начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

граждански договор за длъжността юрисконсулт?

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

граждански договор за длъжността юрисконсулт?

Мнениеот Malcheva » 20 Окт 2004, 10:26

Колеги, имам нужда от спешна консултация!
Може ли да се сключи граждански договор за длъжността юрисконсулт? Ще се счита ли за юридически стаж времето по този договор и възможно ли е при това положение юрисконсултът да извършва процесуално представителство пред съда на упълномощителя?
Malcheva

Re: СПЕШЕН КАЗУС!!!

Мнениеот bgjurist » 20 Окт 2004, 10:40

Да, колежке. Досежно стажа, ще се брои, ако се плащат осигуровките. Възможно е и извършването на процесуално представителство - законът изрично не го забранява.
bgjurist
Потребител

Мнениеот гала » 20 Окт 2004, 10:45

Da . Kолегата ви отговори точно . Е ако регистрирате договора , трябва да попълните и дан. декларация да доход .
гала

Мнениеот adv_ » 22 Окт 2004, 14:58

kolegi, niamashe li izrichno talkuvatelno reshenie po tozi vapros ot VKS - v smisal che juriskonsulta, za da moje da osashtestviava procesualno predstavitelstvo pred sada triabva da e na trudov dogovor.
adv_

Мнениеот донна2 » 22 Окт 2004, 15:04

не знам за такова решение ,но съм СРЕЩАЛА следния вариянт
договор за работа до 5 дни в месеца /чл.114 от КТ /.+граждански договор
донна2

Мнениеот гала » 22 Окт 2004, 15:08

Съдът не те пита по какъв договор работищ .Щом имаш пълномощно от фирмата за процесуално представителство , можеш да се явяваш по нейни дела .
гала

Мнениеот донна2 » 22 Окт 2004, 15:09

ПОНЯКОГА искат да представиш трудовия договор ,на мен лично са ми го искали
донна2

Мнениеот гала » 22 Окт 2004, 15:20

според мен съдията няма право да прави това .
гала

Мнениеот donna » 22 Окт 2004, 15:25

не знам дали има или няма право ,но са ми го искали ,а и от по възрастните колеги знам ,че някога са им ги искали ,така са се легитимирали
donna
Старши потребител

Мнениеот donna » 22 Окт 2004, 15:28

имах случай в Карлово и добре ,че носех договора ,че инъче щеше да гледа делото без мен и обжалвай после
а на шьора поиска и пътния лист за да му разпише комондировачното да не би случайно да я лъжем
всичко и представихме
donna
Старши потребител

Мнениеот АБВ » 22 Окт 2004, 18:33

Отговорът на adv е най-правилен и заслужава адмирации, само да се
сети за Решението. Успех
АБВ

Мнениеот Белчев » 22 Окт 2004, 18:35

А ЗАЩО НЕ ГО НАПИШЕТЕ?
Белчев

Мнениеот донна2 » 22 Окт 2004, 18:53

и на мен ще ми е интересно да го видя
но като се замисля , един адвокат не може да е на договор , така и един юрисконсулт би следвало да е по трудов д-р ,но като се има предвид,че за юрисконсултите за сега има няколко члена в ГПК и въпроса не е уреден май има има възможност и за граждански договор
донна2

Назад към Общи дискусии