема е следния - живея в кооперация към която има и търговска част с отделен вход и прочие, само че на етаж -1 има супермаркет на голяма верига, складовото помещение на който е разположен в жилищната част на сградата. Аз съм 4 етажа над въпросният склад, но това не ме спасява - шумовете са адски - постоянно преместване, транспортиране и всякакви други необичайни шумове от 6:30 сутринта до 22:00 вечерта - няма събота и неделя, няма празни интервали, най много 20-30 минути спокойствие. Направихме устна забележка и препоръка, след това официално Жалба, след това втора...
Може ли да споделите как да процедираме от тук нататък с оглед на това че проблемите не се решават своевременно от управата наверигата. Знам че може да си търсим прават в съда с негаторен иск, но това са 3 години през които не трябва да живеем в сградата, а и все пак сме в България и кой знае какво ще постанови съда накрая...
Освен това може ли да ми препоръчате адвокат запознат с тематикта с който да се консултирам и евентуално да наема с оглед по бързото решаване на проблема?
Благодаря Ви предварително!
drianov
Нов потребител

Re: Етажна собственост и търговска част

Мнениеот ivan_lawyer » 29 Сеп 2013, 17:04

Някак трябва да се блокира достъпът им до входовете. В моята кооперация има - ателие шивашко, салон фризьорски, сервиз телевизионен, мебелна къща. Но помещенията са обезшумени, някак. Отсреща има също магазини със складов изход, не знам за оплаквания. Също и ресторант "Камен дел", но той не работи сега.

Според мен има акустична аномалия. Не е съобразено според тези правила. Ето защо можете да направите план за саботаж. Мисля, че трябва решение от този род, по принципът - с твоите камъни, по главата ти.
ivan_lawyer
Старши потребител

Мнениеот drianov » 29 Сеп 2013, 19:07

Как да им блокирам входа? В супермаркета се влиза през търговската част, а там има охрана... а и какъв е смисъла да правя подобно нещо - все пак в България е зле ама, не сме Пакистан или Таджикистан да организирам терористичен акт заради нещо такова? Моля по сериозно!
Въпроса е как да процедираме - РЗИ не могат да измерват таквиа непериодични шумове, т.е. до тях жалба няма смисъл да пращаме. Разбирам че оплакването от шумни съседи вече не е към полицията а направо се съставя портокол от домоуправителя, но така всеки ден ли ще им съставяме портокол? И доколко основателни ще са тези протоколи в нашия слиучай? Освен това не искаме да ги глобяват до дупка, а те да си правят каквото си искат - по добре парите да ги дадат за да си оправят проблемите... С две жалби ефекта клони към 0, т.е. трябва ми следващата стъпка преди дело в съда!
Не бих нарекъл проблема акустична аномалия, просто проектанта не е мислел че ще се извършва такава безпощадна експлоатация на това помещение или всички по редицата са били мафия колкото да ни превъртят в крайна сметка!
Няма ли един адвокат компетентен по тези въпроси?
drianov
Нов потребител

Мнениеот ivan_lawyer » 29 Сеп 2013, 19:28

Магазинът, като част от клон или верига има тлъсти и добре обучени адвокати. Вие се карате с мен, което и аз правя пред огледалото.

Какво искате - да Ви цитирам административни разпоредби. Внесете искане някъде и го завъртете според правилата като мълчалив отказ. Като какъв саботаж съм искал да изкажа мнение. Вървим към несъстоятелност на магазина, стига да се намери опорна точка.

Ако са собственици - също са част от ЕС, има начин да ги накарате да се подчинят на решение на ОС на ЕС.
ivan_lawyer
Старши потребител

Назад към Етажна собственост