начало

ВСС прие, че именити преподаватели не са специалисти по гражданско право ВСС прие, че именити преподаватели не са специалисти по гражданско право

Въпрос за наследство

Казуси за недвижими имоти

Въпрос за наследство

Мнениеот emiliq_p » 24 Апр 2014, 23:09

Здравейте!Въпросът е следния:Баща ми който почина преди 5г. е дарил 1 етаж от двуетажна къща на брат ми,а другият на който живея аз е заменен с апартамент,който съм закупила и в него живееха родителите ми(сега само майка ми,която е на смъртно легло).Преди 3 месеца почина брат ми,който остави две деца и съпруга,които са негови наследници.Въпросът ми е те имат ли право на наследство от апартамента след смъртта на майка ми,при условие че аз не съм обезщетена за полагащата ми се част от дарения на брат ми имот?
emiliq_p
Нов потребител

Re: Въпрос за наследство

Мнениеот neveja111 » 02 Май 2014, 14:07

да, 1/3 / ако не се откажат доброволно
neveja111
Младши потребител

Мнениеот vili_spasova » 11 Май 2014, 01:18

Тук има неточност. Кой е собственик на закупения апартамент. Кое име пише в нот. акт за покупко - продажба на апартамента в който живееха майка ви и баща ви?

" ....другият на който живея аз е заменен с апартамент,който съм закупила и в него живееха родителите ми..."

тази малка подробност е много важна :!:
Не си въобразявай!
vili_spasova
Потребител

Мнениеот emiliq_p » 12 Май 2014, 00:19

Замяната е извършена с нотариално заверен договор и апартамента е прехвърлен на името на баща ми,а етажа на мое име.
emiliq_p
Нов потребител

Назад към Имотни казуси