начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

ДОГОВОР ЗА НАЕМ С АРЕНДАТОР!

Казуси за недвижими имоти

ДОГОВОР ЗА НАЕМ С АРЕНДАТОР!

Мнениеот bryda » 14 Окт 2014, 16:17

Здравейте!
Аз съм една от 67 (до този момент) наследници на 22 дка зем.земя. Повече от 10 години единствено аз съм сключвала договори за наем с арендатора (един и същи през всичките тези години) и съм получавала рентата. Никой от другите наследници (има и такива, които знаят това), по никакъв начин, никога не са поискали техния си дял. През 2012 г., сключвам нов договор с въпросният арендатор, този път за 4 години. През 2013г. си получавам рентата, както си е било винаги. През тази година 2014, обаче се оказва, че те без да са ме уведомили по никакъв начин са ЗАЧЕРТАЛИ (собственоръчно) и са предостъпили през 2013г. част от тези декари на друг от наследниците, който е Земеделски производител. Съответно те НЕ ми изплащат рента за тях, като казват, че трябва да си я искам от ЗП. Последният, отказва, да ми изплати, отказва да сключва договор с мен дори в моята си ид.ч., колкото и малка да е тя.
Моля, имам два въпроса:
1. Редно ли е да се предостъпва така подписан договор на трето лице, преди да е изтекъл срока му?
2. Как да постъпя с "родата" в случая ЗП.
Благодаря, на всеки отзовал се да изкаже мнение!
bryda
Младши потребител

Re: ДОГОВОР ЗА НАЕМ С АРЕНДАТОР!

Мнениеот bird_of_paradise » 14 Окт 2014, 23:58

Вие, сериозно ли питате при изложените обстоятелства като как да ви се плати рента? 8)

Правото може и да ви брани, но почтеността отдавна ви е обърнала гръб.
"Човек е дълго изречение, написано с много любов и вдъхновение, ала пълно с правописни грешки.”
bird_of_paradise
Активен потребител

Мнениеот bryda » 15 Окт 2014, 12:01

!!!???
А, почтено ли е:
1. Ако някой от съсобствениците на зем.земя я обработва лично в рамките на 5 години, и никой от другите съсобственици не е поискал или получил рента, "грижещият се" за земята да има право с констативен нот.акт да си я присвои...
2.Ако друго лице, което не е по никакъв начин собственик, се "грижи" за заем.земя 10 години, и никой от собствениците не си я потърси, да има право с констативен нот.акт да си я присвои...
3.Ако един ЗП или арендатор, обявява чужда земя че я обработва, за което взима субсидии, и в същото време не плаща нищо на собствениците...
4.Ако един ЗП или арендатор, при доказани с документи получени финансови облаги от чужда зем.земя, отказва да си плати на собственик/ците за 3 години назад (дори не за целия период, през който се е облагодетелствал) . И по-важното - няма институция в БГ, която да го задължи да бъде почтен...
5.Ако един собственик е разбрал ( по неоспорим начин), че някой си 'Иван Драганов Петканов' обработва земята му с всички финансови и други придобивки от това,без да го е открил и да поиска да си подпише договор с него, както е почтено, и в същото време Поземлена комисия отказва да даде информация за адрез, телефон и прочие за него...
6.Ако има 1100 съсобственици на 1 дка зем.земя, и само един от тях да речем е неоткриваем по незнайна причина (на което не може да отговори дори служба ГРАО), всички други "висят" и не могат да направят нищо със собственоста си...
Да изреждам ли още колко непочтени текстове в закони има нашата мила Родина?
Сигурна съм, че Вие ги знаете още по-добре от мене, и поради това недоумявам вашия коментар...
bryda
Младши потребител

Мнениеот n_ikito » 15 Окт 2014, 12:18

Нищо от написаното не е 100% вярно. Всеки може да предяви иск, за да възстанови правото си, когато то е нарушено, или за да установи съществуването или несъществуването на едно правно отношение или на едно право, когато има интерес от това. Въпрос на желание и възможности.

Да прецакаш 'родата' - безценно! :idea:
n_ikito
Активен потребител

Мнениеот bird_of_paradise » 15 Окт 2014, 17:33

bryda написа:....поради това недоумявам вашия коментар...

Мислех, че сте досетлива, но не би- някой, очевидно аз( не знам защо си го причинявам 8) ) трябва да ви каже директно, че е непочтено, след като 10г. прибирате изцяло рентата само за себе си и сега, когато друг наследник ви демонстрира това, което вие толкова години сте правила- да се жалвате.

Странно, очевидно не сте така наясно и това, което коментирате, така щото обстоятелствата от 1 до 6вкл. си имат своето решение, като нито едно от тях не е непочтено. ВЕрвайте ми.
"Човек е дълго изречение, написано с много любов и вдъхновение, ала пълно с правописни грешки.”
bird_of_paradise
Активен потребител

Мнениеот karanedeff » 16 Окт 2014, 11:50

Договор за аренда на съсобствена земеделска земя
Статия на професор Методи Марков - напълно споделям неговият анализ и изводи :!:
http://inscribe.free.bg/cgi-php/phpbb3/index.php
Аватар
karanedeff
Активен потребител

Мнениеот bryda » 16 Окт 2014, 15:21

Сърдечно Ви благодаря, Г-н Каранедев!
Линка към статията ми беше много полезен!
Приемам другите коментари като безобиден флирт! :)
Желая здраве и успехи!
bryda
Младши потребител

Назад към Имотни казуси