начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

Сигнал до полицията за нарушаване на обществен ред

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Сигнал до полицията за нарушаване на обществен ред

Мнениеот lawuser » 10 Яну 2015, 22:57

Здравейте,
днес имах интересен случай и не успявам да открия отговора на въпросите си.
Имаме съсед в блока, който е по цял ден си е вкъщи и по незнайни причини почти всеки ден и в събота и в неделя цепи дърва в мазето от 14:00 до 16:00ч. (а блокът е панелен и се чува...) . Човекът е труден за разговор, от малцинствата е и смята, че никой няма право да му казва какво да прави. Все пак някои работим, но това явно не го интересува.
Обадих се на местното РУП директно, без 112 и след кратък разговор ми обясниха, че няма да вземат отношение без да се представя, което не желая да правя, а не искам да лъжа.

Опитах се да потърся закон/наредба/разпореждане, по които да съм длъжен да се представя при сигнал (по-конкретно за нарушение на общинска наредба за ОР), но не успях да открия. Интересно ми е какво казва законът в подобен случай, че не трябва да реагират, че трябва или по тяхно желание...
Как мога да подам сигнала и да го предупредят отново, това се повтаря редовно, че от 14:00 до 16:00 не се цепят дърва (всеки ден...).
Неприятен казус, но са сложни междусъседските отношения. :)

Лека вечер!
lawuser
Нов потребител

Re: Сигнал до полицията за нарушаване на обществен ред

Мнениеот doc03 » 11 Яну 2015, 01:36

http://www.google.bg/url?sa=t&rct=j&q=& ... 9334,d.bGQ

http://pravatami.bg/6223

Най-добре отидете и му кажете повече да не цепи дърва между 14 и 16 часа.
Така няма да Ви приемат сигнала, а и да излъжете, ще го разберат, след като не открият в блока такова лице, за което се представяте. Никой не Ви е крив, че още малко ще се на*кате пред рома и Ви е страх да се обозначите!
До къде го докарахме .... баси!
ПРЕД НАЙ-ВАЖНИТЕ ПЪТИЩА НЯМА УКАЗАТЕЛНИ ТАБЕЛИ ...
http://vbox7.com/play:7d23a9b5&r=emb :D

Простичко е: http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
Аватар
doc03
Активен потребител

Мнениеот ivanov_p » 11 Яну 2015, 09:58

Трябва да си много далеч от действителността за да мислиш, че си анонимен като се обаждаш по телефон и много глупав, ако кажеш друго име. В системата на 112 телефонът излиза с името на собственика на партидата или сим картата. Когато полицаите дойдат изрично питат дали да кажат кой ги е извикал или не.

А конкретно за случая е хубаво да си купите вазелин. Винаги ще трябва, когато те е страх да си кажеш името.
ivanov_p
Активен потребител

Мнениеот lawuser » 13 Яну 2015, 19:39

Благодаря за линковете doc03 и за разяснението ivanov_p (което всъщност не е точно), а какво ще ми трябва нека аз да си решавам, ако обичате, това го изисква елементарното възпитание.
Не смятам за нужно да обяснявам на дълго и на широко защо съм задал подобен въпрос.
Проблемът е решен, благодаря все пак!

Лека вечер Ви пожелавам!
lawuser
Нов потребител

Мнениеот georgiev_sfbg » 07 Фев 2015, 14:38

lawuser написа:Здравейте,
днес имах интересен случай и не успявам да открия отговора на въпросите си.
Имаме съсед в блока, който е по цял ден си е вкъщи и по незнайни причини почти всеки ден и в събота и в неделя цепи дърва в мазето от 14:00 до 16:00ч. (а блокът е панелен и се чува...) . Човекът е труден за разговор, от малцинствата е и смята, че никой няма право да му казва какво да прави. Все пак някои работим, но това явно не го интересува.
Обадих се на местното РУП директно, без 112 и след кратък разговор ми обясниха, че няма да вземат отношение без да се представя, което не желая да правя, а не искам да лъжа.

Опитах се да потърся закон/наредба/разпореждане, по които да съм длъжен да се представя при сигнал (по-конкретно за нарушение на общинска наредба за ОР), но не успях да открия. Интересно ми е какво казва законът в подобен случай, че не трябва да реагират, че трябва или по тяхно желание...
Как мога да подам сигнала и да го предупредят отново, това се повтаря редовно, че от 14:00 до 16:00 не се цепят дърва (всеки ден...).
Неприятен казус, но са сложни междусъседските отношения. :)

Лека вечер!

:idea: :arrow: http://sdvr.mvr.bg/contactus.htm
ЗСВ-Съдиите, съдебните заседатели, прокурорите и следователите нямат право да изразяват предварително становище по възложените им дела, както и становище по дела,които не са им възложени. Съдия, прокурор и следовател няма право да дава правни консултации.
georgiev_sfbg
Активен потребител

Назад към Етажна собственост