начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

Изпълнително производство при изтекъл срок на договор

Изпълнително производство при изтекъл срок на договор

Мнениеот kutsaroff » 02 Дек 2014, 13:57

Здравейте,
Не знам как точно да формулирам заглавието затова така го определих.
Срещу вуйчо ми течеше изпълнително производство и му беше наложена възбрана върху единствено жилище и публична продан на временна постройка-цех.
Кредиторите имат договор за наем и анекс към него за една година от 01.11.2012г
Вуйчо ми прекратява да плаща наема и не подписва анекс за 2014 г.
Сумата която дължи за 2013 е 3200 лв.
Същата е сумата и за 2014 г. или общо го осъждат да заплати без разноски по делото и такси на 7200 лв.
Правя забележка, че той не е подписал нов анекс, а анексите са година за година, но продължава да ползва цеха.
Въпросът ми е възможно ли е да прикрепят останалата сума от 3200 лв. за 2014 г. към делото за предната сума от 2013 г. при положение, че той не е подписал анекс за 2014 г. но е ползвал помещението ?
kutsaroff
Младши потребител

Re: Изпълнително производство при изтекъл срок на договор

Мнениеот bird_of_paradise » 02 Дек 2014, 20:55

kutsaroff написа:...или общо го осъждат да заплати без разноски по делото и такси на 7200 лв.

Е, хубава работа- точило се съдебно производство, а вие сега питате. Понякога се чудя дали просто не си задоволявате любопитството, за да може на маса да коментирате.

7200 е осъден за 2012 и 2013г.? или как, `щото обстоятебствата са ви неверни - 2014 не е изтекла и няма как да го осъдят за период напред.

Това, че не е подписал анекс за 2014г. не го топли- да си чете първоначалния договор, респективно анексите към него. Сумата за 2014г. може да бъде и по-голяма от 3200 ( въпрос на експертиза, ако не са уговорили дължима наемна цена), но предполагам без да хвърлям боб, че някъде в основния договор, или последващи анекси е договорено автоматично удължаване.

kutsaroff написа:Въпросът ми е възможно ли е да прикрепят останалата сума от 3200 лв. за 2014 г. към делото за предната сума от 2013 г. при положение, че той не е подписал анекс за 2014 г. но е ползвал помещението ?

Възможно е, стига да се снабдят с изпълнителен лист за наемната цена за 2014г.
"Човек е дълго изречение, написано с много любов и вдъхновение, ала пълно с правописни грешки.”
bird_of_paradise
Активен потребител

Назад към Изпълнително и обезпечително производство