Здравейте,
Имам следният проблем - върху имота ми е наложена възбрана от ЧСИ на основание договор за наем в който фигурира името на длъжника. Същият няма никаква собственост върху имота, нито е имал някога. Как така съдията по вписванията е обявил договора за наем за цитирам - "официален документ"?
Как да си защитя имота?
Благодаря!
- Дата и час: 22 Ное 2024, 12:27 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Възбрана върху имот
|
|
4 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Възбрана върху имот
Нещо въпроса не разбрах. Пред кого и защо го е обявил?
- n_ikito
- Активен потребител
Ами и на мен не ми е ясно, затова питам. Не е ли задължен този съдия-изпълнител, да провери собствеността върху имота и да види, че длъжника му няма нотариален акт.
Вместо това той се позовава на някакъв договор за наем. Това въобще законно ли е?
Вместо това той се позовава на някакъв договор за наем. Това въобще законно ли е?
- vnpanov
- Нов потребител
Не е длъжен да проверява собствеността при възбрана! Нали трябва да продаде нещо за да изкара за заплата и да даде на взискателя. Има ли нещо за възбрана се възбранява, кого го е грижа кой му е собственик?
Виж, като дойде време за опис съдията ще е длъжен да събира точна информация за собствеността. Засега си трай, делавера е да имаш възбрана. Ако решиш неразумно да теглиш кредит от банка няма да ти дадат, мошеници не могат да ти продадат имота, а ако направиш дългове и кредиторите видят, че имаш възбрана може да се отчаят и да не те търсят.
Виж, като дойде време за опис съдията ще е длъжен да събира точна информация за собствеността. Засега си трай, делавера е да имаш възбрана. Ако решиш неразумно да теглиш кредит от банка няма да ти дадат, мошеници не могат да ти продадат имота, а ако направиш дългове и кредиторите видят, че имаш възбрана може да се отчаят и да не те търсят.
- ivanov_p
- Активен потребител
4 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Изпълнително и обезпечително производство
|
|